Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › ja i pitanja u vezi VL-a!
- This topic has 15 одговора, 6 гласова, and was last updated 20 years, 4 months раније by
Анонимни.
-
АуторЧланци
-
25. април 2006. у 5:52 am #42933
MladenIsakovic
УчесникKoliko sam razumeo kad na PC-iju imas [b]samo[/b] Linux bez Windowsa onda ti ne treba bootloader!? 99% sam siguran da ne treba ali reko da ne brljavim slucajno…
Svakom OS-u treba bootloader bez obzira da li je jedini na računaru. Linuxu takođe treba bootloader, s’tim što njegov bootloader obično prepozna i Windows kada se nalazi na sistemu. Dakle, i ako imaš samo Linux, opet će ti trebati Lilo ili Grub. Bootloader je taj koji otpočinje učitavanje kernela prilikom startovanja OS-a.
Ovo mi je sad vrlo vazno: Da li VL SOHO (mada cu uskoro da predjem na Std pa pitanje vazi i za ovu verziju vl-a) ima podrsku za nase karaktere (Č, ć, ž, Š đ)? i da li to mogu da ukljucujem po potrebi (ne treba meni vec majci dok radi u OO-su 2.0)? Znaci da bude nesto kao Languge bar u Windozi… Ovo mi je neverovatno vazno…
To nema veze sa distribucijom Linuxa. Ako koristiš KDE, treba da skineš sa Neta dodatak za srpsku tastaturu, instaliraš, i imaš je.
Da li postoje neki drugi drajveri za Conexant modeme (HCF) koji omogucavaju brzinu veze vecu od 9.6 kb/s (skidao sam sa onog glavnog sajta i kazu daju ti 9.6 kb/s za dzabe a ako zelis 56k onda moras da platis nesto
Koristi ove[/url] drivere (koji odgovaraju tvom modemu) i patch koji služi da ukloni ograničenje od 14.4 kbps. Na ovom linku imaš i uputstvo.
25. април 2006. у 11:53 am #42934LimitMan
УчесникEvo ti sto se tice cirilice … Ovo je doduse za slackware ali nema nikakve razlike ni za VL
http://www.linuxo.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3869
25. април 2006. у 12:58 pm #42935Анонимни
Гостe veliko vam hvalja ljudi… Probacu tokom nedelje (nadam se uskoro) i javljam se ako negde zapne (mada mislim da cu se snaci ;))
27. април 2006. у 7:07 pm #42936Анонимни
Гостe sad me muci nesto… Naime kad god bi hteo da se povezem na net iz Linuxa ili da se konektujem odatle bilo je potrebno da samo otvorim konzolu i kucam lepo: kppp ! E sad skinuo sam i VL std 5.0.1 i posto on nema KDE ne mogu ni da pokrenem kppp… kako da se onda povezem na net iz linuxa? Mislim ako nemam taj kppp?
27. април 2006. у 8:37 pm #42937ak-87
УчесникPa moraces rucno podesiti ppp…Mislim da na Vectoru postoje uputstva za podesavanje(pogledaj u /usr/doc/HOWTOs ,ako se ne varam za tacnu putanju).Podesavanja vrsis koliko se sjecam u /etc/ppp/ direktorijumu.
29. април 2006. у 3:07 pm #42938Анонимни
Гостda ima dokumentacija (koju sam presao u Windowsu cim sam skinuo VL (i soho i std (dinamyte cemo neki drugi put)) u kojoj je receno NISTA (bar vezano za moj problem)! Naime receno mi je gde da idem za sredjivanje toga (ppp-a) i ja odem lepo u VASM (mislim da je vasm) i tamo lepo pod Networking odem u modem and ppp i ne prepozna mi modem! Drajveri su instalirani bez greske i sve je to sredjeno ali opet… On ne prepoznje modem (ima doduse 2 puta HCF modem gde je jedan sa ispravnim drajverom (taj koji sam instalirao) ali nece ni sa njim) ali nece da se konektuje! Ima neka aplikacija koja ima tamo negde u menijima IceWM (Internet=> Modem dialer mislim da je) ali sa njom nece… PPP fajla nema u /etc/ppp (nema ni ovoga ppp. Jel imao neko ovaj problem? kako da ga resim? Hvala
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.