Početak › Forumi › Linuks › Linuks umrežavanje › Instalacija modema preko .rpm fajla
- This topic has 8 odgovora, 6 glasova, and was last updated 22 years, 1 month ranije by
popac.
-
AutorČlanci
-
10. jul 2004. u 9:18 pm #3955
uskmarko
UčesnikSkinuo sam drajver za modeme sa Lucent cs-ovima, za Mandrake 10, (ltmodem-kv-2.4.25_mdk-8.30a3-1.i686.rpm), i kada sam izabrao opciju “Install Soft.” , krene da se instalira, medjutim trazi da se zbog “Depen.”
instalira jos par stvarcica, jedna je kernel 2.4.nesto sto mi je sumnjivo budici da, koliko je meni poznato, sa Mand.10 dolazi kernel 2.6. Tri dodatna fajla ciju instalaciju treba da potvrdim velicine su ukupno 19 MB. Ne znam smem li to dopustiti ili ne?Modem je ozloglaseni Agere Lucent PCI…
10. jul 2004. u 9:41 pm #20245bp21000
UčesnikAko hoces da ti taj drajver radi onda pre instalalcije moras instalirati kernel 2.4.25 u konzoli uraditi lilo -v, restartovati sistem i bootovati ti ga sa 2.4.25 kernelom (paket ovog kernela se nalazi na cetvrtom cd-u MDK 10).
10. jul 2004. u 10:23 pm #20246uskmarko
UčesnikAko hoces da ti taj drajver radi onda pre instalalcije moras instalirati kernel 2.4.25 u konzoli uraditi lilo -v, restartovati sistem i bootovati ti ga sa 2.4.25 kernelom (paket ovog kernela se nalazi na cetvrtom cd-u MDK 10).
🙄
Nema veze, koristicu Linux i za internet jednog dana kad ubodem neki modem kojeg ce sam Linux prepoznati i instalirati sve sto treba da to radi kako treba…. Ako znate neki modem kojeg je dovoljno samo ubosti u PCI utor i da ga Mandrake 10 automatski prepozna i podesi slobodno ga preporucite….
Nisam imao vremena da proucavam komplikovane stvari u Linuxu….11. jul 2004. u 12:13 am #20247RiSK
Učesnikevo ti prosta stvar: idi na
System -> Configuration ->Packing ->Install Software
Klikni na treci radio-button, tamo gde pishe All Packages , ili kako vec, onda u listi levo nadji System, pa Kernel and hardware i chekiraj kernel 2.4.25, pa idi na install…
Sacekash par minuta i kada ti instalira, lepo rebutujesh. U lilo-u ce ti se po defaultu ubaciti opcija 2425-2, izaberesh lepo nju i podignesh sistem…Onda isti posao, samo shto cesh u Kernel i hardware chekirati hcfpic… rpm za kernel 2.4.25. Onda ti ostaj samo da napravish konekciju, shto je par kliova u KPPP.
Srecno…
11. jul 2004. u 4:32 am #20248popeye
Glavni majstor[b]Risk:[/b]Onda isti posao, samo shto cesh u Kernel i hardware chekirati hcfpic… rpm za kernel
Čovek ima Lucenta, a ti mu kažeš da instalira drajver za Conexanta…
11. jul 2004. u 3:40 pm #20249RiSK
Učesnik😳 😳 😳 u, jbt…. pazi stvarno…..
nemoj ovo da radish 😉11. jul 2004. u 10:14 pm #20250uskmarko
Učesnik😳 😳 😳 u, jbt…. pazi stvarno…..
nemoj ovo da radish 😉Svakako ne bi to ni radio. Zar ne bi bilo blesavo instalirati kernel 2.4 kad vec imam 2.6. Jednostavnije je pljunuti nesto novca i kupiti kakav hardverski modem za kojeg i ne trebaju (od mene) drajveri….
Ajde budite dobri i preporucite takav neki modem a da cenovno ne bude vise od 20 ojra….
12. jul 2004. u 6:18 am #20251brale
UčesnikIma da se kupi externi serijski modem sa lucentovim chip-om koji radi iz cuga. Mislim da je to najjeftiniji ext. modem kod nas. u nekoj prodavnici sam ga video za 2300 – 2500 dinara, a u veleprodaji je cini mi se 1800 din. Modem je bele boje i predvidjen je da stoji uspravno, i kada se gleda spreda, lici na ribu 😆
13. jul 2004. u 10:16 am #20252popac
UčesnikIspod imas otvoren topic, Lucent na Mandrake 10 ili kako god, pogledaj ga! Jedini problem je sto ne mozes preko rpm fajla, nego preko tar.gz a potreban ti je i kernel source za 2.6 kernel, kod mene je on na 3. disku
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.