Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Jedna napomena u vezi kernela 2.6.10
- This topic has 4 одговора, 3 гласа, and was last updated 19 years, 7 months раније by LYb.
-
АуторЧланци
-
14. фебруар 2005. у 3:08 am #4837LYbУчесник
Ko ima modem sa Intel 536ep chipsetom, neka ne koristi ovaj kernel – promenjene su neke stvari u kernelu i drajver jednostavno odbija da se kompajlira. Postoji patch, ali je i on kilavo napravljen, pa mora da se patchuje ili rucno ili da se ispravi patch fajl pa tek onda. Intel jos uvek nije zvanicno objavio novu verziju.
Inace… uh, kernel 2.6.10 na Slacku mi je napravio vise problema nego sto sto se da zamisliti posle samo jednog dana rada, tako da sam se vratio na 2.4.29.
Jos nesto… lose je sto je ubacen XOrg 2.8.1, bolje da su ostali na 2.7.0. .xsession-errors fajl se puni kao lud, a po forumima je uglavnom odgovor taj da je nova verzija jos uvek nedovoljno testirana i puna bagova… Naravno da ne smeta u radu, ali opet ruzno izgleda kada posle dva sata zateknes errors fajl od preko 2 megabajta.
14. фебруар 2005. у 7:29 am #24817salacУчесникKernel 2.6.10 je doziveo izvesne promene sto se tice komunikacije sa serijskim i pseudoserijskim interfejsima, pa eto ni lucentov ltmodem drajver ne radi kako treba (znaci nije samo Intel u pitanju). Srecom po one koji imaju lucenta vec se pojavila nova verzija drajvera koja resava ovaj problem.
Druga interesantna stvar tice se usb storage medija. Do sada je kernel koristio usb-storage modul za rad sa njima i ovakvi uredjaji su se prijavljivali kao scsci diskovi (sa /dev/sd* entry-jima). I to je promenjeno, sada je baja-drajver (>=2.6.10) ub modul i uredjaji su /deb/ub* .14. фебруар 2005. у 11:05 pm #24818LYbУчесникEvo, ja vratio slack na 2.6.10… So far so good 🙂
Namestio modem, jos da namestim zvuk, bas downloadujem alsu, posto sam kernel prekompajlirao za athlon-xp, a slack paketi su za i486 pa se stalno bune da nije ista arhitektura… valjda ce da upali.Svidja mi se… prosto je neverovatno da mi za zauzece memorije posto se digne KDE prijavi 35 mega 🙂
Nego… kako bre da namestim CD rezac? Ja navikao na one ide-scsi fore, a na 2.6 kernelu se uopste ne snalazim… Imam DVD na hdc, a rezac na hdd, pa pomagajte 🙂
15. фебруар 2005. у 6:31 pm #24819mtm76УчесникNa kernelu 2.6 će sve raditi ako izbrišeš append…ide-scsi u lilo.conf. Inače neće… A kao uređej ćeš dobiti hdx…
16. фебруар 2005. у 2:24 am #24820LYbУчесникMa znam, udev mi zezao linkove… sredjeno sada… jedino me nervira sto k3b moram da pokrecem kao root posto cdrecord ma 2.6 nece da radi ako nisi root.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.