Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › java vm
- This topic has 7 odgovora, 4 glasa, and was last updated 22 years, 3 months ranije by
gideon.
-
AutorČlanci
-
12. novembar 2003. u 8:20 am #3050
koma
Učesnikok jedno malo pitanjeskinuo sam J2SE v 1.4.2_02 i instalirao bez problema.sta dalje kako da aktiviram virtuelnu masinu?ili ima neki laksi nacin da je instaliran.ovo mi je potrebno jer mnogi programi za filesharing rade na javavm-i.os je mandrake 9.2
12. novembar 2003. u 8:33 am #14430Nostromo
UčesnikMoras u tvom /home/nekiUser direktorijumu da nadjes fajl .bash_profile i u njemu da upises nesto poput ovoga:
PATH=$PATH:$HOME/bin:/usr/java/j2re1.4.2_02/bin (dvotacka odvaja razlicite putanje do razlicitih izvrsnih datoteka)
da bi ti java radila svaki put kada je pozoves iz konzole ili preko shortcuta na
desktopu.
Izvrsavanje java programa ide ovako:
java -jar /putanja/do/izvrsne/datoteke12. novembar 2003. u 1:00 pm #14431koma
Učesnikhvala na savetu.probacu ga danas kada dodjem kuci pa javljam sta je bilo
15. novembar 2003. u 1:13 pm #14432Puppet_Master
Učesnikako imas kompajliran program a da nije u jar u mozes samo da ukucas java i onda ime program i radice bez problema
15. novembar 2003. u 4:43 pm #14433koma
Učesnikposlusao sam nostromov savet i nije odmah radilo.ali sledeceg dana proradio i limewire radi sada kao singerica :).zasto je tako proradilo ne znam.a ja sam u fazonu da stvari koje cesto koristim postavim na dvoklik tako da me malo smara cesto koriscenje konzole.hvala za savete u svakom slucaju
19. novembar 2003. u 10:26 pm #14434Nostromo
Učesnikja sam u fazonu da stvari koje cesto koristim postavim na dvoklik tako da me malo smara cesto koriscenje konzole.hvala za savete u svakom slucaju
Pa onda napravis desnim klikom na desktopu shortcut i pod tabom Execute upises ‘java -jar /putanja/do/limewire’
21. novembar 2003. u 3:52 am #14435gideon
UčesnikDa bi java radila bez problem u .bash_profile otkucaj (moj slucaj)
———————-
JAVA_HOME=/usr/local/jdk1.3.1/;
export JAVA_HOMEu PATH ubaci izmedju ostalog /usr/local/jdk1.3.1/bin/:.:
CLASSPATH=/usr/local/jdk1.3.1/lib/tools.jar:
export CLASSPATH
————————
ulogujes se nanovo i trebalo bi da radi sve.
Problemi obicno nastaju sa classpathom, jer uvjek nesto fali.21. novembar 2003. u 3:56 am #14436gideon
UčesnikIspravka:
.bash_profile
———–JAVA_HOME=/usr/local/jdk1.3.1/
export JAVA_HOMEu PATH ubaci izmedju ostalog /usr/local/jdk1.3.1/bin/:
CLASSPATH=/usr/local/jdk1.3.1/lib/tools.jar:.:
export CLASSPATH———————–
:.: u CLASSPATHu mnogo znaci jer govori javi da gleda klase u trenutnom direktorijumu
Pozdrav -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.