Početak › Forumi › Linuks distribucije › Arch,Manjaro,… › instalacija-login
- This topic has 26 odgovora, 8 glasova, and was last updated 17 years ranije by
GoranSTX.
-
AutorČlanci
-
20. jul 2009. u 12:55 pm #77605
na12
UčesnikAjde ti nama lepo reci da li ne mozes da se ulogujes u konzolu ili ne mozes da podignes GUI,da li kad ti to izbaci na ekranu mozes i dalje nesto da pises,daj malo vise informacija,uzmi papir i olovku i prepisi sve sto ti se pojavi na ekranu pa postuj ovde.
20. jul 2009. u 7:46 pm #77606nomercy
UčesnikTotalna zbrka.
Pokusacu ovako malo bolje objasniti da neprobavam ponovo.Ako nebude dovoljno nije problem pokusacu ponovo pa cu napisati tacno sta.I ako neko zna kako vracam text kada se izlistava u konzoli da bi moga vratiti i sve tacno napisati.
Kada se desi da prijavi unable to mount / partition onda nedodje do dela za passwd…to mi se desilo ada zadnji put.
Jednom je ispisivao sledece,sto je zapisano.
FATAL/ sys is not mounted
FATAL/ sys is not mounted
FATAL/ sys is not mountedSome local filesystem failed to mount
Onda preilikom jos jednog pokusaja kada dodje do dela da se prijavim kao root i kada ukucam passwd jednostavno izbaci
Last Login;Mon Feb 16.05…..napise tadasnji datum i vreme i jednostavno nece.
Da napomenem da zadnja dva tri puta sada kada sam pokusavao je izbacivao unablr to mount root partition mozda i jos nesto pored toga ali mislim da samo to…99%
Ako je potrebno pokusacu ponovo nije problem samo sad sam opet stavio Ubuntu pa ako nadjemo neko resenje ili nesto sto sam mozda izostavio skidamo ga i radimo.Ako neuspe dolazim ovde preko systemrescueCD-a pa da vidimo.21. jul 2009. u 8:06 am #77607nomercy
UčesnikDa li se nekom bilo sta slicno desavalo?
Da li je moguce da me HD malo zezaju.Mada su relativno novi i nikakve cudne znake nepokazuju.Rekao bi da rade kako treba,bez premaca sto bi se reklo!
21. jul 2009. u 8:21 am #77608GoranSTX
UčesnikAko sam ja dobro shvatio, tebi instalacija prođe sasvim OK. Sistem se posle restarta podiže, ali izbacuje poruke da ne može da mountuje neke particije ili ne prihvata definisane passworde?
Par pitanja. Koje fajl sistem koristiš za Arch? Prilikom podizanja sistema kad počnu poruke o tome da ne može da se mountuje particija, jel boot staje? Ako dobiješ komandnu liniju i loguješ se kao root i potom kucaš pass, šta izbaci kao grešku?
Mislim da bi najsigurnije bilo koristiti ext3. Jesi li probao da edituješ fstab tako da uneseš samo / particiju i eventualno /home, ako si je definisao, i to u klasičnom obliku, a ne preko UUID-a?
Da nije neka zvrčka sa runlevelima?Duke? Daj neki hint 😀
21. jul 2009. u 9:53 am #77609dukenukem_4d
Učesnikmože da bude
a . ext4 nešto…
b. neki bug u module init tools ???
http://bugs.gentoo.org/258442v. nvidia 8600gt , pa da zbog nje ne startuje grafiku
jel će kaže neko kako se za arch startuje u konzoli, pa da proba tako da se uloguje
(ne odmax x-server) ??? jel ne znam za arch :angel:21. jul 2009. u 10:24 am #77610Punky
Učesnika. ovo nije, ja sam na ext4, arch linux
b. ne znam, nisam siguran…
c. ja imam 8600gt…da li da spominjem da radi? 😀
I da, po instalaciji Archa i ne dobija X server, u najboljem slučaju može da podesi frame buffer, što bi reklo, dobija se čist konzola sistem, pa se “nadograđuje”…znači morao bi da može da se loguje, ne znam u čemu je štos.
21. jul 2009. u 10:50 am #77611kosmi
UčesnikZnači pod b. je :D, uzgred guglenceto prvo tova izvrlji za “FATAL/ sys is not mounted” :p.
21. jul 2009. u 1:26 pm #77612nomercy
UčesnikInstalacija prodje savrseno.
Koristim EXT3
A sad mi ovo tako zapalo za oko….kazes grafika????
Moj kolega ima slicnu masinu samo sto tera AMD-a i ima 8600GT
nosio je kod baje da mu stavi Gentoo i kaze baja nece zbog grafike i dokaze to.izvadi grafiku ono hoce,vrne je ono nece.Ja isto imam 8600GT meni je to pre bila glupost da nece zbog grafike a vid sad.U cemu je poenta sa grafikom????21. jul 2009. u 1:45 pm #77613Punky
UčesnikNe znam ima li poente uopšte jer po instalaciji Archa nit imaš nvidia driver, nit vesa dok ne instaliraš xorg…zašto to nebi radilo zbog grafike, ja ne znam…Ja imam AMD + nvidia 8600gt…
21. jul 2009. u 7:01 pm #77614GoranSTX
UčesnikNi meni ne zvuči logično da grafika pravi problem ovakve prirode, opet “tko što zna, niko ništa ne zna, krhko je znanje”
nomercy, nisi mi odgovorio na ostalo, jel možeš uopšte da se loguješ u konzoli u Arch-u nakon instalacije i ako ne, kakve poruke o grešci dobijaš?
fstab? -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.