Početak › Forumi › Linuks distribucije › Fedora, Red Hat,… › instalacija robota millenium i acad 2009
- This topic has 23 odgovora, 4 glasa, and was last updated 17 years, 5 months ranije by
kmet.
-
AutorČlanci
-
7. april 2009. u 3:03 pm #77571
velial
UčesnikJako zavisi kakav računar imaš. Treba ti dobar procesor i bar 2 giga rama (ipak je to računar u računaru). Onda ti treba neki program za terawe virtuelne mašine, ja koristim “Qemu” (imaš ga na fedorinim repoima), a postoje i drugi programi.
Što se tiče wine-a može se skinuti preko yum-a (samo kad skidaš skini sve njegove komponente). Kad se instalira u start meniu će biti njegovo programče za konfiguraciju. U suštini je sve namešteno jedino odaberi koji ćeš windows i pogledaj podešavanja za zvuk i grafiku. Pokretanje windows programa se onda svodi na dupli klik.
Probaj ti prvo Wine i to sa nekim jednostavnijim programom (utorrent na primer) pa ako ti on radi probaj da instaliraš šta već hoćeš. E ako nemogu ti tvoji programi da rade kako treba u wine-u, onda ti je virtuelna mašina jedini moguć izbor.
7. april 2009. u 3:36 pm #77572kmet
Učesnikma ja sam windovsaš :angel: na linux prešao nedavno i stavio ga na laptop… na svom kompu sam još uviejk na vindouzima 😀
laptop je ibm t30, giga rama i penta 4 proc …. probao sam s wineom nešt instalirati a samo sam dobio u izborniku nekih4-5 “ikonica” ne kontam čem služe >:D >:D >:D
7. april 2009. u 3:49 pm #77573advocatus linuxi
Učesniklaptop je ibm t30, [b]giga rama[/b] i penta 4 proc
Teže malo, ode ti pola na host sistem i pola na Win – znači imaćeš cca. 200-300 MB za AutoCAD (a čim je 2009, treba ti bar giga samo za XP).
našao sam acad… sad ga [b]downloadam[/b]
Ovo ne mož’ biti ozbiljna upotreba :police:
Ne bi neka Linux CAD aplikacija zadovoljila ili je baš neki specifični zahtev za ACAD-om i tim Robot-om (plugin, šta li je)?7. april 2009. u 5:01 pm #77574velial
Učesniklaptop je ibm t30, giga rama i penta 4 proc …. probao sam s wineom nešt instalirati a samo sam dobio u izborniku nekih4-5 “ikonica” ne kontam čem služe >:D >:D >:D
Jedna od tih stavki je “Wine Configuration” to je za konfiguraciju. Startuj to i, kao što sam rekao, tu imaš da izabereš koji ćeš windows da emuliraš, sve ostalo je već podešeno (eventualno možeš da pogledaš opcije “jezičke” za grafiku i audio).
Onda instaliranje i startovanje programa ide duplim klikom. Dupli klik na .exe će startovati program. Taj tvoj ACAD je najverovatnije .iso, montiraj ga na neki direktorijum, uđeš u njega, dupli klik na “setup.exe”. pratiš uputstva i ne zaboravi da se pomoliš bogu trebaće ti.
7. april 2009. u 11:27 pm #77575kmet
Učesnik[quote=”kmet”]
laptop je ibm t30, [b]giga rama[/b] i penta 4 procTeže malo, ode ti pola na host sistem i pola na Win – znači imaćeš cca. 200-300 MB za AutoCAD (a čim je 2009, treba ti bar giga samo za XP).
našao sam acad… sad ga [b]downloadam[/b]
Ovo ne mož’ biti ozbiljna upotreba :police:
Ne bi neka Linux CAD aplikacija zadovoljila ili je baš neki specifični zahtev za ACAD-om i tim Robot-om (plugin, šta li je)?
[/quote]ozbiljna upotreba? imam ja dual korca na 4 gige rama … na njemu radim 😀 na laptopu sam isprobavam linux i učim se … tek sam prije nekih mjesec dana stavio fedoru na laptop pa se igram kad stignem i isprobavam …
robot je grafički program koji se koristi u statici i mehanici… nije plugin O0
auto cad mislim da je svima poznat bar šta je … 😉8. april 2009. u 9:01 am #77576advocatus linuxi
Učesnikozbiljna upotreba? imam ja dual korca na 4 gige rama … na njemu radim 😀 na laptopu sam isprobavam linux i učim se … tek sam prije nekih mjesec dana stavio fedoru na laptop pa se igram kad stignem i isprobavam …
robot je grafički program koji se koristi u statici i mehanici… nije plugin O0
auto cad mislim da je svima poznat bar šta je … 😉Ma, svaka čast na mašini (na njoj bi već moglo više virtuelnih da se vozi), neg’ hoću da ti uštedim vreme: ne verujem da ćeš to uspešno naterati na laptop bilo kojim putem (uzevši u obzir sve što ti velial reče).
Apropo AutoCAD-a: da, radio sam silom prilika jedno vreme na legalnoj verziji, na tu temu šala 😉
8. april 2009. u 10:28 am #77577kmet
Učesnikznači da odjebem virtual box s laptopa definitivno? :redface:
edit
ma probat ću ja 😀 😀 😀edit
skontao wine i pokrenuo instalaciju CAD-a 2004 i sve super i dođe na pol instalacije i izbaci “fatal error” D: D: D:
8. april 2009. u 10:54 am #77578velial
Učesnikznači da odjebem virtual box s laptopa definitivno? :redface:
edit
ma probat ću ja 😀 😀 😀edit
skontao wine i pokrenuo instalaciju CAD-a 2004 i sve super i dođe na pol instalacije i izbaci “fatal error” D: D: D:
E sad, obrati pažnju (ako može) koju komponentu je instalirao kad se ubio, pa po tome da potražiš pomoć.
I druga varijanta je da instaliraš ACAD na Windowsu. Onda WINE-u prijavi tu windowsovu particiju kao disk uređaj pa probaj da startuješ taj ACAD. Nekada pod WINE-om programi nemogu da se instaliraju, ali rade ako na neki način prođe instalacija, kao na primer instaliraš na Windowsu a startuješ pod WINE-om.8. april 2009. u 11:46 am #77579kmet
Učesnikmisliš da napravim viturtual pa pokrenem win i instaliram acad na virtualnoim pa otamo pokrenuti il kak?
8. april 2009. u 12:02 pm #77580na12
UčesnikMisli na dual boot.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.