Почетак › Форуми › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › Instaliram ga ali radi kao u dosu
- This topic has 22 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years, 7 months раније by nowave.
-
АуторЧланци
-
18. април 2005. у 9:02 pm #5182HansУчесник
Znaci instaliram freeBSD 5.3 ni sam neznam da objasnim kako ali ga instaliram.E onda kad butujem taj sistem koji sam instalirao pojavi mi se nesto kao failsafe.Mogu da se ulogujem ali nista dalje.Sta da radim
18. април 2005. у 10:51 pm #27145densУчесникKoliko ti to racunara imas pa na jednom imas problem sa mrezom u linuxu a na drugom “radis kao u dosu” na FreeBSD-u…
Salu na stranu… moras da podignes X. Posto sam ja to na FreeBSD-u probao samo jednom i nisam bas strucnjak za isti… predlazem ti sekciju u 1000 stranicnom uputstvu za FreeBSD koja se bavi konfigurisanjem i podizanjem X-a.
U medjuvremenu, probaj komandu:
startx19. април 2005. у 2:55 am #27146negovanУчесникAko si ga dobro instalirao trebalo bi ga mozes da se logujes kao root.
Zatim kucas echo “exec startkde”>~/.xinitrc
Potom kucas startx.
Trebalo bi da ti podigne kde.19. април 2005. у 5:02 pm #27147HansУчесникKoliko ti to racunara imas pa na jednom imas problem sa mrezom u linuxu a na drugom “radis kao u dosu” na FreeBSD-u…
Hvala ti sto mi pomazes a imam samo 1 racunar ali puno hard diskova.
A jer moram stalno da dizem x ili to mogu da namestim kao u startup pa da se dize kad upalim racunar?I jer to normalno kad instaliram FreeBSD da mi se podize kao filesafe ili nisam nesto lepo uradio?
Mogu da se ulogujem kao root to sam probao.Pozdrav Hans
19. април 2005. у 5:47 pm #27148densУчесникVoleo bih da ti pomognem vise oko FreeBSD-a, ali i sam sam nov u toj oblasti, a postoji i dodatan problem… za sada nisam instalirao X na njemu zato sto mi uopste nije potreban, jer ga koristim tj pripremam za ulogu servera te nemam puno iskustva na temu X-a.
Zato moram opet da ti preporucim FreeBSD Handbook.
19. април 2005. у 8:00 pm #27149djuxУчесникVec neko vreme ne koristim freeBSD, a cini mi se da treba da u /etc/ttys prepravis /usr/X11R6/bin/xdm sa off na on. U svakom slucaju idi na sajt http://www.freebsd.org i prelistaj handbook! 🙂 🙂
20. април 2005. у 8:36 pm #27150HansУчесникImam nekih obaveza ali cu sutra da procitam handbook koliko budem mogao.
@densJa sam pokrenuo x samo komandom startx ali ceo freebsd mi se cini kao kombinacija dosa i winsowsa 3.1 😉
E sad pre nego sto pocnem da citam (a procitao sam nekoliko strana pre neki dan) mozete da mi kazete npr jer moze da se slusa muzika na njemu jer nisam mogao nista da provalim u x-u samo mi pisalo da sam primio neki mail i sat se vidi u cosku.
Pozdrav Hans
26. април 2005. у 9:39 pm #27151negovanУчесникI za tebe kao prvo kada se logujes kao root kucaj echo “exec startkde”>~/.xinitrc
Posle kucaj startx i podice ti se kde.
Ako ti neradi zvuk izmeni u but fajlu pored tvoje zvucne “NO” na “YES”. i to je to inace sve radi provereno.26. април 2005. у 9:40 pm #27152negovanУчесникI za tebe kao prvo kada se logujes kao root kucaj echo “exec startkde”>~/.xinitrc
Posle kucaj startx i podice ti se kde.
Ako ti neradi zvuk izmeni u but fajlu pored tvoje zvucne “NO” na “YES”. i to je to inace sve radi provereno.28. април 2005. у 12:22 pm #27153MiklaУчесникOvo za dos i win 311 je suvise nisko 👿
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.