Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › INTEL 539 nemože da uspostavi vezu
- This topic has 5 odgovora, 2 glasa, and was last updated 21 years, 9 months ranije by
Li-nux.
-
AutorČlanci
-
19. novembar 2004. u 11:32 am #4471
ivo
Učesnik🙁 Instalirao sam modem ,, intel539,, i sve je ispalo ok. dok nisam pokušao da uspostavim vezu.Modem je pokazivao da bira broj međutim kada stigne do kraja isključi se . I tako u nedogled. U čemu je ,,štos,,?
19. novembar 2004. u 5:03 pm #22591Li-nux
UčesnikPovecj cekanje na konekciju na 60sec u “KPPP -> Configure -> Device -> Modem timeout” .
Ako nisi vec ovo uradio onda postavi ATDP umesto ATDT u “KPPP -> Configure -> Modem -> Modem Commands -> Dial string” ako si na staroj analognoj centrali.
Takodje iskljuci opciju “KPPP -> Configure -> Modem -> Wait for dial tome before dialing”20. novembar 2004. u 11:11 am #22592ivo
UčesnikPovecj cekanje na konekciju na 60sec u “KPPP -> Configure -> Device -> Modem timeout” .
Ako nisi vec ovo uradio onda postavi ATDP umesto ATDT u “KPPP -> Configure -> Modem -> Modem Commands -> Dial string” ako si na staroj analognoj centrali.
Takodje iskljuci opciju “KPPP -> Configure -> Modem -> Wait for dial tome before dialing”Sve sam to uradio ali ništa.
AT
OK
ATM0L0
ATX3
OK
ATDT 626….20. novembar 2004. u 12:16 pm #22593Li-nux
UčesnikKakvu poruku ti izbaci KPPP kad kad prestane pozivanje broja ?
Pojacaj zvuk na modemu (KPPP -> Configure -> Modem -> Modem volume) da cujes sta se tacno desava.
Ako na racunaru imas lan karticu, onda ti ona moze biti uzrok problema, posto se lan kartica i intelov modem neslazu bas najbolje pod Linux-om.21. novembar 2004. u 7:46 am #22594ivo
UčesnikKakvu poruku ti izbaci KPPP kad kad prestane pozivanje broja ?
Pojacaj zvuk na modemu (KPPP -> Configure -> Modem -> Modem volume) da cujes sta se tacno desava.
Ako na racunaru imas lan karticu, onda ti ona moze biti uzrok problema, posto se lan kartica i intelov modem neslazu bas najbolje pod Linux-om.Nepokazuje nikakvu poruku , samo upurno bira iz početka i pokazuje logo koji sam gore već naveo.Zvuka nema pošto sam odlemio zvučnik. U kompu sa nalazi wireless kartica koja nije montirana za LINUX. Modem pod WINDOWS-om radi odličnio.
21. novembar 2004. u 8:28 am #22595Li-nux
UčesnikMozda tvoj modem ima neki drugi cipset. Iz terminala izvrsi “lspci -v”, i vidi sta ti izbaci pod “Communication controller”
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.