Početak › Forumi › Linuks distribucije › PCLinuxOS › Kako da igram cs preko linux-a 2010 gnome
- This topic has 8 odgovora, 7 glasova, and was last updated 14 years, 5 months ranije by
johnny_fly.
-
AutorČlanci
-
19. mart 2011. u 5:47 pm #12324
maus1
UčesnikImam problem kako da igram caunter strike preko linuxa on ga instalira ali nece da ga pokrene,
ko zna neka mi napise ??? unapred hvala
19. mart 2011. u 7:12 pm #86703bOSKE
GostPreko chega pokushavash da ga pokrenesh?Preko wine-a?i koju greshku ti izbacuje?
20. mart 2011. u 3:11 am #86704hogar.strashni
GostJa ću pretpostaviti da pokrećeš preko „wine“-a, jer je to verovatnije i reći da je relativno normalno da ti NE proradi sve iz prve. Većinu potrebnih odgovora o dodatnim podešavanjima ćeš naći na „wine HQ“.
Druge dve opcije koje imaš su da instaliraš i „win“ – bilo kao „dual boot“, ili na virtuelnoj mašini. Ove druge dve opcije će ti, verovao ili ne, sačuvati mnooooogo živaca.
20. mart 2011. u 4:38 pm #86705maus1
Goste ljudi a kako da istaliram drajvere za graficku na pclinux os 2010?? posto mi i to treba
20. mart 2011. u 5:46 pm #86706hogar.strashni
Gostne znam za „pclinuxOS“, ali bez obzira na distribuciju uvek možeš da odeš na sajt proizvođača i tamo nađeš drajvere za svoj model grafičke karte. Proizvođači daju podršku(tj. prave drajvere) i za „linux“i za „win“.
Znam da Ubuntu saam prijavi da postoje „proprietary“ drajveri, koje obezbeđuje proizvođač i uz dozvolu korisnika ih takođe sam instalira. Moguće je da i druge distribucije koje baziraju instalaciju na repozitorijumima rade isto.
22. mart 2011. u 8:23 pm #86712slax
GostOtvoris program Synaptic -> zatim Reload pa na find nvidia ili ati paket…
Za CS mozes da probas program PlayOnLinux, mislim da ima autoinstalaciju za cs…
Taj program PlayOnLinux takodje instaliras iz Synaptic-aTakodje ukoliko koristis PCLinuxOS prikljuci se na http://pclinux.in.rs
pozdrav
25. mart 2011. u 9:31 am #86707Sioux
GostUđeš u kontrol centar > hardware > setup graphical server > klikni na prvu karticu ali ne menjaj ništa, nakon potvrde (yes – isprati sve do kraja potvrdno i nemaš problema. Kad prorade drajveri verovatno će i CS.
30. maj 2011. u 9:40 pm #87028saleo
GostPokupi preko Synaptyc-a wine i wine-gecko (ne može bez njega), zatim u konzoli kao root pokreni komandu “winecfg” (bez navodnika).
Meni tada zatraži da potvrdim podešavanja za zvučnu (OK) i nakon toga sam spreman za instalaciju igrica.
Međutim, pitanje je u kojoj meri će igrice biti funkcionalne (CS konzola kod mene ne radi), ali se sasvim solidno napucavam sa klincima :8)
Na ovaj način se mogu instalirati i pokrenuti raznorazni windows programi.
Ovo je najprostije i – radi posao.
5. jun 2011. u 8:26 am #87041johnny_fly
GostImam problem kako da igram caunter strike preko linuxa on ga instalira ali nece da ga pokrene,
ko zna neka mi napise ??? unapred hvala
hy svima
Ne znam zasto to uopste ne bi radilo.
Ja sam inace CS fan i igram stalno.
Imam dual boot PCLinux i Win7 a CS nisam ni instaliro vec ga podizem iz Win particije.
Radi PERFEKTNO !
Evo install sam ga i na PSLinuxu preko vinea.
Install sam onaj protokol P48 i radi normalno.
Ne znam ima li veze ali instaliro sam i Q4Wine.pozz
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.