Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Izbor okruzenja [sređeno]
- This topic has 7 odgovora, 5 glasova, and was last updated 20 years, 6 months ranije by
gogi100.
-
AutorČlanci
-
12. februar 2006. u 12:25 am #6980
gogi100
UčesnikPozdrav.Imam Fedora Core 3 i interesuje me da li je moguce promeniti podrazumevano okruzenje,kod mene je Gnome,a hteo bih KDE.Naime pre logovanja Fedora ima opciju session da izaberem Gnome ili KDE,ako ne udjem u tu opciju kad se ulogujem ostajem u Gnome okruzenju.Da li je moguce da umesto Gnome-a bude KDE?
Gde to menjati?12. februar 2006. u 2:31 am #40738Red_Zmaja
UčesnikSam si sebi odgovorio
12. februar 2006. u 4:16 am #40739miroslav_joksimovic
UčesnikPozdrav.Imam Fedora Core 3 i interesuje me da li je moguce promeniti podrazumevano okruzenje,kod mene je Gnome,a hteo bih KDE.Naime pre logovanja Fedora ima opciju session da izaberem Gnome ili KDE,ako ne udjem u tu opciju kad se ulogujem ostajem u Gnome okruzenju.Da li je moguce da umesto Gnome-a bude KDE?
Gde to menjati?Pa bas tu pre logovanja gde ti nudi te opcije. Make default i vozi!!! 😀 😀 😀
12. februar 2006. u 12:13 pm #40740gogi100
Učesnikta opcija session pre logovanja nudi koje okruzenje postaviti da bi se u njega ulogovao,ali mene interesuje kako da postavim da KDE bude podrazumevano okruzenje kao sto je sada Gnome da ne bih stalno pre logovanja birao KDE.Nego samo unesem user i pass i ja sam u KDE-u,a ne kao sada u Gnome.U ovoj opciji session ne postoji nikakva opcija da postavim podrazumevano okruzenje vec se samo vrsi izbor
12. februar 2006. u 1:33 pm #40741Časlav Ilić
UčesnikPostavljanje podrazumevanog okruženja zavisi od distribucije do distribucije, ali pošto Fedora koristi GDM kao menadžer prijavljivanja, možda je slično kao kod mene na Debijanu. Pri izabranom „podrazumevanom“ okruženju u GDMu, prvo se pokušava izvršiti ono što stoji u datoteci ~/.xsession korisnika koji se prijavljuje. Moja ovako izgleda:
[code]#!/bin/sh
. ~/.bashrc
startkde[/code]
12. februar 2006. u 2:34 pm #40742miroslav_joksimovic
UčesnikFC nisam nikada koristio ali mogu da se kladim da nisi dobro procackao sve opcije u GDM-u ako je on default vec. Ima sigurno, pa na svakom distrou je slicno, mora da ga nisi video, kladim se. 🙄
12. februar 2006. u 6:20 pm #40743kmilos
UčesnikPored toga da uvek iz GDM-a možeš da izbereš drugo okruženje, na FC postoji i alat za promenu okruženja, instaliraj switchdesk* pakete.
12. februar 2006. u 7:04 pm #40744gogi100
Učesnikproblem je resen ovim paketom desktop switch tool
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.