Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › intel u suse 9.1
- This topic has 10 odgovora, 5 glasova, and was last updated 22 years ranije by
brainkilla.
-
AutorČlanci
-
11. avgust 2004. u 1:40 pm #4079
srele
Učesniknasao sam drajver za intel 536ep za novi kernel 2.6.3 koji radi super u mandrake 10 distribuciji.
Kako da ga instaliram u SUSE 9.1!11. avgust 2004. u 1:58 pm #20721zAkiLi
UčesnikPa kako si ga instalirao u Mandrake-u?
Ako ne postoji paket za suse, skini source i iskompajliraj ga.12. avgust 2004. u 7:40 am #20722srele
UčesnikPa kako si ga instalirao u Mandrake-u?
Ako ne postoji paket za suse, skini source i iskompajliraj ga.u mandrake 10 sam ga iskompajlirao klasicno. Otpakovao sam ga i instalirao sam ga. Ali u suse 9.1 nece da mi primi iste komande za instaliranje kernel-sourca, kao ni za kompajliranje drajvera.
12. avgust 2004. u 8:26 am #20723zAkiLi
UčesnikMogao bi da napises malo vise o svemu.
Koje komande koristis i koje greske ti se ispisuju.Sto se instalacije paketa, kod Suse-a se sve to radi iz Yast-a.
12. avgust 2004. u 5:35 pm #20724Loading
Učesnikmoras da doinstaliras make i kernel-source 😯
iznenadio sam se kad sam video da nema make komande po defaultu13. avgust 2004. u 8:59 am #20725zAkiLi
Učesnik..
iznenadio sam se kad sam video da nema make komande po defaultue bas svasta
13. avgust 2004. u 9:30 am #20726Loading
Učesniknekad se desi i da nece da ti kompajlira ako je source na win particiji… ne pomaze ni chmod npr OSS sam morao da prebacim na root particiju tek onda mi je dozvolio da instaliram
13. avgust 2004. u 11:00 am #20727srele
Učesniknekad se desi i da nece da ti kompajlira ako je source na win particiji… ne pomaze ni chmod npr OSS sam morao da prebacim na root particiju tek onda mi je dozvolio da instaliram
U mandrake 10 u shell-u logujem se kao root i kucam
init 3
Tu se opet logujem kao root, zatim kucam
mc
U komanderu nadjem intelov drajver kopiram ga u home dir, a zatim otpakujem drajver komandom
tar -zxvf (ime drajver).tgz
Prethodno prekompajliram kernel-source komandom
urpmq -f kernel-source da bi video koji su kerneli dostupni,
zatim kucam sledece
urpmi kernel-source-2.6.3-4mdk.i586
i tada mi se instalira kernel-source za kernel 2.6.3
Tek tada mogu prekompajliram drajver.
U midnight komanderu kada otpakujem drajver kucam:
make clean
make 536
make install
I to je sve posle toga samo se vratim u graficko okruzenje i moj modem radi.
Ali u suse-u posle instalacije kernel-source iz yasta i dalje ne mogu nista.
Pokusao sam iste ove komande, ali suse me kulira. Pretpostavljam da je drugaciji nacin kompajliranja.13. avgust 2004. u 11:47 am #20728Loading
Učesnike sad me teras da dizem suse da proverim… 😆
i koji qrac stalno radis urpmi za kernel-source… instaliraj ga jednom zauvek i nema potreba da proveravas svaki put kad nesto instaliras : )))13. avgust 2004. u 2:14 pm #20729goxon
Učesnikti njemu make 536 a on tebi?
da ti ne fali neki development package ?
napisi gresku -
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.