Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Instalacija Mandarka 10.0 zajedno sa XP Pro?
- This topic has 19 odgovora, 7 glasova, and was last updated 22 years, 3 months ranije by
Bryce.
-
AutorČlanci
-
13. maj 2004. u 11:57 pm #18734
Anonimni
GostU principu,koliko sam video, mogu sve to da radim u Linuxu, ali problem je sto sam navikao na zlo (Dreamweaver MX + Corel) a iskreno – nisam kupio FX5900 graficku da bih igrao mice u Linuxu…
Objektivno gledano, puno programa u Windowsu imaju drugorazdrednu zamenu u Linuxu. Onda, ko je navikao na vrhunski softver u pojedinim oblastima tesko mu je da radi u drugorazdrednim (ili trecerazrednim) programima.Za Dreamweaver i Corel posao zavrsava i TNT2. Da li je zamena drugorazredna ili ne moci ces da sudis tek onda kada ti sav software na racunaru bude legalan, ukljucujuci i vindozu, Corel, Macromediu, Adobe, MS Office… Dalje, DW je samo gui, ako hoces ozbiljno da radis, trebalo bi da znas html, php, java script… Corel je duga prica, za sada ne postoji konkurent na Linux platformi, mada programi izuzetno napreduju (probaj Inkscape, ima ga na PowerPack-u) dok je Photoshop dobio izuzetnu konkurenciju u vidu Gimp 2.0 koji je izrastao u vrhunski softwer za obradu grafike. Ne zelim sada da pricam kako sve moze na linux-u ali ako sagledamo cinjenicu da za Photoshop treba platiti puno evrica dok je Gimp besplatan onda treba staviti prst na celo i promisliti
Inace, posto u Total Commanderu (dajte Linux alternativu ovom file manager-u, misli se po kvalitetu) ne vidim novo kreirane Linux particije (sto je i logicno, buduci da Win jos uvek ne prepoznaje Linux FS) pitam se da li cu moci lagano da izbrisem Linux sa ovih particija i da iste vratim “mami” (na C:particiju) recimo u Partition Magicu i slicnim programima….
Posto Partition Magic u windowsu moze da particiju formatira u linux fs, pretpostavljam da moze da uradi i obrnuto ?Krusader, Gnome commander. Imas plugin za total comander kojm ces moci da vidis linux particije, a sto se tice vracanja mami (nije valjda da imas samo jednu particiju na celom sistemu) samo obrisi linux particije iz partition magica pa onda napravi fat ili ntfs pa ih merge-uj sa c particijom i to je to. Dalje, Disk Druid (Mandrake-ov alat za particionisanje) je izuzetno stabilan i dobar alat koji necu da vredjam i poredim sa PM-om.
14. maj 2004. u 10:13 am #18735Bryce
UčesnikU principu,koliko sam video, mogu sve to da radim u Linuxu, ali problem je sto sam navikao na zlo (Dreamweaver MX + Corel) a iskreno – nisam kupio FX5900 graficku da bih igrao mice u Linuxu…
To što neznaš da napraviš web stranu bez Dreamweaver-a to je tvoj problem, ali onda nemoj da pljuješ alate kao što je Blue Fish, jer Kada se pravi iole ozbiljnija aktivna strana Dreamweaver ne može ništa da uradi, dok ga ne prebaciš na tekst mod, jer on takve strane ne može ispravno da otvori. Za tvoju informaciju to je jedna strana koja u zavisnosti od tvog upita vrši generisanje strane, tako da ti imaš utisak da na prezentaciji postoje desetine strana, kad ono postoji samo jedna strana koja se generiše po tvom upitu.
O Korelu neću ni da komentarišem, jer takvo đubre od softvera svet nije video. Koristim isključivo Adobe jer su najbolji i ne pada mi na pamet da ih menjam. A što se tiče igrica i za linux ima odličnih igrica kao što je Monopol, Civilizacija i gomila igrica sa automata koje sam igrao kao klinac i veruj mi da te sve igrice imaju šmek, dok ovo svo đubre koje se sad pravi nemam želju da igram, jer se sve svodi na razbijanje tastature, doduše ima i časnih izuzetaka kao što je Civilizacija, Operation Flash Point i par sličnih koje su urađene najrealnije moguće i kod kojih mora da se upotrebi mozak.
14. maj 2004. u 10:23 am #18736brale
UčesnikPa ni Tux Racer-u nista ne fali, a tu je i Lbreakout 😉
14. maj 2004. u 3:56 pm #18737Anonimni
GostO Korelu neću ni da komentarišem, jer takvo đubre od softvera svet nije video. Koristim isključivo Adobe jer su najbolji i ne pada mi na pamet da ih menjam.
glupo je da ovde diskutujemo koji je od winblows programa bolji, ali ne mogu da ne prokomentarisem. Corel djubre, he he, nema boljeg prijatelju, raspitaj se malo medju ljudima koji se profi bave pripemom
Tuxracer rules ❗ ❗
14. maj 2004. u 8:55 pm #18738jboban
UčesnikInace, posto u Total Commanderu (dajte Linux alternativu ovom file manager-u, misli se po kvalitetu)
xnc – X Nothern Captain v.5.0, potpuno isti kao Total Commander bez koga ni ja ne mogu da zivim ni kod “mame”, a ni u “trecerazrednim” operativnim sistemima… 8)
14. maj 2004. u 10:15 pm #18739uskmarko
Učesnik[quote]U principu,koliko sam video, mogu sve to da radim u Linuxu, ali problem je sto sam navikao na zlo (Dreamweaver MX + Corel) a iskreno – nisam kupio FX5900 graficku da bih igrao mice u Linuxu…
To što neznaš da napraviš web stranu bez Dreamweaver-a to je tvoj problem, ali onda nemoj da pljuješ alate kao što je Blue Fish, jer Kada se pravi iole ozbiljnija aktivna strana Dreamweaver ne može ništa da uradi, dok ga ne prebaciš na tekst mod, jer on takve strane ne može ispravno da otvori. Za tvoju informaciju to je jedna strana koja u zavisnosti od tvog upita vrši generisanje strane, tako da ti imaš utisak da na prezentaciji postoje desetine strana, kad ono postoji samo jedna strana koja se generiše po tvom upitu.
????
O Korelu neću ni da komentarišem, jer takvo đubre od softvera svet nije video. Koristim isključivo Adobe jer su najbolji i ne pada mi na pamet da ih menjam. A što se tiče igrica i za linux ima odličnih igrica kao što je Monopol, Civilizacija i gomila igrica sa automata koje sam igrao kao klinac i veruj mi da te sve igrice imaju šmek, dok ovo svo đubre koje se sad pravi nemam želju da igram, jer se sve svodi na razbijanje tastature, doduše ima i časnih izuzetaka kao što je Civilizacija, Operation Flash Point i par sličnih koje su urađene najrealnije moguće i kod kojih mora da se upotrebi mozak.[/quote] 😯 😯 😯 😯 😯 😯
????
15. maj 2004. u 7:14 am #18740Bryce
Učesnik[quote]O Korelu neću ni da komentarišem, jer takvo đubre od softvera svet nije video. Koristim isključivo Adobe jer su najbolji i ne pada mi na pamet da ih menjam.
glupo je da ovde diskutujemo koji je od winblows programa bolji, ali ne mogu da ne prokomentarisem. Corel djubre, he he, nema boljeg prijatelju, raspitaj se malo medju ljudima koji se profi bave pripemom
Tuxracer rules ❗ :!:[/quote]
Pa ja radim profi pripremu za štampu i veruj mi da Corel ne može da postigne ni deo onoga što ti daje Photoshop, Illustrator, Indesign i Acrobat. Baš zato što je Corel standard u ovoj zemlji gomila štampanih stvari se radi na Zapadu, jer raznorazni nabeđeni Corel operateri koji su nešto naučili da nabadaju u Corelu misle da to tako treba.
Standardi koji važe na zapadu su:
ADOBE
Photoshop, Illustrator, Indesign, Pagemaker, AcrobatQUARK
Quark X PressMACROMEDIA
Macromedia FreehandOvo su ti standardi i tu nema Corela, a gomila štamparija na zapadu, Americi i Rusiji svako petljanje sa Corelom i njegovim PS i PDF fajlovima naplaćuje po duploj tarifi.
Glavni problem je što u ovoj zemlji lma ljudi koji nemaju nikakve kvalifikacije rade posao za koji nisu obučeni, jer da bi radio pripremu za štampu, moraš da završiš grafičku, a ne neku muzičko poljoprivrednu školu.
Takođe da ne zaboravimo da je Corel odustao od pravljenja svoga đubreta za Mac OS, jer su konačno shvatili da tu nema šta da traže, jer je Illustrator najbolji, mada ni Free Hand nije za potcenjivanje, jer se Macromedia debelo potrudila oko njega. Takođe moram da navedem da nema pripreme bez PostScripta, a PostScript aplikacije su upravo Adobeove.
15. maj 2004. u 7:16 am #18741Bryce
Učesnik[quote=”Bryce”][quote]U principu,koliko sam video, mogu sve to da radim u Linuxu, ali problem je sto sam navikao na zlo (Dreamweaver MX + Corel) a iskreno – nisam kupio FX5900 graficku da bih igrao mice u Linuxu…
????
O Korelu neću ni da komentarišem, jer takvo đubre od softvera svet nije video. Koristim isključivo Adobe jer su najbolji i ne pada mi na pamet da ih menjam. A što se tiče igrica i za linux ima odličnih igrica kao što je Monopol, Civilizacija i gomila igrica sa automata koje sam igrao kao klinac i veruj mi da te sve igrice imaju šmek, dok ovo svo đubre koje se sad pravi nemam želju da igram, jer se sve svodi na razbijanje tastature, doduše ima i časnih izuzetaka kao što je Civilizacija, Operation Flash Point i par sličnih koje su urađene najrealnije moguće i kod kojih mora da se upotrebi mozak.[/quote] 😯 😯 😯 😯 😯 😯
????[/quote]
Ajde gukni golube šta te muči.
15. maj 2004. u 2:34 pm #18742Anonimni
Gost@Bryce
Ajde da stavimo tacku na jebeni COREL i ADOBE. njima ovde nije mesto, kada bude bilo pricacemo sta je bolje i zasto. OK, mozda jos nisam sreo lika koji je stvarno profi (i ako je bolji Adobe, Corel nije djubre)…Zanemeo izgleda 😆
15. maj 2004. u 3:33 pm #18743Bryce
Učesnik@Bryce
Ajde da stavimo tacku na jebeni COREL i ADOBE. njima ovde nije mesto, kada bude bilo pricacemo sta je bolje i zasto. OK, mozda jos nisam sreo lika koji je stvarno profi (i ako je bolji Adobe, Corel nije djubre)…Zanemeo izgleda 😆
Slažem se. Moraćemo da sačekamo neko bolje vreme za ovu temu.
Nadam se da nije daleko.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.