Početak›Форуми›Linuks distribucije›Slackware›Kablovski internet
- This topic has 17 odgovora, 9 glasova, and was last updated 17 years, 9 months ranije by
zAkiLi.
-
AutorČlanci
-
5. juna 2005. u 11:38 am #28725
kmilos
Učesnik@vuksic
Pa trebalo bi da samo povežeš kablovski modem i računar utp kablom, i onda u MDK-u pokrenes MCC (MDK control center) i u njemu negde nađi podešavanja za mrežnu karticu (koja je verovatno pod nazivom eth0). Trebalo bi da postaviš da kartica dobije adrese preko DHCP-a i to bi bilo to. (Ili upises tamo adrese ako ti je provajder dao.)Više detalja u MCC i samom MDK-u imas u dokumentaciji: http://www1.mandrivalinux.com/en/fdoc.php3
Ako imaš problema javi se nazad sa više detalja (npr. izlaz komande ifconfig, sadržaj datoteke /etc/resolv.conf) i neko ko koristi SBB će ti, nadam se, pomoći ubrzo.
P.S. Molim te nemoj više da vičeš (pisanje velikim slovima), i da bi bio što efikasniji učesnik foruma molim te pročitaj http://solair.eunet.yu/~fangorn/smart_questions/smart-questions.sr.html
5. juna 2005. u 12:09 pm #28726bobobob
UčesnikNe treba da upisujes adrese samo da ukljucis DHCP i sve bi trebalo da ti radi, ne znam gde se to tacno nalazi na mandrake-u ali verovatno u nekom device manageru. Ako budes imao problema javi se ponovo.
5. juna 2005. u 5:06 pm #28727jedanBranko
UčesnikNa SBB kablovskom netu u toku instalacije sam (Linux) nadje DHCP server i pokupi sta mu treba (nekad se trebalo rusno ukucati IP, DNS, gateway… sada je olaksano i nema sanse da ne proradi preko mrezne karte.
Probao sam i nekoliko live distribucija – oko 10-tak, i sve su odmah skontale mreznu kartu i naravno odmah po podizanju sistema on-line.
I Mandrake 10.1 odmah radi, cak i sa integrisanom mreznom.
USB i kablovski net zaboravite – ili ako bas neko hoce da se muci sa netom neka pokusava ali i neka javi kako ide 🙂5. juna 2005. u 5:20 pm #28728popeye
Glavni majstorUpravo tako. U mandraku (verovatno je tako i u mandrivi) se dhcp podrazumevano podizao ako imate mrežnu kartu. Mislim da je tako i u SuSe (nisam siguran).
5. juna 2005. u 5:26 pm #28729jedanBranko
UčesnikUpravo tako. U mandraku (verovatno je tako i u mandrivi) se dhcp podrazumevano podizao ako imate mrežnu kartu. Mislim da je tako i u SuSe (nisam siguran).
Za SuSE sam ja siguran – bilo tako na 9.0 a i sada na 9.3, znaci radi 100% provereno.
5. juna 2005. u 5:46 pm #28730Anonimni
GostRadi i na Ubuntu i na Knopixu.
30. juna 2005. u 7:36 pm #28731Marel
UčesnikOvde sam naveo kad i kako može da se podesi kablovski modem preko USB. Na Slackwareu izgleda da nije moguće zbog kernela 2.4.
1. jula 2005. u 8:44 am #28732zAkiLi
UčesnikRadi i na Ubuntu i na Knopixu.
i meni webstar radi na ubuntu bez problema preko usb-a .. prepoznao ga je prilikom instalacije, nista dodatno nisam morao da konfigurisem.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.