…da li sam izabrao pravu distribuciju ???
Dakle u pitanju je neki Slack9.1 on Fujitsu LiteLine5033 by TiMOC, ako ovo ishta kome znachi, CPU K6II @ 381MHz Socket7 (mogu i drugi procesori verovatno), klasika od 96MB-EDO,grafika je Trident tgui9660 sa 2MB, gde eto i problema, mora da radi na “vesa”, jer i kad pokusham da poteram “trident” @ 800×600 16bpp u gnome konzoli dobijam neke tri senke, a ne daj Boze da poteram mc, totalno je ne upotrebljiv.
Probao sam i sa modprobe tridentfb, ali mi tad u suvoj konzoli uradi chudo, identichno onom koje dobijem kada mu u lilo stavim vga=ext, trnutno je normal i to vrlo normal, ali i sa “vesa” u XF86Config-u je mnogo sporiji nego sa “trident” “tgui9660” koji je u Gnome pak ne upotrebljiv, dok root u WM radi kako valja, chak i na 24bpp.
E sad ako iko zna zbog chega ostavlja te senke po konzoli koje zatim ostaju i na desktopu, kad izadjem i Gkonzole, ima li nekih beshnjih opcija za XF86Config, a probao sam sve iz opcije iz man4.tgz#trident.
I josh neshto…ima li iko iskompajlirani irda utils, poshto ne mogu nikako da ga iskopajliram za irdadump, puca li puca, zapravo, kada pochnem od nule napravi neki direktorijum irdadump/src/.dep/ i u njemu 6 fajlica *.Po, gde se kod polovine njih greshka javlja u zadnjem redu, koji lichi ni manje ni vishe nego na ^G^G^G^G, uporedio sam onu drugu (ispravnu polovinu fajlova) i u zadnji red dodao neshto kao ime fajla.h: , kako je posle toga skoro sve proshlo bez greshke u fajlovima, ali nikako nemou da napavim irdadump.o niti libirdadump.o, pa posle make install dobijam sve programe iz paketa osim irdadump, pa reko ako iko ima vec prekompajlirani irdautils, jer ga ne nadjoh u *.tgz ?