Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › i2c-proc za 2.6.x
- This topic has 10 odgovora, 3 glasa, and was last updated 21 years, 3 months ranije by
Off-Topic.
-
AutorČlanci
-
28. maj 2005. u 12:10 pm #5449
Off-Topic
UčesnikVec dva dana pokushavam da ubacim lm-sensors iz sourcea na sveze instalirani MDK10.1, ali mi kompajliranje nikako ne ide, no rool to make target stop, i to bash na tom famoznom i2c-proc-u koji u opshte i nepostoji na 2.6.8.1-12mdk, zanimljivo da ni odgovarajuci i2c-2.9.1 drajver nece da se instalira, a kamoli da patchuje kernel, koji uzgred ima sve potrebne dravere, od kojih jedino eeprom odgovara i to samo za memoriju, dok na i2cdump izdeklarishe shta sve ima, ali mu je algoritam nepoznat (ovo sam skachio posle instalacije lm_sensora iz rpm-a zajedno sa svim onim liblm -devel -static).
Na proshloj instalaciji istog MDK, sve je proshlo savrsheno…tako da mi ama bash nishta nije jasno.
28. maj 2005. u 2:21 pm #28950Off-Topic
UčesnikAko vec ne mogu sa patch.pl, dali mogu nekako ruchno, ono svakako mogu da mu prekopiram i2c-proc.c u ~drivers/i2c i 12cproc.h u ~linux/iclude, ali kako da napravim da prijavi u xconfigu ili uopshte da bude upotrebljivo za kompajliranje.
29. maj 2005. u 6:35 pm #28951Off-Topic
UčesnikAjde da se ja ovde nastanim, ili josh bolje PRISVOJIM ovaj topic, pa da problem reshavam naglas ????
Ovako, za sad sam nashao da i2c-proc.h i nepostoji u /usr/linux/inclide/linux/ ,a onda na netu nalazim i na ovo, shto ustvari i oslikava ceo problem
http://www2.lm-sensors.nu/~lm78/readticket.cgi?ticket=1953
e sad koliko ovo bude zivelo pod ovim rednim brojem, ali svakako identichno odslikava moj problem.
BTW
Probacu da mu i2c -support ostavim kao module, ali isto tako znam da cu se oprostiti i od brrt-a, bar za prvo vreme.
31. maj 2005. u 4:32 pm #28952jboban
Učesnika onda na netu nalazim i na ovo, shto ustvari i oslikava ceo problem
http://www2.lm-sensors.nu/~lm78/readticket.cgi?ticket=1953Na ovom linku čovek prijavljuje:
make: *** No rule to make target ´linux/i2c-proc.h´
Bez nekog većeg udubljivanja u problem, rekao bih da je make fajl na tom mestu loš jer kaže da i2c-proc.h treba da bude rezultat nekog prevodjenja, kao što je normalno slučaj sa objektnim fajlovima koji nastaju od izvornih. Npr. pravilno je:
trace.obj: trace.cpp traceapi.h
Druga mogućnost je da se neki drugi make poziva sa parametrom linux/i2c-proc.h, što je opet greška. Target rule je ono što kućaš kao parametar make komandi, a što je blok komandi u samom makefile-u.
1. jun 2005. u 6:40 am #28953Off-Topic
UčesnikA jesi zmaj 😕
Josh samo da zavirim i vidim gde on to i shta trazi, ali zasigurno znam da pomenuti header ne postaoji u include.
Na konkretan header se poziva Module.mk, probao sam da remujem njegov red ali ne pomaze, izlaz greshke se menja.Hvala ti na dodatnom zbunjivanju, ali cu sad svakako uzeti u obzir makefile.
BTW
Mislim da pochinjem da kapiram.
1. jun 2005. u 10:21 am #28954jboban
UčesnikOvo piše u lm_sensors-2.9.1/CHANGES:
2.6.0 (20010612)
NOTE: i2c-2.6.0 MUST BE be compiled AND installed first!!!
If your make fails because it can’t find , you forgot this step!!!Takodje, gledajući kod vidim da se baš traži da i2c-proc.h postoji, ali ni kod mene, na SuSE 9.3 ga nema, ali ga ima i2c-2.9.1.tar.gz koji treba da koristiš uz pomenuti lm_sensors-2.9.1.
Kao što reče Murphy: Rešenja su obično prosta. Samo ih treba naći 😆1. jun 2005. u 1:43 pm #28955Off-Topic
UčesnikBash tako, rershenja se uvek chine prostim, ali kad mu pridjesh, uvek ce iskrsnuti neki drugi problem.
Bash na tom linku lik i kuka kako ne moze da ni i2c-2.9.1 da instalira, a on sa sobom svakako nosi i2c-proc.h:[root@localhost i2c-2.9.1]# make
…
kernel/i2c-dev.c:510: warning: data definition has no type or storage class
make: *** [kernel/i2c-dev.o] Error 1a ako je 510 red u kome neshto smrdi onda je to:
EXPORT_NO_SYMBOLS;
Trenutno nisam kuci, a na ovoj mashini sve radi, doduche na 2.4.22, moracu da pretresem ceo makefile da bih video shta smrdi, chudi me takodje shto nece ni kernel da mi patcuje, jednostavno vrati da je to gomila gluposti, a probao sam onu expresnu varijantu.
patch/mkpatch.pl . /usr/src/linux | patch -p1 -E -d /usr/src/linux1. jun 2005. u 3:46 pm #28956jboban
UčesnikSad vidim i to u kodu… Taj EXPORT_NO_SYMBOLS mozes da izbaciš ili samo staviš pod komentar.
Do kernela 2.4, podrazumevalo se da se automatski eksportuju svi globalni simboli (promenljive i funkcije) ako se ne navede EXPORT_NO_SYMBOLS.
U kasnijim verzijama kernela, promenjena je konvencija i podrazumevano stanje je da se ovi simboli ne eksportuju osim ako se to eksplicitno ne navede sa EXPORT_SYMBOL().1. jun 2005. u 9:30 pm #28957Off-Topic
UčesnikBoze pomozi, ali ako je kod njega samo to bio problem, kod mene je to vrhunac tj. ona krajnja tachka do koje su svi oni devfs-ovi poucalil, evo celog loga, pa ako te do sad nije mrzelo da poshtujesh pravilo da za 2.6 nije potrebno instalirati pomenuti paket, POMAGAJ.
gcc -I/usr/src/linux/include -nostdinc -I /usr/lib/gcc/i586-mandrake-linux-gnu/3.4.1/include -Wall -O2 -D__KERNEL__ -DMODULE -fomit-frame-pointer -DEXPORT_SYMTAB -fno-strict-aliasing -c kernel/i2c-dev.c -o kernel/i2c-dev.o
In file included from kernel/i2c-dev.c:43:
kernel/i2c-dev.h:29:40: missing binary operator before token “(”
kernel/i2c-dev.c:81: error: syntax error before “devfs_i2c”
kernel/i2c-dev.c:81: warning: type defaults to `int’ in declaration of `devfs_i2c’
kernel/i2c-dev.c:81: warning: data definition has no type or storage class
kernel/i2c-dev.c:82: error: syntax error before “devfs_handle”
kernel/i2c-dev.c:82: warning: type defaults to `int’ in declaration of `devfs_handle’
kernel/i2c-dev.c:82: warning: initialization makes integer from pointer without a cast
kernel/i2c-dev.c:82: warning: data definition has no type or storage class
kernel/i2c-dev.c: In function `i2cdev_open’:
kernel/i2c-dev.c:375: error: called object is not a function
kernel/i2c-dev.c: In function `i2cdev_attach_adapter’:
kernel/i2c-dev.c:441: warning: implicit declaration of function `devfs_register’
kernel/i2c-dev.c:442: error: `DEVFS_FL_DEFAULT’ undeclared (first use in this function)
kernel/i2c-dev.c:442: error: (Each undeclared identifier is reported only once
kernel/i2c-dev.c:442: error: for each function it appears in.)
kernel/i2c-dev.c:450: warning: implicit declaration of function `devfs_unregister’
kernel/i2c-dev.c: In function `i2c_dev_init’:
kernel/i2c-dev.c:479: warning: implicit declaration of function `devfs_register_chrdev’
kernel/i2c-dev.c:488: warning: too many arguments for format
kernel/i2c-dev.c: At top level:
kernel/i2c-dev.c:510: warning: type defaults to `int’ in declaration of `EXPORT_NO_SYMBOLS’
kernel/i2c-dev.c:510: warning: data definition has no type or storage class
make: *** [kernel/i2c-dev.o] Error 1Inache problematichna plocha je ABIT KT133a, a evo i iz /etc/sysconfig/lm_sensors iz MDK9.1, gde sve fercera.
MODULE_0=i2c-viapro
MODULE_1=i2c-isa
MODULE_2=eeprom
MODULE_3=adm1021
MODULE_4=via686aU ovoj nesreci sa 2.6.x kernelom, defaultni lm_sensors*.rpm, ne prijavljuje nishta vishe do eeproma, i memorije,
Inache isti paket na NF7 radi ko zmaj, gde li im jew sad reverzibilna kompatibilnost, pojeo UDEV, shta god on bio?1. jun 2005. u 11:05 pm #28958LYb
UčesnikEmmm… nema uopste veze sa ovom pricom, ali hoce to sa 2.6 kernelima…. 2.6.8 je bio jedan od prvih gde su se ljudi pobunili zbog nekompatibilnosti… onda je 2.6.9 radio malo bolje… taman mislis da su se doveli u red, kad izadje 2.6.10 sa promenjenim PCI sistemskim pozivima…. pa onda 2.6.11 sa promenjenom strukturom include fajlova… Grrrrrrrrrrr! Windowsovci nam se vec smeju.
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.