Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Internet konekcija…pomoc
- This topic has 8 одговора, 7 гласова, and was last updated 19 years, 9 months раније by
kosmi.
-
АуторЧланци
-
3. децембар 2006. у 12:21 pm #8095
Celtix
УчесникPuno pozdrava svim ljubiteljima (K)Ubuntua.Pre par dana sam instalirao Kubuntu 6.06 i zaljubio se na prvi pogled ali nakon petnaestominutne ushicenosti naleteo sam i na prvi (doduse ocekivani) problem…winModem + Linux = problem(i). Imam Lucentov Win Modem koji je Kubuntu odmah prepoznao (prijatno iznenadjenje) ali problem nastaje kada pokusam da se povezem na net…u kppp sam podesio parametre za konekciju preko 042500500 nadlanu…modem odradi svoje, veza se uspostavi i vreme krene da tece ali ja i dalje nemam pristup internetu…kada otkucam neku web adresu u Konqueroru on izbacuje poruku An error occurred while loading http://www.ubuntu.com: Unknown host http://www.ubuntu.com a Opera javlja Could not locate remote server …takodje ni druge aplikacije nemaju pristup mrezi…slican problem mi se ranije javljao i na Windowsu ali sam ga resio reinstalacijom Zone Alarma i sve je bilo ok ali sad stvarno ne znam sta da radim…ako neko zna u cemu je problem i kako da ga resim bio bih veoma zahvalan za pomoc posto stvarno nemam zelju da se vracam na Microsoftov Prozor XP (ili pakao, sto je sinonim za isti..)…Unapred hvala….
3. децембар 2006. у 1:06 pm #50001MisterNo
УчесникProblem je najverovatnije ili firewall ili dns.
Probaj da u /etc/resolv.conf stavis recimo ptt-ove dns servere
212.62.32.1
212.62.32.5Ako ne proveri kako si podesio iptables ili sta vec koristis za fw, sto je isto cest uzrok ovakvih stvari.
I da u konzoli otkucaj “route -n” pa vidi kada si konektovan da li imas default routu i to moze da bude.
3. децембар 2006. у 1:30 pm #50002Moneo
Учесникhttp://www.linuxo.net/index.php?option=com_smf&Itemid=70&topic=6455.0
Pogledaj zadnji odgovor,i trebalo bi da sve radi OK,eventualo treba da das obicnom useru rw ovlascenja za /etc/resolv.conf
PoZ!3. децембар 2006. у 3:24 pm #50003Celtix
УчесникZvuci neverovatno ali ni posle svega ovog ja ne mogu na net iz Kubuntua…ostajem bez ideje sta bih mogao da uradim da proradi kako treba ali ipak odoh da i dalje pokusavam…hvala vam na brzim odgovorima
3. децембар 2006. у 4:47 pm #50004tomaja
Главни мајсторKako bi bilo da probas nekog drugog provajdera ?
linux4life
3. децембар 2006. у 6:18 pm #50005Celtix
УчесникProbao da se konektujem sa tri,cetri provajdera(sve su bili 042..brojevi) i uvek isto…
Izgleda da je problem sa SMIN 042 brojevima i Kubuntu OS…izgleda da su jos neki imali isti problem…
Probacu da li 042 brojevi rade na Ubuntuu…ako ne…moracu da pokusam sa nekim lokalnim brojem5. децембар 2006. у 3:56 am #50006Cartman
УчесникJe l’ si uključio “Stupid mod”? Ako nisi, onda ga uključi.
7. децембар 2006. у 12:50 am #50007popac
Учесник!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ukoliko koristite SMIN brojeve imaćete probleme sa wvdial baziranim programima. Ipak, kppp i KDE okruženju i chestnut-dialer za Gnome bi trebali da rade.7. децембар 2006. у 10:52 am #50008kosmi
УчесникKod mene na Ubuntu 6.06 više problema imam sa kppp i chestnutom,nego sa wvdial/gnome-ppp. Posle mnogo peripetija sa raznoraznim bagovima oko konekcije kod Ubunta ustanovio sam da update na 6.06.1 rešava te probleme. E sad, u kom paketu je bio problem pojma nemam. Pre toga se stringovi vrlo čudno ponašaju i imam utisak da nemam
pravo ni na jednu grešku prilikom podešavanja, čas radi, čas ne, kad proradi onda šljaka bez pogovora, kad pokušam drugog provajdera zabrljavi prvog, ama igranka non-stop!!! Neki paket mulja u to sam se “uverio” prilikom update-a, kada je sve odmah proradilo bez greške.
Kppp zeza sa FF, chestnut radi ali sa njim FF loše prikazuje fontove , onda zamrzavanje kompa prilikom konekcije sa gnome-ppp nije do kernela već do otvorenog FF i sa firewallom ili bez njega, pristup provajderima sa raznim kombinacijama stringova zavisi i od modema i sijaset “pogrešnih” zaključaka, a u stvari mnogo bagova su već bili otkriveni i zakrpljeni negde tamo daleko.
Ali može se i bez toga samo ne treba staviti jedan prst na čelo, nego dva i to sa obe ruke.
Stupid-mod, carrier & strings i recimo pratiti /var/logove. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.