Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Interesantan tekst
- This topic has 8 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years, 2 months раније by pingvin.
-
АуторЧланци
-
7. август 2005. у 8:24 pm #5893sticУчесник
Slučajno sam naleteo na ovaj tekst pa me interesuju komentari iskusnijih kolega.
http://www.pctv.co.yu/aktuelno/softverska_scena.htm7. август 2005. у 8:32 pm #32232StatorУчесникEl to ovima bas pocelo da gori pod nogama ili sta :))
[code]Napomenućemo da se ove ne radi samo o operativnim sistemima ili kancelarijskim alatima, nego i o industrijski vrlo važnim softverskim alatima namenjenih ekonomiji, mašinstvu, elektronici, bilogiji, medicini, itd., a čije napredovanje je u direktnoj vezi sa razvojem društva uopšte.[/code]
Zamalo da zaplacem :))))
7. август 2005. у 8:43 pm #32233jbobanУчесникTekst je interesantan samo po tome što pokazuje kako izgleda neshvatanje Open Source filozofije.
7. август 2005. у 8:50 pm #32234ljuba-trebotinУчесникTrziste ce na kraju reci svoje. Uvek je besplatno – najbolja cena.
A primedba da Linux ima premnogo distribucija, koje se uz to stalno menjaju
je oprvdana. Kad bi ih bilo manje, mozda bi razvoj bio bolji i brzi.7. август 2005. у 9:10 pm #32235DooleУчесникKad bi ih bilo manje, mozda bi razvoj bio bolji i brzi.
Tu si u pravu.Kad covek pomisli koliko samo ima distribucija,pa koju da izabere…
7. август 2005. у 9:46 pm #32236MladenIsakovicУчесникTekst je interesantan samo po tome što pokazuje kako izgleda neshvatanje Open Source filozofije.
A šta i očekivati od njih? Na kraju krajeva, i za TV i za Web izdanje ove emisije generalni sponzor je Microsoft, kao što možemo primetiti. Samim tim, ništa osim ovoga nisam ni očekivao, i uopšte se ne uznemiravam. To što polako počinju pljuvati po Linuxu, to znači samo jedno: da Linux zajednica raste iz dana u dan, i da se sve kreće u pravom smeru. Što kažu u selu “kad ker laje, znači da neko dolazi…” 🙂
7. август 2005. у 9:57 pm #32237japanУчесникfirst they ignore you,
then they ridicule you,
then they fight you,
then you win.a tekst je toliko nevesto napisan i toliko pokazuje neznanje autora da ne zasluzuje komentar, ali moram…
glavni argumenti su:
– da je tako rekao kasperski… pa, ne, nego ce da kaze da je bezbedniji linux, odreci ce se hleba koji jede…
– da linux ima otvoren kod… bezbednost se postize kvalitetnim kodom, a ne njegovim skrivanjem
– da ima previse linux distribucija… budalastina… kao da je rekao da zastava proizvodi bolje automobile od forda, samo zato sto ima tri modela…mada, kad razmislim, ova prica verovatno prolazi kod prosecnih korisnika racunara, sto im je verovatno i bio cilj…
8. август 2005. у 7:01 am #32238dejaniumУчесникrazvoj drustva, bas smo mi drustvo za razvoj. 😆 😆 😆 😆
trebalo bi u toku dana da se postavi tekst sa linkom vezanim za linux i upravljanje proizvodnjom. o delu kompanije koja je vredna $3 biliona i koja je u tu jedinicu implemetirala linux. inace firma se nalazi u USA.
toliko o razvijenom drustvu
12. август 2005. у 6:30 pm #32239pingvinУчесникVerovatno kad lov na “pirate” nije dao rezultata, jer ona saka pohapsenih tezgasa sa pijace i velika zaplena 122,5 CD-a nije zadovoljila tate sa Zapada, pristupa se placenim pamfletima.
MIslim, sto bi nas narod rekao, MS hoce i da prdne i da stisne, tj. koristite i dalje Windows, ali samo placene verzije, ako predjete na linux porasce vam pingvin na glavi i osusice vam se noga :).
Sve je stvar izbora, a ja nekako ne volim da mi drugi predocava mane/prednosti, jednog ili drugog OS-a.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.