Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › I posle kazu Linux scheduler nije dobar :D
- This topic has 11 одговора, 5 гласова, and was last updated 17 years, 3 months раније by
Sioux.
-
АуторЧланци
-
8. децембар 2007. у 6:36 pm #9604
sysctl
УчесникUopste nisam imao pojma da je veliki M$ napravio “ovakvu” gresku 😮
http://blogs.technet.com/markrussinovich/archive/2007/08/27/1833290.aspx
pa Gigabit Ethernet je standard, sta bi sa onim QA, WHQL,… :biggrin:
Ili ovo, tek u Vista SP1 “puna brzina”, WTF
http://blogs.zdnet.com/Bott/?p=336
P.S: Ovo je dobro stivo za Linuz advocacy, pa navalite 😀 O0
8. децембар 2007. у 8:25 pm #65687dukenukem_4d
Учесникmark russinovich, covek koji je napravio process explorer (i jos stosta drugo)
pravi car za programiranje .. cini mi se da su ga posle zaposlili u ms?
(posto su njegovi sistemski programi bili bolji od ms-ovih O0 )
ipak se isplati programiranje ,bar na zapadu :'(tako su pre (odavno) neki klinci opravili nvidia drajver 4496 da radi ne samo za 2.4.x
vec i za 2.5 (2.6) kernele ,pa su i oni dobili posao u nvidia O0ovo je uobicajeno da ne radi mreza izmedju raznih verzija ms
nekada davno sam probao win98 na relaciji sa xp i nece pa nece
(na istim tim racunarima samba je radila savrseno sa istom instalacijom xp ??? )
uobicajena pojava – nema nista cudno 😀9. децембар 2007. у 12:02 am #65688Владимир
УчесникTo je stara priča..
ovo je uobicajeno da ne radi mreza izmedju raznih verzija ms
nekada davno sam probao win98 na relaciji sa xp i nece pa nece
(na istim tim racunarima samba je radila savrseno sa istom instalacijom xp ??? )
uobicajena pojava – nema nista cudno 😀Nema ovo veze sa mrežom između ms-ova, ovde je broj mogućih primljenih paketa u sekundi ograničen na 10000, to verovatno nije baš uobičajeno da se ograničava.
9. децембар 2007. у 10:18 am #65689sysctl
УчесникNe znam da li ste detaljno procitali tekst. 😀
U prvom slucaju se desava “dramatican” pad protoka prilikom slusanja/gledanja necega u media player-u
dok se u drugom “navodi” da je vista network stack “poboljsan” (odnosno ispravljen), ali
se kaze kao da je to “performance boost”, umesto ispravljena greska :biggrin:9. децембар 2007. у 2:51 pm #65690Владимир
УчесникPa da, da ne bi došlo do prekida u reprodukciji, media plejeru se povećava prioritet. Ali su u testovima primetili da mrežni drajveri zauzimaju dosta procesor pri brzim vezama, pa su ograničili broj paketa koji može da se primi u sekundi na 10000, samo da zvuk ne bi seckao. Kad ne radi plejer, onda je sve normalno.
9. децембар 2007. у 4:17 pm #65691BrokeBody
Учесникipak se isplati programiranje ,bar na zapadu :'(
Jel’ odgovara istok? Japan, recimo. 😉
Ovo za WMP, steta za moj omiljeni player na Windows-u. 🙂
9. децембар 2007. у 5:14 pm #65692Владимир
УчесникPa i istok je još veći zapad 😀
9. децембар 2007. у 5:25 pm #65693BrokeBody
УчесникPa i istok je još veći zapad
Ako cemo o programiranju, onda nije.
Ipak i u Japanu je vrlo isplativo, sto sam inace hteo da kazem.
9. децембар 2007. у 5:53 pm #65694sysctl
УчесникHehe, opet niste lepo procitali sta pise. 😀
Problem se nalazi u scheduler-u (preciznije MMCSS-Multimedia Class Scheduler Service ) i dalje on otkriva
problem u network stacku, sto se zapravo stavlja u drugi plan, ali je to veci problem.Osnovni problem je sto prilikom prenosa podataka na Gigabit Ethernet mrezama sistem biva opterecen
40 i vise posto (preciznije 40% kernel vremena se utrosi na handle-ovanje mreznog transfera).Prica sa media player-om je stavljena u prvi plan iz razloga sto je on (jos uvek) jedina aplikacija koja koristi “realtime” thread-ove da bi se omogucio “smooth” playback ili sta vec i sto je pomocu njega primecena greska. Inace WMP ce raditi normalno (nece imati uticaj na mrezni transfer) ako se MMCSS servis iskljuci.
Da ponovim jos jednom :D, glavni problem je “previsoko” zauzece procesora (bez obzira na tip i brzinu istog) prilikom transfera preko GigE, do toga na Linuzu ne dolazi (procesor je opterecen svega nekoliko posto).
Evo sta kaze R.Love
http://blog.rlove.org/2007/08/those-dang-dpcs-clogging-mmcss.html9. децембар 2007. у 5:54 pm #65695BrokeBody
УчесникHehe, opet niste lepo procitali sta pise.
Nismo ni citali. 😀
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.