Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › HOCE LI BITI MDK 9.2 POWER PACK
- This topic has 3 одговора, 3 гласа, and was last updated 22 years, 9 months раније by
bp21000.
-
АуторЧланци
-
11. новембар 2003. у 5:50 am #3044
MILPOP
УчесникInteresuje me da li ce uopste biti MDK 9.2 Power Pack, jer josh uvek nisam poruchio MDK 9.2 chekajucci tu verziju. Ukoliko nece biti te verzije molio bih Tomu da to jasno kaze, a ukoliko cce je biti da bar kazze kada ce je biti.
Ukoliko je necce biti da bar znam pa da poruchim download verziju (znam da su obe verzije u osnovi iste, ali mene interesuje Power Pack).12. новембар 2003. у 12:19 am #14400bp21000
УчесникZnam i ja da su verzija u osnovi iste, ali Toma cak nije ovde ni objasnio sta se to malazi na onom Extra CD-u? I kakva je tacna razlika u ponudi izmedju paketa koji sadrzi Dowload Edition i onoga sto se u ponudi nalazi pod kataloskom oznakom m16?
I zasto je taj m16 paket stavio u ponudu, a istovremeno povukao sa sajta onaj koji je u sebi sadrzao najvaljeni power pack (oznaka bese cini mi se m13)?
I sve je to Toma uradio tiho prilikom azuriranja sajta, a bez ikakvog dodatnog razjasnjenja za posetioce.
13. новембар 2003. у 5:49 am #14401tomaja
Главни мајсторPa nemoram bas ja sve da objasnjavam 😆
Zbog problema sa kernelo i LG plejerima odlucio sam da ne nudim diskove iz Power Pack-a sve dok Mandrakesoft ne izbaci njegovu azuriranu verziju.
ALi, ponovicu jos jednom, ne postoji neka bitnija razlika izmedju download verizje i power pack verzije, (zaboga i jedna i druga su MDK 9.2) osim u nekoliko paketa vise u power pack verziji. Zato sam izbacio Extra CD koji sadrzi nekoliko dodatnih programa za multimediju, grafiku,.. dodatne graficke teme za KDE, alatae za ripovanje i obradu DVDa itd.linux4life
14. новембар 2003. у 11:24 am #14402bp21000
УчесникNe moras da objasnjavas, ali bez toga ispalo bi da “svaki ciganin svoga konja hvali”, odnosno ti lepo pricas o MDK 9.2 samo zato sto ti je u interesu da sto vise diskova prodas.
Ja imam utisak (a ovo sto si napisao me je jos vise uverilo u to) da je MDK 9.2 prerano izasao iz beta faze. Cini mi se da se to desilo zbog potrebe Mandrake Softa da se takmice sa SuSE-om i da u tom takmicenju uvek po verziji kernela budu bar malo ispred u odnosu na kernel koji se nalazi na najnovijem izdanju SuSe distribucije. A zbog takve politike sada moraju dosta toga da doradjuju. Posto je SuSE 8.2 dugo bio “usamljen na sceni”, to je dalo dovoljno vremena Mandrake Softu da lepo optimizuju kernel 2.4.21 za MDK 9.1 i da rade na razvoju dodatnih aplikacija uz distro.
Ne mogu da razumem otkud je MDK 9.1 u power packu dosao na sedam diskova, a sada u verziji 9.2 nema nek bitne razlike izmedju Download i power pack verzije ni po broju ni po sadrzaju diskova?!
Da zakljucim: Mislim da je MDK 9.1 kompletnija i stabilnija distribucija (bar za moje potrebe i iz moje perspektive) i ne vidim potrebu da kupujem MDK 9.2. Ako neko ima zelju da mi pokloni ono sto se ovde nudi pod kataloskom oznakom “m16”, takav poklon naravno necu odbiti, ali radije bih cekao da vidim kad ce se pojaviti naredna verzija Mandraka i sta ce u njoj biti novo. Meni MDK 9.1 radi savrseno i za sada mi je to sasvim dovoljno. Tako da uopste nije neophodno da zurim sa promenama koje mozda jos nisu dovoljno stabilne.
A nadam se da ce ovo biti pouka Mandrake Softu, pa da ce se razvoju naredne verzije malo temeljnije posvetiti i da nece pozuriti sa njenim zvanicnim izbacivanjem na trziste kao ovoga puta.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.