Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › icwm [sređeno]
- This topic has 11 одговора, 2 гласа, and was last updated 21 years, 7 months раније by
brale.
-
АуторЧланци
-
10. јануар 2005. у 8:35 pm #4655
brale
УчесникKako se postavljaju ikonice na desktop u icewm-u ML10?
10. јануар 2005. у 9:59 pm #23717IgorPetrovic
УчесникNikako. Nema ugrađenu podršku. Da bi imao ikonice i fajl menadžer u icewm, fluxbox (moj favorit) i sl. skini ROX fajl menadžer. Samo da znaš da paket nije baš mali (~10 MB u zavisnosti od distroa za koji je). Ali isplati se, ima gomilu opcija i strašno je brz.
PozdraV
11. јануар 2005. у 7:56 am #23718brale
Учесникhttp://rox.sourceforge.net/phpwiki/index.php/ROX-Filer
sa ovog linka sam skinuo sors koji je veliki 1.5 Mb i neke rpm-ove koji ne prelaze 900Kb . o cemu se radi? De nisi pogresno naveo velicinu, ili sam ja nasao nesto pogresno?
Imas li ti neki link za download?11. јануар 2005. у 10:40 am #23719IgorPetrovic
УчесникOvaj koji imam na Slack-u je oko 5 MB, a kad sam tražio za Mandrake 10.1, čini mi se da sam naišao na RPM koji je bio težak oko 10 MB, tako da sam odustao od skidanja. Iskompajliraj to pa vidi je l radi.
11. јануар 2005. у 2:43 pm #23720brale
Учесникkompajlirao sam , ali nisam mogao da instaliram jer je javljao da mi fali shared-mime-info, ili tako nesto .
onda sam probao sa rpm-om za mandraka 9.1 valjda, gde mi je javljao problem sa dependencies-om. pa sam probao da instaliram sa –nodeps to je proslo , ali mi iskace neki prozor za shared-mime-info. ma stvarno je bezveze. Ajde daj ako znas sta da radim pomozi .
hvala ti najlepse.11. јануар 2005. у 5:11 pm #23721IgorPetrovic
УчесникDa, treba da instaliraš paket shared-mime-info, trebalo bi da ga ima na nekom od instalacionih diskova. Kad to uradiš, program pokreni komandom rox -p=MyPinboard kako bi kreirao direktorijum sa podešavanjima u /home/user.
Javi kako si prošao.
11. јануар 2005. у 7:40 pm #23722brale
Учесникskinuo sam share-mime-info i sada je u redu iskompajlirao je bez problema, i radi
hvala ti .
E sada ne bih da te davim nesto preternao, ali ovo malo vremena sto sam ga probao, nisam provalio kako se izbacuju shortcutovi na desktop ili kako se sredjuje task-bar.
Hvala ti unapredinace svidja mi se ( barem ovo sto sam do sada video) 😉
11. јануар 2005. у 8:49 pm #23723IgorPetrovic
УчесникIkonice postavljaš na desktop jednostavnim prevlačenjem određenog programa iz /usr/bin ili gde se već nalazi. Kad pokreneš rox, na desktopu imaš HOME ikonicu, vrati se unazad u /usr/bin i drag’n’drop na desktop. Onda desni klik na ikonicu, pronađi opciju set icon, pa odaberi neku lepšu ikonicu za nju iz nekog foldera (/usr/share/icons na primer).
Za toolbar nije zadužen rox već sam icewm. Nisam siguran gde Mandrake drži podešavanja za icewm, pronađi ih, i nađi fajl koji se zove toolbar (ili nešto slično, ne sećam se). Moraš da ga edituješ kao tekstualni fajl. Provalićeš već kako- imaš liniju za ime programa, putanju do njega, i putanju do ikonice. Isto možeš da uradiš i sa icewm-ovim menijem, fajl se nalazi u istom folderu gde i onaj za podešavanje toolbara.
Izvini što nisam baš detaljan i precizan, ali trenutno nemam icewm pa ti pričam napamet. Koristim Fluxbox. Trebaće ti malo vremena da sve lepo podesiš ali se isplati. Stvarno odlično radi.
11. јануар 2005. у 9:31 pm #23724brale
УчесникOk evo vec se snalazim, mnogo mi se svidja
havala jos jednom
pozdrav28. јануар 2005. у 10:20 am #23725brale
УчесникPodesio sam dosta stvari, i stvarno je cudo sta taj rox sve moze. Nisam uspeo da podesim menu i toolbar. Ustvari jesam podesio, ali se ne vide zbog toga sto rox napravi nesto kao “virtualni” desktop preko postojeceg(pa menu i toolbar ostanu iza). Barem sam ja to tako shvato :-). Kod Icewm-a se vidi toolbar i kad je rox pokrenut. probao sam i “dfm” sto je ista svar kao rox , stim sto se kod nejga moze koristiti fluxbox menu i toolbar. Naravno fluxbox je prakticnije resenje. Ima li nacina da se ovo resi, ili sam zauvek uskracen za te dve opcije?
pozdrav
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.