Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › Kako da igram cs preko linux-a 2010 gnome
- This topic has 8 одговора, 7 гласова, and was last updated 13 years, 4 months раније by johnny_fly.
-
АуторЧланци
-
19. март 2011. у 5:47 pm #12324maus1Учесник
Imam problem kako da igram caunter strike preko linuxa on ga instalira ali nece da ga pokrene,
ko zna neka mi napise ??? unapred hvala
19. март 2011. у 7:12 pm #86703bOSKEГостPreko chega pokushavash da ga pokrenesh?Preko wine-a?i koju greshku ti izbacuje?
20. март 2011. у 3:11 am #86704hogar.strashniГостЈа ћу претпоставити да покрећеш преко „wine“-а, јер је то вероватније и рећи да је релативно нормално да ти НЕ проради све из прве. Већину потребних одговора о додатним подешавањима ћеш наћи на „wine HQ“.
Друге две опције које имаш су да инсталираш и „win“ – било као „dual boot“, или на виртуелној машини. Ове друге две опције ће ти, веровао или не, сачувати мнооооого живаца.
20. март 2011. у 4:38 pm #86705maus1Гостe ljudi a kako da istaliram drajvere za graficku na pclinux os 2010?? posto mi i to treba
20. март 2011. у 5:46 pm #86706hogar.strashniГостне знам за „pclinuxOS“, али без обзира на дистрибуцију увек можеш да одеш на сајт произвођача и тамо нађеш драјвере за свој модел графичке карте. Произвођачи дају подршку(тј. праве драјвере) и за „linux“и за „win“.
Знам да Убунту саам пријави да постоје „proprietary“ драјвери, које обезбеђује произвођач и уз дозволу корисника их такође сам инсталира. Могуће је да и друге дистрибуције које базирају инсталацију на репозиторијумима раде исто.
22. март 2011. у 8:23 pm #86712slaxГостOtvoris program Synaptic -> zatim Reload pa na find nvidia ili ati paket…
Za CS mozes da probas program PlayOnLinux, mislim da ima autoinstalaciju za cs…
Taj program PlayOnLinux takodje instaliras iz Synaptic-aTakodje ukoliko koristis PCLinuxOS prikljuci se na http://pclinux.in.rs
pozdrav
25. март 2011. у 9:31 am #86707SiouxГостUđeš u kontrol centar > hardware > setup graphical server > klikni na prvu karticu ali ne menjaj ništa, nakon potvrde (yes – isprati sve do kraja potvrdno i nemaš problema. Kad prorade drajveri verovatno će i CS.
30. мај 2011. у 9:40 pm #87028saleoГостPokupi preko Synaptyc-a wine i wine-gecko (ne može bez njega), zatim u konzoli kao root pokreni komandu “winecfg” (bez navodnika).
Meni tada zatraži da potvrdim podešavanja za zvučnu (OK) i nakon toga sam spreman za instalaciju igrica.
Međutim, pitanje je u kojoj meri će igrice biti funkcionalne (CS konzola kod mene ne radi), ali se sasvim solidno napucavam sa klincima :8)
Na ovaj način se mogu instalirati i pokrenuti raznorazni windows programi.
Ovo je najprostije i – radi posao.
5. јун 2011. у 8:26 am #87041johnny_flyГостImam problem kako da igram caunter strike preko linuxa on ga instalira ali nece da ga pokrene,
ko zna neka mi napise ??? unapred hvala
hy svima
Ne znam zasto to uopste ne bi radilo.
Ja sam inace CS fan i igram stalno.
Imam dual boot PCLinux i Win7 a CS nisam ni instaliro vec ga podizem iz Win particije.
Radi PERFEKTNO !
Evo install sam ga i na PSLinuxu preko vinea.
Install sam onaj protokol P48 i radi normalno.
Ne znam ima li veze ali instaliro sam i Q4Wine.pozz
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.