Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Inkscape
- This topic has 6 odgovora, 3 glasa, and was last updated 19 years, 5 months ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
5. mart 2007. u 1:38 am #8422
BrokeBody
Učesnik5. mart 2007. u 10:10 am #53083urosevic
UčesnikDaj SVG da mu pogledam strukturu.
5. mart 2007. u 2:14 pm #53084BrokeBody
UčesnikEvo…
6. mart 2007. u 8:06 am #53085urosevic
UčesnikObjekti koji se ne vide u browseru iz nekog razloga su klase flowRoot a ne text. To znači da su sastavni deo podloge, tako da se pri renderovanju nalaze ISPOD objekta rectangle – plave pločice, pa se zato ne vide.
Ispravio sam to i rezultat možeš videti u prilogu.
btw. Kada tekst centralno ravnaš sa objektima, psotavi i centralno poravnanje za sam tekst objekat, da bi pri renderovanju uvek bilo centralno poravnato, jer ako fali font na mašini na kojoj se renderuje i tekst ima levo poravnanje, biće dislocirano u levu stranu u odnosu na vizuelni centar objekta sa kojim se ravna. Ala sam sad nadrobio, ni sam sebe ne razumem 😀
6. mart 2007. u 5:48 pm #53086BrokeBody
UčesnikKada tekst centralno ravnaš sa objektima, psotavi i centralno poravnanje za sam tekst objekat, da bi pri renderovanju uvek bilo centralno poravnato, jer ako fali font na mašini na kojoj se renderuje i tekst ima levo poravnanje, biće dislocirano u levu stranu u odnosu na vizuelni centar objekta sa kojim se ravna.
Bojim se da ne razumem baš. 🙁 Jel’ bi mogao malo prostije da mi objasniš? 🙂
6. mart 2007. u 6:31 pm #53087urosevic
UčesnikAjd ‘vako.
Pogledaj sliku u prilogu.
Imaš tekst objekat koji sadrži reč Index. Po „defaultu“ text objekat ima levo poravnanje u Inkscapeu (ako drugačije nisi podesio u postavkama programa). Kada odrediš atribute teksta i potom ga npr. centralno poravnaš u odnosu na neki objekat (na slici je to u odnosu na pravougaonik), kada promeniš font i/ili veličinu, ili osoba koja pregleda SVG (viewer, net, inkscape, corel draw…) nema font koji si koristio, dešava se sledeće:
Ako si tekst ostavio sa levim poravnanjem, tekst će biti pomeren u levo, kao na delu slike sa crvenim pravougaonikom.
Ako si tekstu zadao centralno poravnanje, onda pozicija u odnosu na objekat neće zavisiti od atributa teksta (veličine i familije fonta) već će uvek biti centralno poravnata u odnosu na objekat (na slici deo sa zelenim pravougaonikom).
Nadam se da si sada skapirao šta htedoh reći? 🙂
20. mart 2007. u 1:37 am #53088foxbunny
UčesnikBojim se da ne razumem baš. 🙁 Jel’ bi mogao malo prostije da mi objasniš? 🙂
Da li si mozda taj SVG sacuvao kao Inkscape SVG umesto Plain SVG? Obicno Plain SVG rade bolje u browserima. 🙂
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.