Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Intel 536ep i MDK10.1 official
- This topic has 21 одговор, 8 гласова, and was last updated 19 years, 10 months раније by slavuj.
-
АуторЧланци
-
24. јануар 2005. у 2:17 pm #23818slavujУчесник
Skinuo sam i probao sve moguce drajvere pa i onaj sa intelovog sajta kompajliran za 10.1 i onaj koji nije kompajliran itd. Onda sam reinstalirao MDK 10.1 i to bez kernel source-a i tek onda dodao 2.6 kernel source. Kernel je valjda normalan. Probacu sve iz developement-a i probacu da drugom kompu sa lucent modemom pa ako ne uspem onda cu da okrivim kernel source 2.6 sa ovoga DVD-a. I ja sve lepo odradim (nije mi prvi put a nije ni tesko). i pri make 536 on izbaci gresku koju sam ranije opisao. Dodje mi da vratim MDK 10 ali mi se svidja novi evolution mada mogu nesto i da iskombinujem.
24. јануар 2005. у 2:35 pm #23819kmilosУчесникOvo je, sto kazu, ‘wild guess’, ali ajde probaj da koristis direktorijume bez razmaka u imenu (vidim imas negde u putanji ‘Intel 536ep mdk’ – izbaci ga, tj. premesti ceo direktorijum sa drajverom negde ispod tog). I uopste bi trebalo da se ratosiljas te besmislene Win navike. 😆
25. јануар 2005. у 8:45 am #23820LoadingУчесникIme direktorijuma nije problem. Meni se npr nalazio u direktorijumu “modem” pa ga ipak nije hteo kompajlirati. Takodje kernel 2.6.8.1 i njegov source sa MDK 10.1. Mada dobar ti je ‘wild guess’ 8) Kad sam stavio kernel 2.6.9 i source nije imao problema, kao ni sa starim 2.6.3-4 kernelom sa MDK 10. Izgleda da 2.6.8.1 definitivno “ne lezi” drajveru 🙄
25. јануар 2005. у 5:34 pm #23821slavujУчесникPa upravo je Loading u pravu. Jednostavno ovi drajveri nece pa nece sa mojim kernelom. Npr. lucentove kompajlira bez frke. Samo jos da nadjem noviji kernel i resio sam problem, verovatno.
25. јануар 2005. у 5:57 pm #23822kmilosУчесникNisi rekao da li si uopste probao da promenis ime direktorijuma tako da nema razmake?
@Loading
U ovom slucaju je i te kako problem, sto bi znao da si procesljao/shvatio covekov outputmake -C /lib/modules/2.6.8.1-12mdk/build SUBDIRS=/home/slavuj/instalacije/Intel 536ep mdk/intel-536EP-2.56.76.0/coredrv modules
make[2]: Entering directory `/usr/src/linux-2.6.8.1-12mdk’
make[2]: *** No rule to make target `536ep’. Stop.i onda bi ga barem pustio da prvo proba, pre nego sto si ga obeshrabrio svojim “resenjem”. 8)
@Slavuj
Ovde puca zato sto “make” uzima `536ep’ iz imena direktorijuma kao argument zbog razmaka, umesto da argument, tj. target, bude ovo `modules’ na kraju. Da si probao da uklonis razmake, video bi da bi stigao dalje u kompajliranju, mada ne garantujem da ne bi puklo negde drugde iz nekog drugog razloga.Ako je uspelo LYb-u i Li-nux-u (sa njegovim jako dobrim uputstvom), sa istim CD-ovima i izvorima, nema razloga da tebi ne uspe, osim ako naravno ne radis nesto drugacije, da ne kazem pogresno. A razmaci u imenu direktorijuma se u to kvalifikuju.
A to sto Lucent-ove kompajlira nema veze, jer su mozda ljudi predvideli ovo i lepo direktorijume uvili u navodnike u svojim skriptama.
Toliko od mene, a ti dalje kako hoces.
25. јануар 2005. у 9:04 pm #23823SiouxУчесникMeni radi na kernelu 2.6.8.1-10mdk.
Što će reći nema veze sa kernelom10. фебруар 2005. у 8:11 pm #23824slavujУчесникBravo za milosk-a!!! Jeste bio problem u imenima direktorijuma ali ja nisam gledao. Nisam jedno vreme bio tu pa ovaj post stoji neresen odavno. Tj. nije bio problem u samom njegovom dir vec u direktorijumu na visem nivou u stablu koji je imao razmak u imenu. Kada sam to sredio iskompajlirao je bez problema. MADjUTIM…… Posle kompajliranja modem radi, poveze se kako treba itd. ali nemam protoka. Nisam se mnogo trudio da vidim u cemu je problem pa ako neko ima neku ideju…. Imam i Mozillu i Operu itd nista ne radi a u kppp protok stane i nece da mrdne.
10. фебруар 2005. у 8:52 pm #23825braleУчесникedituj /etc/resolv.conf
i upisi dns od tvog provajderaili u kppp-u imas tu opciju za DNS (manualno)
11. фебруар 2005. у 9:43 pm #23826SiouxУчесникMoram da prijavim nešto simpatično.Primetio sam da nema protoka ako je neka (npr.:web pretraživač) aplikacija koja koristi internet uključena pre povezivanja kppp-om.Nakon što se povežem ,pokrenem aplikaciju ili je restartujem i protok krene.
12. фебруар 2005. у 4:18 am #23827LYbУчесникMa MDK ima neke mnogo cudne tripove. Ja se secam da na jednom od naloga kmail nije radio uopste, tj. potpuno ja zaglavljivao ukoliko nisi online. Na drugim nalozima je radio sasvim normalno.
Cudne stvari se desavaju u mandraku, za nesto je kriv on, za nesto druge aplikacije, ali opet – mnogo je to nepouzdano. -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.