Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › izbor
- This topic has 12 odgovora, 12 glasova, and was last updated 21 years, 9 months ranije by
BaneZ.
-
AutorČlanci
-
18. novembar 2004. u 4:41 am #4464
Hektor
UčesnikSta je za mene kao totalnog pocetnika bolji izbor:Mandrake 10.1 ili SuSE 9.2 ?
18. novembar 2004. u 8:58 am #22533salac
UčesnikSvejedno je.
18. novembar 2004. u 9:11 am #22534Moneo
UčesnikHmmmmmm…..
SuSe-nahvalili su ga na mnogim postovima,pa i i ovde-kazu da je 9.2 odlican…..plus dolazi sa vise programa nego MDK(prateci cd-ovi)Ja licno nisam probao 9.2,ali jesam 9.1-odlicna distribucija……
MDK 10.1-kazu da ima mnogo “bubica”-ja ne znam,pa me ispravite ako gresim!
Ja ti savetujem-ako hoces pak MDK-da uzmes MDK 10.0 Official Superpack(cca 8cd-ova)-zasluzuje svaku preporuku-ima i on bagova i gluposti,ali ja sam bio vrlo zadovoljan-moji utisci su vrlo pozitivni(koristio sam ga jedno pola godine!)Lepo bi ti legao s’ obzirom da si pocetnik!Takodje odlican OS…….
Od SuSe-a te moze odbiti to jer u startu nema Divx player i kodeke pa se to mora instalirati naknadno…….Sve ostalo je za pohvalu…..
Eto pa ti odluci……..mada neces pogresiti ako uzmes bilo koji od ta dva!
CU!
Heavy Metal rules!18. novembar 2004. u 10:50 am #22535unknown
UčesnikSta je za mene kao totalnog pocetnika bolji izbor:Mandrake 10.1 ili SuSE 9.2 ?
U suse 9.2 nedostaju neki programi (na primer Quanta, Scribus). Ali to samo u CD izdanju. Na DVD ima sve. Inace postoji divx player ali nema kodeke.
Ako si pocetnik uzmi Mandrake jer ces tu imati manje da se zezas oko podesavanja modema, kodeka itd.
18. novembar 2004. u 11:39 am #22536Vlaja
UčesnikTakodje mislim da je Mandrake bolji izbor, narocito ako koristis win modem.
SuSe je tu malo problematičniji, mada se mora priznati da je veoma dobro sredjena linux distribucija.18. novembar 2004. u 1:51 pm #22537popeye
Glavni majstorSta je za mene kao totalnog pocetnika bolji izbor:Mandrake 10.1 ili SuSE 9.2 ?
Postavljeno pitanje je u smislu “Da li bi trebalo da mi se sviđa plava ili zelena boja?”. Izbor je tvoj, budući da o tome svako ima svoje mišljenje.
Kao što vidiš, na takva pitanja možeš dobiti samo oprečne odgovore ( i u krajnjem slučaju izazvati žučne besmislene rasprave), a pritom nijedan nema uticaja na tvoj lični ukus.
Ako se prvi put srećete sa Linuxom, jedini ispravan način (što ćete brzo i sami shvatiti) jeste da sami isprobate što više distribucija.
18. novembar 2004. u 2:54 pm #22538popac
UčesnikNisam koristio SUSE, ali sam i sam poceo sa mandrakeom, super je za pocetnike uzmi 10.0 ili 10.1 offilial verzije, takodje preporucijem ti power pack ili superpack 😆
21. novembar 2004. u 11:34 pm #22539Sioux
UčesnikVerujem da je mutimedija veoma vazna stavka kod svakog pocetnika pa zato moram da preporucim MDK 10.1 comunity je sasvim OK .
Molio bih ostale da preporuce jos neku distribuciju DivX/mp3 ready iz svog iskustva.22. novembar 2004. u 1:29 am #22540Nightweaver
UčesnikFreeBSD 5.3…:D:D:D
22. novembar 2004. u 8:34 am #22541tomaja
Glavni majstor@Nightweaver
Pravi si đavo 😆
@Hektor
Ipak, da i ja kažem da mislim da su za početnika preporučljivi Mandrake, SuSE ili čak neki Live distro (recimo Knoppix koji opsle može da se instalira i na hard) Za kasnije svakako mogu da probaju i Slack, i Debian pa naravno i FreeBSD (koji i nije Linux sistem)linux4life
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.