Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › kaffeine i screensaver
- This topic has 9 odgovora, 5 glasova, and was last updated 19 years, 8 months ranije by
isnogood.
-
AutorČlanci
-
27. novembar 2006. u 8:30 pm #8074
isnogood
Učesnikkako da namestim da mi screensaver i powermanagment nedosadjuju dok gledam film u kaffeinu ili bilo kom playeru
27. novembar 2006. u 8:38 pm #49859Sioux
UčesnikIskluči sejver.
Podesi u kafeinu (malo istraži opcije ) postoji emulacija pokreta miša na svakih x minuta koliko mu ti kažeš, tj. u kraćem intervalu od onoga u kome se sejver pokreće.27. novembar 2006. u 8:39 pm #49860tomaja
Glavni majstorIsključi ih, bar automatsko učitavanje screensaver-a. Desni klik na prazan prostor na desktopu, zatim opcija u meniju “Configure Desktop..” , zatim ćeš se već snaći… ili KDE Kontrolni Centar… ovo sve ako koristiš KDE….
Što se tiče opcije za fejkovanje miša podesi da ti je vremenski interval kraći od vremena neaktivnosti nakon kojeg se aktivira screensaverlinux4life
27. novembar 2006. u 10:10 pm #49861isnogood
Učesnikiskljucio sam i powermanagment i screensaver ali to za emulaciju pokreta misa nisam pronasao
..ipak hvala ….videcu da nadjem28. novembar 2006. u 12:47 am #49862zchira
Učesnikmozda malo skrecem sa teme, ali ja imam problem sa screen saverom. Koji god screenSaver da izaberem meni se uvek prikazuje crni ekran…kada idem na test on mi lepo prikaze kako treba da izgleda screen saver, a kad treba da se ukljuci (posle , recimo 5 minuta) meni se samo prikaze crni ekran… (koristim slack11)
28. novembar 2006. u 5:12 am #49863tomaja
Glavni majstorDa li se radi o OpenGL screensaverima ?
linux4life
28. novembar 2006. u 6:37 am #49864zchira
Učesnikbilo koji screensaver da izaberem isto se desava… sto se tice openGL-a, on mi funkcionise jer imam nvidiu i instalirane vlasnicke drajvere. OpenGL screensaveri mi rade kada u configure screensaver kliknem na test, ali ovako ne rade (tj. ne radi ni jedan drugi screensaver?!?).
28. novembar 2006. u 11:16 am #49865Moneo
Učesnik@Sioux
Ajd da te zamolim da kazes gde je tacno ta opcija za pointer-trazio sam je,nisam nasao, a koristim Kaffeine 0.8.2 i sve to u stavci xine engine…
PoZ!28. novembar 2006. u 8:55 pm #49866Sioux
UčesnikNa Mandriva 2k7 nemam kafein ali ću kasnije preći na PC-BSD pa ću da vidim.
28. novembar 2006. u 11:54 pm #49867isnogood
Učesnikpregledao sam sve opcije kaffeine i xine-a u okviru kaffeinea i nisam nasao onu emulaciju pomeranja misa…
mogao bih da iskljucim DPMS ali onda necu imati ni standby monitora a to jel da ipak treba… -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.