Početak›Forumi›Linuks distribucije›Arch,Manjaro,…›Instalacija na RAID0 niz
- This topic has 18 odgovora, 5 glasova, and was last updated 14 years, 9 months ranije by
na12.
-
AutorČlanci
-
13. februara 2009. u 8:53 pm #75866
na12
UčesnikHehee… Koliko je vama dobro 😀
Metnite Gentoo i drzite se zadnjih verzija paketa. Ima da kompajlirate nesto svaki drugi dan, i nece vam biti dosadno ako sve radi perfektno. 😉
btw: Mnogo bre oftopicarimo 😉
Veruj mi da sam razmisljao o tome,gentoo ili freebsd,pa kooooompajliraj
15. februara 2009. u 6:58 pm #75867Neky
UčesnikNe mogu da verujem. Ceo dan danas se bakcem sa ovim i nista. Pre 10 minuta sam uspeo da dodjem do toga da instaliram GRUB, ali je on prijavio Error 17. Vise ne znam gde gresim. 4 puta sam isao uz uputstvo sa drugog linka, uz male izmene (bez boot particije itd.) ali GRUB nije hteo da se instalira. Onda sam pratio sve od slova do slova, instalirao GRUB na kraju, i popio error 17.
Da li problem moze praviti to sto sam u BIOSu stavio da diskovi budu u RAID0 (stripe) rezimu, a boot particija je postavljena kao RAID1? (pise da tako mora, jer GRUB samo sa nje moze da bootuje)
15. februara 2009. u 8:05 pm #75868dukenukem_4d
Učesnikpa lepo kaže da je drugi link za sofverski raid ???
ako si postavljao u biosu onda je to fake raid
http://wiki.archlinux.org/index.php/Installing_with_Fake-RAID#Install_GRUB_2šta u stvari hoćeš ,
a) polu hardverski ,biosov ,iliti fake raid ???
b) softverski ,linuksov (za njega ne treba ništa po biosu da se mrčka
verovatno je postavka RAID u biosu na disable ? )EDIT
ovo im je najluđe 😀
http://linux-ata.org/faq-sata-raid.htmlA. It’s not hardware RAID. It is software RAID, provided by the BIOS on the card.
nije ni softverski , nije ni hardverski Biosv raid je neki treći k***** – fake raid ???
16. februara 2009. u 1:54 am #75869Neky
UčesnikHe heeeeeeeeee, ko se javlja iz Archa? Nekyyyyyyyyyyyy 🙂 Uspeo sam, sve radi. Za sada je Arch prekul.
16. februara 2009. u 3:15 pm #75870dukenukem_4d
Učesnikok , napred samo O0 😀 u kom raidu je bio problem ???
16. februara 2009. u 4:54 pm #75871Neky
UčesnikBio je problem u tome što se nisam snašao oko posebne boot particije, Nisam je lepo montirao tokom instalacije pa grub fajlovi nisu bili na svom mestu. Putanja treba da bude /boot/grub a bila je samo /grub. Posle sam samo prekopirao gde šta treba da bude, GRUB se instalirao a RAID0 je radio od početka, nije problem u tome.
čita sa ~200MB/s, ja prezadovoljan 🙂
16. februara 2009. u 5:27 pm #75872dukenukem_4d
Učesnikok , O0
ali oprezno kad instaliraš xp ,nisam siguran dali si stavio harverski ili fake ili softverski
jer mislim da xp nije kompatibilan sa linuksovim softverskim ???16. februara 2009. u 6:32 pm #75873Neky
UčesnikTako je, nije kompatibilan, a neću ga ni instalirati 😉
16. februara 2009. u 6:52 pm #75874na12
UčesnikMozes u virtualbox da instaliras ako ti zatreba.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.