Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › Ja 0:1 Linux( mora da dodje iz 2 u 1)
- This topic has 29 odgovora, 13 glasova, and was last updated 19 years, 7 months ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
13. januar 2007. u 10:59 pm #51474
Sioux
UčesnikE konačno da se svi složimo da je najbolja distribucija…
13. januar 2007. u 11:52 pm #51475yes.co
Učesnik“ubuntu zajednica” se okuplja na forumima posvecenim toj distribuciji. znaci, nista spektakularno i tajnovito.
sto se tice ovog problema, ne odustaj, a ako si u prilici probaj drugu distribuciju. samo [b]nemoj[/b] pitati koju, nastace pakao, pretrazi malo, odluci se ili ubodi misem bilo koju, izaberi i neces pogresiti. O0zanemari sve ove “sekta” i “zajednica” posalice, vecina njih je recidiv nedavnih diskusija na ovom forumu koji povremeno potone u rasprave tipa : eksn men je jaci od spajdermena dok neko tvrdi da je dziaj dzo jaci od oba. ( svi navedeni akcioni junaci crtanih filmova su u stvari razne linux distribucije ), zanesemo se povremeno i mi smo lljudi :redface:
Ma nisam ni mislio da ce mi jednog dana prici 3 coveculjka koji se drze za ruke i povedu u prostoriju sa dva stuba samo zbog toga sto sam ostavio svoj mail negde na nekom Ubuntu forumu. Stvar je u tome sto sam “Kostunica” u svemu ovome. Sate sam provodio citajuci tekstove i tutorijale, smarajuci sebe i druge, da bih naucio nesto. Svaka informacija mi je vredna i hvala za svaki vas trud i link.
Na kraju, mislim da je SkoljkaBoj najjaci14. januar 2007. u 12:38 am #51476Moneo
UčesnikE konačno da se svi složimo da je najbolja distribucija…
Najbolji distro je brazilski Kurumin-perfektan je je u skoro svemu,sem u jednoj sitnici-distro je od A do Z na portugalskom jeziku 😀
14. januar 2007. u 12:55 am #51477miodragz
UčesnikJa cu da probam Dream Linux 😀
14. januar 2007. u 1:41 pm #51478yes.co
UčesnikJa cu da probam Dream Linux 😀
Citao sam o njemu u nekom casopisu pre nekoliko meseci. Novinar koji je pisao clanak je odusevljen ( kao i Ubuntuom), ostavio je i link za download, ali dial up je dial up :'( tako da cu malo da sacekam
14. januar 2007. u 3:39 pm #51479LYb
UčesnikSta ga znam, ja izgubim svako interesovanje za distro kada vidim da dolazi bez apache-a, bind-a, postfix-a, xinetd-a, webmin-a… Jeste, deb-based je tako da se da srediti, ali opet…. Nema ni kdebase, tako da stvari poput k3b-a i amaroka otpadaju dok i to ne sredis.
14. januar 2007. u 4:04 pm #51480kosmi
Učesnik@yes.co
Nego šta uradi sa modemom, jesi li probao sa 386 kernelom?14. januar 2007. u 11:46 pm #51481yes.co
Učesnik@yes.co
Nego šta uradi sa modemom, jesi li probao sa 386 kernelom?Jos uvek nista, :- sve sto sam nasao na netu je vezano za patch drivera. Zamolio sam i neke prijatelje da potraze resenje, valjda ce neko od nas da uspe.
15. januar 2007. u 12:47 am #51482kosmi
UčesnikPogledaj ovo ovde http://www.linuxserbia.com/content/view/1525/40/ Kompajliraj sa 386 kernelom i probaj gnome-ppp dialer umesto kppp-a. U gnome-ppp obavezno štikliraj stupid mod.
15. januar 2007. u 2:14 pm #51483foxbunny
Učesnik[quote=”kosmi”]
@yes.co
Nego šta uradi sa modemom, jesi li probao sa 386 kernelom?Jos uvek nista, :- sve sto sam nasao na netu je vezano za patch drivera. Zamolio sam i neke prijatelje da potraze resenje, valjda ce neko od nas da uspe.
[/quote]Ako nista ne upali, probaj Sweex Intel 536EP Hardware modem. Kod mene je taj isti radio na svim distribucijama (Ubuntu, SuSE, Slackware, ArchLinux), mada ga vise ne koristim posto sam na kablu. Nije mnogo skup. Mislim da sad ima i za nekih 800, ili bese 500 kinti… cek da vidim, bas…
http://www.pcberza.co.yu/asp/price/qsearch.asp?search_word=536Ep
hmm…. malo precenjen
Pogledaj okolo. Tamnoplava kutija na kojoj je slika modema i pise velikim belim slovima HARDWARE…
Lucent je jos jedan koji bi trebalo da radi bez problema, ali ih ima toliko vrsta pa je tesko ubosti neki koji ce sigurno raditi. Intel ima zvanicne drajvere, pa je to mnooogo olaksalo posao. Na Arch Linux-u imas cak i gotov paket, mada ono, ako si sektas, onda ti ovo mozda zvuci bogohulno. Hehe. >:D
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.