Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › K3b problem
- This topic has 44 odgovora, 14 glasova, and was last updated 20 years, 7 months ranije by
LYb.
-
AutorČlanci
-
4. decembar 2005. u 12:57 am #32523
bp21000
Učesnikimam i ja jedno pitanje u vezi k3b . Naime radi mi zapis data podataka an cd bez problema . Ali kad ocu da prekopiram audio cd onda mi prekopira tako da prva pesma bude prva a druga pesma budu sve ostale pesme . Na PC-u kao radi sve ok ali u muzickoj liniji postoje samo dve pesme prva i sve ostale ????!!A kad probam sa cd klone opcijom samo sprzi cd , znaci nesto nasnimi ali reprodukovati se nemoze sa njega nista . Znaci mrtav CD . Koristim mandrake 10.0
Ja sam pod MDK, dok sam ga koristio, za kopiranje audio CD izdanja upotrebljavao gcdmaster:
[code]Summary : Graphical front end to cdrdao for composing audio CDs.
Description :
gcdmaster allows the creation of toc-files for cdrdao and
can control the recording process. Its main application is
the composition of audio CDs from one or more audio files.
It supports PQ-channel editing, entry of meta data like
ISRC codes/CD-TEXT and non destructive cut of the audio data.[/code]4. decembar 2005. u 1:46 pm #32524zex
UčesnikI sad kad sam skinuo taj program koji si mi preporucio i probam da ga instaliram menadzer za instalaciju rpm fajlova mi saopstava ” Sorry , the following package(s) can’t be selected : ” onda ime paketa i iza u zagradi ( due to unsatisfied libpangomm-1.0.so.1 ) i pazi kad sve razumem sta mi kaze , jedino mi nije jasno sta treba da uradim sa onim sto mu neodgovara i dali ima sta da se uradi . Ako ima gde da nadjem to sto trazi i kako da instaliram . I dali ce promena tog fajla mozda zeznuti neke druge programe ?
4. decembar 2005. u 9:39 pm #32525bp21000
UčesnikKoristi malo češće http://rpm.pbone.net/
To je sjajan pretraživač. Tamo ćeš verovatno naći mnoge rpm pakete, koji ti fale da bi zadovoljio međuzavisnosti pri instaliranju programa.
5. decembar 2005. u 5:01 pm #32526zex
UčesnikPa ja svatam vase nestrpljenje sa onima koji pocinju sa linux-om ali koliko ja znam ovi forumi su bas za ovakva i slicna pitanja . Ja sam zahvalan na pomoci ali nazalost linux i linux korisnici ( iskusniji ) podrazumevaju da svi moraju sve znati pa se sa tim i vode . Opis stavi taj rpm ili ./configure , make i make install u velikoj vecini slucajeva nepomaze nikome . To licno govorim iz svog ali i iskustva desetine ljudi oko mene koji koriste tj. pokusavaju da koriste linux . Ja od 10 programa u linux-u na mandrakeu 10.0 jedan radi normalno ostali ispadaju i padaju pri samom biranju stavki iz menija . Mislim da ipak neko mora reci obrati paznju na ono sto ispise ./configure , ili nemoj koristiti to i to nego odma stavi drugu verziju , kako staviti neki dodatak za medjuzavisnost programa i sistema . Ako se neko trudi i uporan je onda sam to ja . Ja sam na mandrake-u i uspeo sam da uspostavim kakav takav rad da nemoram vise koristiti nijedan drugi dodatni OS . Znam vece strucnjake koji su se batalili linux-a bas zbog ovih milion cuda koje niko nece da objasni . Ovo nije kritika ni nista negativno , samo zelja da svatite ipak i nas koji se jos ne snalazimo mnogo u svemu ovome . readme.txt i install pomazu samo onima koji su vec odavno u linux-u . Novajlijama jako malo znaci ono sto u njima pise . 😀
Jos jednom veliko hvala i za ovo sto si dosada rekao5. decembar 2005. u 6:53 pm #32527bp21000
Učesnik@zex: (offtopic):
Ovde ćeš naći rešenje za sve međuzavisnosti na Mandrake based distribucijama. Samo ti treba dobra veza sa netom, da to dodaš kao repozitorijum u mandrake control center i onda neće biti problema.
Za RPM distribucije je karakteristično da se preporučuju samo RPM paketi ili njihovo pravljenje pomoću programa check install. Procedura kompajliranja izvornog koda sa završnim korakom #make install može ako se često koristi da izazove nešto što se zove – RPM hell zbrka u bazi paketa.
Mandrake ima urpmi, koji te štiti od toga. Nadam se da dovoljno razumeš engleski i da ćeš sam uspeti da se snađeš na sajtu čiji sam link gore naveo.
7. decembar 2005. u 2:33 am #32528nVideo
UčesnikEvo jedne veoma zanimljive situacije! K3b radi, lepo mi kopira dvd kao i cd. Sa data cd-ovima savrseno radi. Dok dvd mogu da prekopiram samo jedan. Svako sledece kopiranje dvd-a opterecuje procesor 100%. Zapravo veci mu je problem citanje dvd-a posle toga nego bilo sta drugo. Kad k3b zavrsi, citanje je problem na bilo koji nacin. Recimo kopiram neke fajlove sa diska na hard kroz naj-prostiji “mc” stvara se neverovatno opterecenje i kopiranje traje danima. Zna li neko u cemu bi mogao biti problem? Ja cu pogledati koji ga procesi najvise opterecuju u toku citanja pa cu kazem. Inace u pitanju je Slack 2.4.29
7. decembar 2005. u 9:15 pm #32529zex
UčesnikPa povrsinski sam razumeo i odradio . Ocu da kazem da sam svatio sta trebam uraditi na sajtu i otprilike i svatio cemu sve to sluzi . Ali nisam siguran koji ftp server izabrati , jesuli sve iste baze podataka , video sam da je “main” najbolje uvek izabrati kao opciju ,i da kazem da mi je skidao oko 75 MB i sreca da je i net dobar pa nije trajalo citavu vecnost . Mada nebi bilo lose jos malo detalja o toj lokaciji . Koje ? Zasto? Sta je bolje ? U svakom slucaju hvala na pomoci .
7. decembar 2005. u 10:54 pm #32530jovir
UčesnikEvo jedne veoma zanimljive situacije! K3b radi, lepo mi kopira dvd kao i cd. Sa data cd-ovima savrseno radi. Dok dvd mogu da prekopiram samo jedan. Svako sledece kopiranje dvd-a opterecuje procesor 100%. Zapravo veci mu je problem citanje dvd-a posle toga nego bilo sta drugo. Kad k3b zavrsi, citanje je problem na bilo koji nacin. Recimo kopiram neke fajlove sa diska na hard kroz naj-prostiji “mc” stvara se neverovatno opterecenje i kopiranje traje danima. Zna li neko u cemu bi mogao biti problem? Ja cu pogledati koji ga procesi najvise opterecuju u toku citanja pa cu kazem. Inace u pitanju je Slack 2.4.29
Da li si uključio scsi emulaciju za rezač? To je modul ide-scsi i još treba da to upišeš u /etc/lilo.conf, nešto kao append=”hdd=ide-scsi”. Ovaj problem ne postoji na kernelu 2.6… Meni na istom kernelu 2.4.29 i Slack-u 10.1, sve radi OK sa scsi emulacijom.
Btw, da slučajno nemaš instalacionu skriptu prilagođenu slack-u za neki noviji drajver (4.71 ili 4.70 ili 4.69) za Intel 536 modem?15. decembar 2005. u 2:45 am #32531nVideo
Učesnikmap=/boot/map-bmp
bitmap=/boot/logo64a.bmp
bmp-colors=15,,0;5,,15
bmp-table=59,5,1,18,
bmp-timer=66,28,6,8,0
timeout=50
root=/dev/hda2
vga=788
append=”acpi=off hdc=ide-scsi hdb=ide-scsi hdd=ide-scsi”Nije mi jasno. Jedan DVD procita i sprzi ok. A sledeci cita i reze DANIMA.
Moram da restartijem celu mashinu da bi sprzio sledeci disk. Nije mi jasno… Ne koristim M$Win da moram posle svakog klika da restartujem mashinu. Da li si probao da kopirash 2 diska za redom? A da pre toga ne rebootujesh system?15. decembar 2005. u 4:40 am #32532LYb
UčesnikE, to se isto dogadja i na jednoj masini na poslu sa slackom i 2.4.29 kernelom. SCSI emulacija i sve isto. Znam da neki rezaci oce da ispadnu iz DMA moda i to se na 2.6 kernelu lako da srediti, ali scsi emulacija se ne ljubi mnogo sa hdparam-om. Pokusali smo, dok je rezao i smorio kao i obicno, sa hdparam smo videli da ne koristi dma, ukljucili ga, rezao lepo i brzo jedno dva minuta i prso ko zvecka.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.