Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Import istorije instant poruka iz pidgina u kopete
- This topic has 8 odgovora, 2 glasa, and was last updated 17 years, 6 months ranije by
Demon.
-
AutorČlanci
-
14. mart 2008. u 5:42 pm #9896
Demon
UčesnikPozdrav svima!
Jel’ iko ikad cuo da postoji ovako nesto? Neka skriptica, bilo sta? Bi li se mogla napraviti nekakva bash skripta, mozda? Ja bih to pokusao, ali nisam siguran hocu li znati.. 😀
17. mart 2008. u 2:51 pm #68068BRANKKO
ModeratorAko ova snimaju logove u nekom textualnom formatu, onda bi trebalo da mogu da se prekonvertuju.
Inace i sam volim da uvek imam sve logove sacuvane (cuvam jos logove za IRCa od pre 5-6 godina…) cak i SMSove sa mob-a…
Ajd istrazicu malo kad stignem, pa ako ne postoji drugo resenje da vidimo moze li se napisati C programcic koji bi to automatski odradio…
Voljan sam za rad 🙂
17. mart 2008. u 4:52 pm #68069Demon
UčesnikE to, znao sam da ce se neko javiti! 😀
Moze se prebaciti jer su u tekst formatu: pidgin u obicnom tekstualnom fajlu a kopete je u xml-u. Ja sam to uspio rucno, u tekst editoru, ali malo je komplikovano (ako je log podugacak). Cak znam otprilike kako bi jedna bash skripta to moglada odradi. Trenutno nisam kuci, cim dodjem javim ti se pa cemo zajedno to napraviti! 😀
17. mart 2008. u 5:38 pm #68070BRANKKO
ModeratorOKe QL
Ehh sto volim kad su ljudi ovako raspolozeni 🙂
Pazi, ja imam neku ideju da napravim jedan program koji bi se bakcao sa svim tim logovima iz IM programa… kako slobodnih tako i onih vlasnickih (MSN, ICQ…) i koji bi sluzio kao neki arhiver svih tih history-jskih razgovora… sa mogucnoscu pretrage, highligh-ovanja, exportovanja delova razgovora u HTML (npr) i sl…
Za pocetak ajd da odradimo ovo pidgin >> kopete, a ako si raspolozen, mozemo i ostalo… ja u svakom sl imam ideju da tako nesto naparavim (naravno pod GPL-om)
p0z
23. mart 2008. u 12:35 pm #68071Demon
UčesnikZdravo!
Stigao sam kući prije 2-3 dana, ali nešto nisam imao previše vremena da posjećujem linuxo (a i disk sam reparticionisao 🙂 )
Trenutno se ne mogu baš pozabaviti ovime (moram nekakav ispit spremati 🙁 ), ali evo, par stvari:
pidgin log (primjer za MSN):
* /home/USER/.purple/logs/msn/[email protected]
* za svakog kontakta je poseban folder, imena [email protected]
* unutar tog foldera (fascikle, direktorijuma, kako god), logovi su smješteni u obične tekst datoteke, imenovane ovako: 2007-04-13.213627+0200CEST.txt
* ta datoteka sadrži sljedeće:Conversation with [email protected] at Fri 13 Apr 2007 09:36:27 PM CEST on [email protected] (msn)
(09:36:27 PM) Slaviša: Koje koordinate napadate?
(09:36:41 PM) Demon: 1:243
(09:36:59 PM) Demon: lik se zove tutt, tako nešto..
(09:37:09 PM) Slaviša: Vidim, ima dosta planeta.
(09:39:05 PM) Demon: Ma ima da ga sataremo… Samo ako ja izdržim, već sam umoran…kopete log (isti primjer):
* /home/USER/.kde/share/apps/kopete/logs/MSNProtocol/MSNUSERNAME@hotmail-com
* za svakog kontakta je jedna log datoteka u xml formatu, za jedan mjesec u godini, imena KONTAKT @ hotmail-com.200707.xml
* ta datoteka sadrži sljedeće:
Koje koordinate napadate?
1:243
lik se zove tutt, tako nešto..Vidim, ima dosta planeta.
Ma ima da ga sataremo… Samo ako ja izdržim, već sam umoran…
24. mart 2008. u 2:36 am #68072BRANKKO
ModeratorDeluje pretty izvodljivo 😉
Moram samo jos malo da proanaliziram medjusobne slicnosti i razlike izmedju svih formata log-ova, kako bi pokusao da sredim da se izgubi najmanji moguci procenat informacija (pa makar bilo i samo formatiranje teksta)Kazi mi jos nesto, pre no sto pocnem sa dizajnom samog konvertera:
Jel ti je bitno gde ce program biti napisan?Posto mi je u principu sve1 gde cu ga iskodirati (Delphi mi nekako dodje najudobniji, sa C-om sam uglavno radio u poslednje vreme pa sam najvise u formi sa njim, a Javu sam poceo skoro da radim pa bi sad nju da naucim)
Mozda najbolje u Javi da furam sve (pored toga sto se jos uhodavam sa istom, tu je i prenosivost i nezavisnost od platforme…)
Mozda da odradim i konzolnu verziju, a i neku sa GUI-jem…
Ima li ko neki predlog?
p0z
24. mart 2008. u 8:46 am #68073Demon
UčesnikMa meni je sasvim nebitno, samo ako ce taj program moci raditi na linuxu. 🙂 Obicna shell skripta bi mi bila sasvim OK. Ako se odlucis za skriptu, mogao bih ti i ja pomoci, znam ponesto o tome 😉
P.S. Dodao sam te u kontakte u ICQ-u, nadam se da nemas nista protiv.
24. mart 2008. u 1:46 pm #68074BRANKKO
ModeratorNarvno da nemam (samo sto taj ICQ nisam ukljucivao davno davno… no stavicu Pidgin sad, pa cu biti on i na njemu…)
btw pribelezi negde i moj mail [moj_username + @ + googletov mail + tacka + com :] da ne spamujemo forum 🙂
btw Naravno da ce moci da radi na Linuxu (no gledam da se bez mnogo cimanja portuje i na ostale (Mac, BSD, Solaris…) : )
7. mart 2009. u 3:58 pm #68075Demon
UčesnikHah! Moradoh da oživim ovu temu, jerbo sam upravo saznao da će kopete imati mogućnost uvoza istorijata sa pidgina! 😀 😀 😀
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.