Početak›Форуми›Linukso veb sajt›Predlozi i pitanja›Identifikacija OS-a
- This topic has 11 odgovora, 9 glasova, and was last updated 13 years, 12 months ranije by
Neky.
-
AutorČlanci
-
10. oktobra 2008. u 9:01 pm #10443
Drax
UčesnikCisto da primetim da se Mandriva prepoznaje samo kao Linux, dok se npr Suse i Windows (koliko sam na brzinu obracao paznju) lepo vide…. Moze li se to “opraviti” pa da se pravilino prepoznaju OS-evi?
Samo da posle ne bude “Kolumbo ‘ebem te radoznala!” :biggrin:
10. oktobra 2008. u 9:17 pm #72894GoranSTX
Učesniktomaja je trenutno na terenu pa mislim da ćeš malo sačekati na odgovor…
10. oktobra 2008. u 10:10 pm #72895RiSK
UčesnikTo je do podesavanjima u web pretrazivacu.
Neke distribucije (poput Debiana i Ubuntua) strpaju svoj naziv uz “Linux” u pretrazivacima koji se nalaze u njihovim repoima, druge to ne rade, vec pise samo Linux. Dakle, nema veze sa promenama na forumu.U svakom slulcaju, sistem je lepo prepoznat. Linux te linux 😉
11. oktobra 2008. u 10:55 am #72896Drax
Učesniksta kaze konqeror?
ukljucio sam da sve prikaze ::)
mislim da bi moglo preko kernela da se “vuce” koji je OS… posto (trenutno) u imenu kernela imam i mdv verujem da bi se grepovanjem tog stringa moglo iskopati da je OS=Mandriva… cak i prema tome koja… posto se menja i taj deo od verzije do verzije ….
kontam da je to dosta posla za malu stvar… ali ako neko zna i ima vremena da se time bakce….
11. oktobra 2008. u 11:28 am #72897BRANKKO
ModeratorCini mi se da to mora da se doda u K-Detection: Detect OS & Browser Version – mod za SMF (forum)
17. decembra 2008. u 10:30 pm #72898burga
UčesnikKada napravim phpinfo() fajl i pokrenem ga, u Operi mi stoji samo Linux, ali u Firefoxu i Ubuntu. Tako da (izgleda da) zavisi i od browsera.
18. decembra 2008. u 11:47 am #72899BRANKKO
ModeratorPa browser salje taj string serveru pa se na serveru on dalje obradjuje.
U nasem slucaju doticni plugin za SMF vrsi dalju obradu i uporedjuje sa svojom internom ‘tablicom’ (pogledaj fajl “K_Detection_v2.php” u arhivi na gornjem linku) i onda prikaze ono sto on razume (tj nadje u svojoj tabeli)4. aprila 2009. u 3:18 pm #72900LimitMan
UčesnikSamo da vidim kako se prijavljuje pclos…
4. aprila 2009. u 3:26 pm #72901nebjak
UčesnikJesli li video? 🙂
4. aprila 2009. u 3:44 pm #72902tomaja
Glavni majstorŠto se tiče identifikacije OS / browser-a u pripremi je ista i za novu verziju foruma. Ukoliko se pokaže da 3G net zaista može da mi odradi posao dok sam na terenu, možda ću uspeti konačno i da prebacim sve na novu verziju. Za sada, na starom forumu, detekcija radi samo sa temom Saf-Multicolor.
linux4life
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.