Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › HP 845c ne radi pod 9.2
- This topic has 9 одговора, 4 гласа, and was last updated 20 years, 11 months раније by Nightweaver.
-
АуторЧланци
-
7. децембар 2003. у 1:31 pm #3146KlodovikУчесник
Posle instalacije Mandrake-a iznenadio sam se da mi stampac ne radi jer prilikom same instalacje ga je prepoznao i “instalirao”. Inace sa istim stampacem pod 9.0 i 9.1, kao i pod RH 9.0 nisam imao nikakvih problema.
U 9.2 sam jedino uspeo da odstampam pola stranice kao RAW printer a tada mi se papir “zaglavio” na pola da sam ga jedva izvukao .
U cemu moze biti problem?15. децембар 2003. у 12:24 pm #15447densУчесникEvo i ja da se javim sa istim problemom sa istim stampacem HP DeskJet 845c.
Instalirao sam mdk 9.2 i par dana nisam imao potrebe da stampam i kad sam pokusao… CVRC ne radi.U CUPS u administraciji se vidi da ima neke probleme sa USB-om. Apsolutno nemam pojma u cemu je stos. Uspeo sam do sada da odstampam samo zaglavlje jednog pdf-a i to je sve sto je on hteo da uradi. Nista sto sam pokusao nije upalilo, pa bih molio nekog ko ima predstave o postojanju ovog problema da nam sugerise sta da radimo.
Postoji li neki update CUPS-a ili je mozda problem u usb-u ili kernelu…
dacemo jos podataka na zahtev…15. децембар 2003. у 12:29 pm #15448NightweaverУчесникProverite da li vam je instaliran LPRNG…ako jeste obrišite ga, zajedno sa CUPS-om. Onda ponovo instalirajte CUPS i udjite browserom na http://localhost:631, gde bi trebalo da je CUPS server. Tamo ćete već videti šta vam valja činiti tj. kako dodati štampač. Ja sam imao sličnih problema sa modelom 840C, doduše pod Slackwareom, ali mislim da bi ovo trebal oda vam reši problem. I moja lična preporuka je da se ne koristi RPM već source koji možete naći na CUPS serveru.
15. децембар 2003. у 4:50 pm #15449nVideoУчесникJa sam imo slicnih problema sa 845c a imam i 940c.
Kad sam ukljucio oba stampaca sve je proradilo. oba je prepozno i rade a 845 malo brljavi dok stampa verovatno nije dobro prepozno podesavanja formata papira.15. децембар 2003. у 6:13 pm #15450densУчесникProverite da li vam je instaliran LPRNG…ako jeste obrišite ga, zajedno sa CUPS-om. Onda ponovo instalirajte CUPS i udjite browserom na http://localhost:631, gde bi trebalo da je CUPS server. Tamo ćete već videti šta vam valja činiti tj.
hm.. probacu… samo petljanje (doduse na brzaka) u http://127.0.0.1:631 nije dalo rezultate, tj uradio sam tacno sve od pocetka, deinstalirao stampac, pa ga ponovo dodao, ali nije bilo pomoci E sad, nisam se setio da izbacim LPRNG, sto jes jes, a tako je logicno 😉
Probacu pa cu javiti rezultate …
15. децембар 2003. у 9:02 pm #15451NightweaverУчесникSamo obriši sve što ima veze sa štampačem tj. CUPS i LPRNG i ponovo instaliraj!I probaj da ne koristuš RPM jer source je ipak source..:))Mada, možda radi i sa RPM..
17. децембар 2003. у 2:12 pm #15452densУчесникProradio mi je stampac!
Problem je sto ne mogu tacno da se setim sta sam radio, ali evo pokusacu da rekonstruisem.
Prvo sam obrisao postojeci HP DeskJet845c.
Onda sam uradio detekciju stampaca i na kraju sam izabrao recomended drajver koji, po secanju bih rekao nije isti onaj koji mi je stajao ranije.
Uz originalni drajver kada mi stampanje nije radilo stajao je drajver uz koji je bila oznaka jezika (en). Sada mi je stavljen drugi, uz koji je pisalo recomended i radi!
17. децембар 2003. у 2:54 pm #15453NightweaverУчесникPonekad prosto ne diranje ničeg reši problem!:))
17. децембар 2003. у 11:30 pm #15454nVideoУчесникPonekad prosto ne diranje nièeg re¹i problem!)
Bas sam tako i ja resio problem! ukljucio oba stampaca i nista nisam petljo i cacko i sve radi 🙂 [/list][/list]
17. децембар 2003. у 11:33 pm #15455NightweaverУчесникPa, ili to ili tzv. “primenjena nauka” tj. par konkretnih udaraca na pravo mesto!!:)))
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.