Početak › Forumi › Linuks distribucije › Fedora, Red Hat,… › Kako bih rekao… Crni ekran? Nek bude tako =)
- This topic has 10 odgovora, 8 glasova, and was last updated 18 years, 6 months ranije by
dukenukem_4d.
-
AutorČlanci
-
11. februar 2008. u 12:08 am #9810
Jovan
UčesnikPri instalaciji Fedore 8 (skiuno sam “Install Media” za x86 arhitekturu) dolazi do pojavljivanja “crnog ekrana” na kome se prikazuje kursor u obliku “krstica” ili kako vec (nebitno, nadam se da razumete =)). E, sad. Znam da treba da se pojavi s obzirom na to da se pojavljivao i kada sam instalirao Ubuntu, ali me muci to sto stoji nekih 20 minuta bez pomaka. Nigde nikakav znak zivota ne odaje… I tako… 2 puta sam pokusao da restartujem i da instaliram opet i opet je dolazilo do istog problema. Da li je normalno ovako dugo cekanje? Ako nije da li znate sta bi mogao biti problem? Unapred hvala.
11. februar 2008. u 4:14 pm #67283Žarko Mihajlović
UčesnikSvakako ne treba da bude tako. Taj crni ekran sa kursorom (je l se mrda “krstić” kad mrdaš miša?) treba tu da stoji sekudnu-dve.
Šta bi mogao da bude problem? Ja nisam toliko stručan u tim stvarima, ali neko stručniji će ti pomoći!
11. februar 2008. u 4:25 pm #67284Jovan
Učesnik[b]Svakako ne treba da bude tako. Taj crni ekran sa kursorom (je l se mrda “krstić” kad mrdaš miša?) treba tu da stoji sekudnu-dve.[/b]
Veoma je pokretljiv 🙂
3. mart 2008. u 11:22 am #67285velial
UčesnikKoja ti je ploča i koji čipset u pitanju?
Moguće da ti pravi problem podešavanja SATA u biosu.4. mart 2008. u 1:31 am #67286foxbunny
UčesnikA je l’ bese Fedora dize GDM? Onda bi trebalo da postoji i log za to, ne? Ili mozda Xorg.0.log?
5. mart 2008. u 8:41 am #67287kmilos
UčesnikIzgleda je do nekog parčeta hardvera, malo smo dalje dogurali na ovu temu ovde:
http://fedora.fsn.org.yu/index.php?option=com_fireboard&Itemid=26&func=view&id=829&catid=5
5. mart 2008. u 9:56 am #67288Sioux
UčesnikNevezano mnogo za ovo..
Skoro sam isprobao fedoru 8 na svom solidno starom hardveru i toliko je bilo sranja da nisam mogao više da se trudim i namunjio kubuntu na taj hard(uz malu količinu sranja).
Verovali ili ne Mandriva je idalje šampion po prepoznavanju hardvera i pravi znatno manje sranja od ostalih čak i ubuntu familije.Jedino još SuSe ostaje konkurentan po tom pitanju.Po principu out of the box.Instaliraš i sve radi odmah.5. mart 2008. u 10:28 am #67289DeadRinger
Učesnik@Jovan, problem je, kao sto napisa foxbunny, sto se ne dize displaymanager gdm (ili kdm ako si odabrao KDE),
ako hoces da kopamo dalje nadji u /tmp faj koji je dao foxbunny i daj nam xorg.conf fajl, a ne zaboravi i deo o tvom hardwer-u. Koristi Alt-Ctrl-F2 (samo nemoj F7) kako bi usao u konzolu i pokupio trazene fajlove.6. mart 2008. u 11:10 am #67290Jovan
UčesnikProblem resen. Bio je u modemu Sagem f@st 800 (kojeg se oslobadjam u skorije vreme :)) Kad se diskonektuje modem, instalacija prolazi bez problema. Hvala svima.
6. mart 2008. u 1:21 pm #67291foxbunny
UčesnikLol, ko bi reko. 🙂
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.