Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Internet na dva uredjaja?
- This topic has 5 одговора, 3 гласа, and was last updated 21 years, 3 months раније by
popeye.
-
АуторЧланци
-
10. јун 2005. у 9:16 pm #5520
Bastard
УчесникNegde sam procitao da moze da se namesti da linux vuce sa interneta na dva uredjaja.Konkretno bih da pitam dali bi po vama mogao da koristim konekciju iz lan kartice i iz modema u isto vreme.
Ko ima ideju kako da omogucim da zadrzi konekciju iz rutera na lan kartici iako se poveze na modem ili nesto slicno.11. јун 2005. у 8:27 am #29470popeye
Главни мајсторNaravno da možeš istovremeno koristiti više mrežnih uređaja (poput modema i mrežne karte). Sve je stvar rutiranja koje moraš podesiti u zavisnosti od toga šta ti je cilj. Pročitaj dokumentaciju i sve će ti biti jasno (man route i man iproute2).
11. јун 2005. у 10:02 am #29471sanel_nbg22
Учесник@ popeye Kako sa klienta da uspostavim ICS??
11. јун 2005. у 11:05 am #29472popeye
Главни мајсторDeljenje mrežne konekcije (ukoliko si na to mislio) je lako ostvariti preko NAT-a, ali to moraš omogućiti na serveru, tj. računaru koji je povezan na Internet. Server (preko dial daemona) podesiš da uspostavlja vezu (ako nemaš stalnu vezu kao što je ADS ili kablovski) kad god klijent zatraži izlaz na net (pošalje paket na spoljnu mrežu).
Bastard nije pojasnio šta mu je cilj, ali u principu skoro sve je lako ostvarljivo: od ujedinjavanja veze za povećanje realnog propusnog opsega (praktično kada se radi o 2 spore veze), do jednostavnog rutiranja saobraćaja. Pretpostavljam da mu je problem što mu modem po povezivanju preuzima podrazumevanu rutu (mrežni izlaz) od mrežne karte. To se rešava isključivanjem defaultroute direktive za pppd, a može i ručno menjanjem rutiranja preko route ili iproute2 naredbi.
12. јун 2005. у 7:59 pm #29473sanel_nbg22
УчесникMeni je server pod winom, tj nije server vec xp. E sad omoguceno je da ja uspostavljam/prekidam vezu ali mu nije omoguceno da se konektuje kad god neka app zatrazi net posto bi to bilo glupo jer dosta app “osluskuje” da li ima neta itd….
znaci meni treba ja da uspostavljam vezu sa klijenta. Kako ? Kao sto rekoh na xp=u ima connect trought gateway ali ne znam kako je to u linuxu.
nadam se da si me razumeo. Inace kad se rucno nakacim net sljaka ok.
12. јун 2005. у 10:21 pm #29474popeye
Главни мајсторPoveži se na “remote desktop” XP-a? Ne bavim se administracijom Windows-a i ne mogu ti puno pomoći, ali sam uveren da postoji relativno lak način.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.