Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › “HyperCam” za Linux?
- This topic has 13 одговора, 7 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by xphreak.
-
АуторЧланци
-
25. јануар 2006. у 9:10 pm #6881ak-87Учесник
Izabrao sam Linux(Debian konkretno) kao temu za maturski,medjutim posto profesor insistira na animacijama,treba mi neki program,poput HyperCam-a za Windows.
1.Pa da li neko zna za neku alternativu pod Linux-om,po mogucnosti besplatnu,jer pronasao sam WinCam,ali on nije besplatan…???2.I da li neko zna nacin,kako mogu da napravim screenshot prilikom instalacije Debian-a npr.(korak po korak?
25. јануар 2006. у 9:51 pm #39816SiouxУчесникPozajmi digitalni foto aparat od nekog.
25. јануар 2006. у 11:10 pm #39817kmilosУчесникZa Debian ne znam, ali na Fedori tokom instalacije možeš samo da pritisneš Shift+PrtScr i sačuvaće ti PNG sliku.
Drugo što možeš da uradiš je da instaliraš u nekoj virtuelnoj mašini (ili Xen ili VMWare) i tako uhvatiš sličice tokom instalacije. (Pretpostavljam da tako rade na shots.osdir.com)
Ostale stvarčice koje mogu da ti budu od pomoći su vnc2swf, Istanbul i xvidcap.
26. јануар 2006. у 11:18 am #39818dejaniumУчесникAko mislis da pomocu animacije prikazes podesavanja nakon instalacije svog Debiana, evo ti mog predloga – Wink 1.5 (freeware – odgovara ti, zar ne?) !
nesto o programu:
– snimanje pokreces i zaustavljas pomocu tastature
– imas vise rezolucija
– biras i definises region ekrana koji se snima
– imas mogucnost komprimovanja datoteke (.wnk moze imati velicinu i preko 10MB) pri prebacivanju u .swf, opcija palete.
– postavljanje oblaka sa tekstom
– postavljanje dugmadi za navigaciju
– brisanje nepotrebnih kadrova (utice na smanjenje velicine datoteke, animacija za koju sam ti postavio link, bila je 12MB, nakon procosljavanja 5.5MB a komprimovana i prebacena u swf oko 300kb 🙂 )
– zaustavljanje na jednom kadru – definise se u milisekundama (5000ms=5s)
– prihvatljiv kvalitet slike
– jednostavan za koriscenje, trebalo mi je nekoliko minuta da se organizujem i odradim prvu animaciju
– …
ma, pogledaj gotovu animaciju na http://www.linuxo.org/download/pretraga_foruma/pretrazivanje_foruma.html
i uveri se u mogucnosti programa.26. јануар 2006. у 11:29 am #39819ak-87УчесникOK,hvala puno,to je ono sto sam trazio!
Jedan problem manje… 😀26. јануар 2006. у 11:30 am #39820DooleУчесникIzabrao sam Linux(Debian konkretno) kao temu za matursk
Blago tebi kad mozes da biras takve teme za maturski…
26. јануар 2006. у 12:02 pm #39821dejaniumУчесникonda na posao!
tvoj maturski moze da evoluira u jedan dobar animirani tutorial za Debian 😉
srecno 😀
26. јануар 2006. у 7:52 pm #39822ak-87Учесникonda na posao!
tvoj maturski moze da evoluira u jedan dobar animirani tutorial za Debian 😉
srecno 😀
Pa dobro,cisto sumnjam da ce biti puno animacija,jedino kod upoznavanja sa grafickim okruzenjem tj. GNOME-om,ostalo je sve,manje-vise konzola…
Hvala! 😛26. јануар 2006. у 9:27 pm #39823xphreakУчесникJa sam screenshot-ove pravio tako sto sam instalirao Linux pomocu VMWare-a pa sam koristion Corel Capture, mada sigurno moze i Print Screen
27. јануар 2006. у 12:35 am #39824LYbУчесникBlago tebi kad mozes da biras takve teme za maturski…
Vala bas… ja sam u svoje vreme kao jedan od najjednostavnijih uzeo primenu izvoda u prirodnim naukama. 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.