Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Fedora, Red Hat,… › Instalacija Fedore 4-sredjeno! Brzina konekcije-modem?
- This topic has 9 одговора, 3 гласа, and was last updated 20 years, 7 months раније by
DVSoftware.
-
АуторЧланци
-
25. децембар 2005. у 2:19 pm #6693
ak-87
УчесникPokrenem normalno instalaciju,medjutim vec poslije par sekundi ispise se mi sledece,i tako stoji
[code]
RAMDISK: Coulnd’t find valid RAM disk image starting at 0.
VFS: Cannot open root device “” or unknown-block(8,3).
Please append a correct “root=” boot option
Kernel panic – not syncing: VFS : Unable to mount root fs on unknown-block(8,3).
[] panic+0x3b/0x1b0
.
.
.
[/code]Jel zna neko kako to da rijesim?
Nije bilo nikakvih problema sa instalacijom Debian-a,Slack-a,Gentoo-a,FreeBSD-a,osim sto sam kod nekih morao izabrati 2.6.x kernel,ali sa samom instalacijom nije bilo problema,ne kontam sta sad moze biti problem…
Usput,imam sata disk od 120 GB,512 MB rama…25. децембар 2005. у 5:28 pm #38663ak-87
УчесникKada sam boot-ovao dodao sam jos “root=/dev/hda” i sad mi ponovo zastane na istom mjestu sa drugom porukom koja kaze da treba da ubacim i “init=” opciju…???
25. децембар 2005. у 5:56 pm #38664kmilos
УчесникOpisi malo bolje situaciju koju imas, je l’ vise Linux-a na disku ili sta? Dalje, “/dev/hda” je disk, a ne particija, fali ti neki broj na kraju… Ajde digni rescue CD ili neki drugi Linux ako ga imas i prepisi sadrzaj grub.conf-a.
U stvari, cekaj, je l’ se ovo desava pri instalaciji ili posle instalacije? Ako je pri instalaciji, opisi malo hardver…
25. децембар 2005. у 6:40 pm #38665DVSoftware
Учесникne bi se ja mlatio sa fedorom…
25. децембар 2005. у 6:46 pm #38666ak-87
УчесникImam DVD disk koji sam dobio uz jedan casopis,znaci na njemu se nalazi samo Fedora Core 4.
Namjestio sam u BIOS-u da mi prvo butuje DVD.Prvo mi se prikaze ekran gdje se nude opcije koje se mogu izabrati prije same instalacije,tipa instrukcije kernelu itd.Kada pritisnem ENTER tj. da mi ucita graficki metod,ispise vmlinuz…..,pa initrd.img…..,pa onda mali milion poruka prilikom inicijalizacije i onda mi ispise tu gresku i tako stoji.
E sad,posto je DVD to znaci da nemam taj rescue CD,ali ta rescue opcija je ponudjena na samom pocetku.
Trenutno imam instaliran samo Windows,i hocu da na preostalih 50GB instaliram Fedora-u.
Sto se tice hardvera,kao sto sam rekao nije bilo problema ni na jednom drugom Linux-u,ni na BSD-u,osim klasicnih problema sa zvucnom…
Znaci:
SATA Maxtor disk od 120GB
512MB rama
P4 na 3 GHz
ATI 300XSE 128MB graficka
integrisana Realtek zvucna kartica25. децембар 2005. у 7:14 pm #38667kmilos
УчесникHm, onda mozda ima problema sa prepoznavanjem hardvera, ili jednostavno taj DVD iz magazina nije dobro narezan, ili se ne slaze sa tvojim citacem…
Probaj mozda sledece “failsafe” opcije pri pokretanju instalacije:
linux ide=nodma noapic acpi=off
Pogledaj i http://www.fedorafaq.org/#otherinstall
25. децембар 2005. у 7:24 pm #38668kmilos
Учесникne bi se ja mlatio sa fedorom…
Bas lepo sto si nas obavestio sta ti ne bi (inace se kaze “ne bih…”). Osim ako nemas nesto pametno da kazes na ovu temu, zamolio bih te da se vise ne javljas kako bi ova nit umesto nekog flame-a ostala relevantna za ostale korisnike koje Fedora zanima. To bi kao moderator valjda i sam trebalo da postujes i pospesujes. Hvala
25. децембар 2005. у 9:42 pm #38669ak-87
УчесникUspio sam na kraju instalirati,izgleda da je ipak bio problem do DVD,posto sa slikama sa Mikro-og DVD nije bilo nikakvih problema!
U svakom slucaju, hvala!Sad imam problem sa modemom…
Modem je eksterni ISDN PCBIT-TA,bez problema je radio na drugim distroima kao i na BSD-u,znaci nije bilo potrebe za bilo kakvim drajverima,patch-ovima i sl.,a brzina je bila kao na win-u,znaci 64K,i skidao je bez problema 6,5-7 Kb/s.
Medjutim,sad se konektujem preko kppp-a,i jedini nacin da se konektujem je da podesim connection speed na 57600 ili 38400.Ispise mi da je konektovan na 64000,ali u prosjeku skida od 3,5-4 Kb/s.
U slucaju da stavim connection speed na neki drugi broj,pri konekciji mi samo treperi jedna lampica i ispise mi initializing modem i tako stoji,dok mu ne isteke vrijeme za konekcije…
Jel zna neko u cemu moze biti problem?27. децембар 2005. у 8:06 pm #38670ak-87
УчесникAjd ako moze neko sa Fedorom 4 da mi postavi svoj “wvdial.conf” fajl,posto sad uopste nece da mi radi internet,konektuje se ali ne moze otvarati stranice…
27. децембар 2005. у 8:56 pm #38671DVSoftware
Учесникto mi mirishe na moj stari problem, meni je internet obichno proradio kada iskljuchim lan karticu, mada je ovo chisto stvar routiranja
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.