Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Instalacija Mandrake – nakon download-a
- This topic has 11 одговора, 6 гласова, and was last updated 21 years, 5 months раније by
brale.
-
АуторЧланци
-
15. март 2005. у 10:21 pm #4988
spetrov
УчесникPozdrav svima… ne znam da li se ponavljam sa pitanjem.
Skinuo sam Mandrake 10.1 sa sajta http://www.click-now.net/download/Mandrake_Linux.htm, sva tri cd-a.Interesuje me kako da pokrenem instalaciju? Da li je potreban dodatni software itd…
ako ima neki link u vezi instalacije – mandrake-a bio bih zahvalan.
pozdrav
15. март 2005. у 10:31 pm #25851brale
УчесникPrvo podesi bios da moze da pokrene instalaciju sa cd-a.
zatim pogledaj ovaj link
http://www.mandrake.tips.4.free.fr/install101.html
gde ti je sve objasnjeno u slici i reci.pa ako i dalje treba neka pomoc, onda se opet javi , mi smo tu.
15. март 2005. у 10:36 pm #25852NikolaZ
УчесникA pre toga, moras da narezes ta tri ISO fajla koja si skinuo, na diskove.
15. март 2005. у 10:51 pm #25853spetrov
УчесникPrvo podesi bios da moze da pokrene instalaciju sa cd-a.
zatim pogledaj ovaj link
http://www.mandrake.tips.4.free.fr/install101.html
gde ti je sve objasnjeno u slici i reci.pa ako i dalje treba neka pomoc, onda se opet javi , mi smo tu.
HUH, podesio sam odmah podizanje sistema sa CD-a ali kao odgovor sam dobio disk boot failure itd… moguce da mi cd nije ispravan, ali mi nije bas jasno zasto?
imao sam prilike ranije da instaliram mandrake verziju 9 i sa ovim nije bilo problema.
Da li potrebno da pripremim particije sa, npr. partition magic-om, prije pokretanja instalacije? Mislim da ovo nema veze, ali da pitam za svaki slucaj…
15. март 2005. у 11:00 pm #25854kmilos
УчесникNije neophodno da se petljas sa particijama pre instalacije.
Verovatno nisi dobro narezao disk.
15. март 2005. у 11:15 pm #25855spetrov
УчесникNije neophodno da se petljas sa particijama pre instalacije.
Verovatno nisi dobro narezao disk.
Narezao sam ga ponovo ali opet ista stvar.
Sad vec sumnjam da mi iso file koji sam skinuo nije dobar.15. март 2005. у 11:43 pm #25856kmilos
УчесникPa nadam se da si proverio md5 sumu .iso-a pre rezanja?
Zavisi koji program/metod za rezanje koristis, mozda si ga ponovo pogresno narezao. Treba da je Disk-At-Once, i da se finalizira.
Ja ne koristim MDK, ali sam negde video da je i CD2 butabilan, pa pokusaj i sa njega da dignes.
16. март 2005. у 3:03 am #25857LYb
УчесникE cek… da ti te ISO fajlove ne rezes kao obicne fajlove na CD? Tako nece moci. Moras da upotrebis opciju “burn iso image to cd”, ili kako li se vec zove na programu koji koristis za rezanje.
17. март 2005. у 10:03 am #25858NikolaZ
УчесникE cek… da ti te ISO fajlove ne rezes kao obicne fajlove na CD? Tako nece moci. Moras da upotrebis opciju “burn iso image to cd”, ili kako li se vec zove na programu koji koristis za rezanje.
Da, ovde ljudi cesto grese jer nisu upoznati sa karakterom ISO fajla.
Cesto sam na forumima po netu sretao ovakve slucajeve.
@spetrov
Nadam se da si rezao na RW diskove 😆17. март 2005. у 8:56 pm #25859spetrov
Учесник[quote=”LYb”]E cek… da ti te ISO fajlove ne rezes kao obicne fajlove na CD? Tako nece moci. Moras da upotrebis opciju “burn iso image to cd”, ili kako li se vec zove na programu koji koristis za rezanje.
Da, ovde ljudi cesto grese jer nisu upoznati sa karakterom ISO fajla.
Cesto sam na forumima po netu sretao ovakve slucajeve.
@spetrov
Nadam se da si rezao na RW diskove :lol:[/quote]Da, rezao sam ih kao obican file. Ovo je dobra sugestija.. buduci da sam pocetnik sa linuxom osim nekog blijedog iskustva koje ne mogu da racunam – ove stravi su mi totalna novina.
Nego, rezem fajlove sa Nero-om i tamo ima citava opcija ISO. Kako podesiti nero da nareze file kako treba?
Neznanje neznanje – majka mudrosti :)))
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.