trebam da instaliram Mandrake 10.1 power pack na postojeci hard
disk na kome se vec nalazi windows na tom disku ima 20 gb
slobodnog prostora to se zove multi boot jel tako mozete li mi reci
kako da to uradim da mi napisete detaljno kako to da uradim poz i
Hvala
Tu gde ti je taj slobodan prostor, kad ubacis instalacioni disk 1, odredi npr 19GB kao ext3 fajl sistem a 1GB za swap. Moj ti je savet. I tuches samo next i to je to… 🙄
Al obavezno izaberi pakete,nemoj ida ih omasis a i root lozinku takodje
A zasto bi omasio lozinku?! Valjda zna da to mora da unese, mada, ko zna! A paketi ce mu se sami prikazati a sad, on neka izabere one koje zeli da doda ukoliko takvih ima!!! 🙄
izaberi opciju smanjenja FAT particije a na slobodnom prostoru instaliraj Linux, pod uslovom da si prvo instalirao win.
za vise detalja pogledaj u gornjii desni ( tvoje desno ) ugao monitora kad otvoris http://www.linuxo.org/index.php ispod jedne slike stoji rubrika Korisno … forumi i velikim zelenim slovima pise UPUTSTVO, klikni i mozda ti nesto bude jasnije.
Windowa se vec nalazi na tom disku instaliran i radi kako ja da pokrenem instalaciju sa tog slobodnog dela kapiram da mora da bude particija slobodna mozete li mi dati spisak komandi koje da uradim korak po korak poz Hvala
Odes u bios i podesis prvi boot sa cd rom uredjaja u kojem se nalazi mandrake disk 1 ili dvd
Tako ce ti startovati mandrak installer u kojem odaberi prazan prostor na hard disku za linux
Prazan prostor je da nemas bas nikakvu particiju na tih 20 gb