Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Hmmmmmm…
- This topic has 16 odgovora, 9 glasova, and was last updated 19 years, 10 months ranije by
miodragz.
-
AutorČlanci
-
19. oktobar 2006. u 8:03 pm #7942
Moneo
Učesnik“In a surprise move, Canonical has announced that it will not provide free CDs of Ubuntu 6.10 “Edgy Eft” through its popular ShipIt programme: “The current plan is to continue to ship Ubuntu 6.06 LTS, due to it being a long supported release, while Ubuntu 6.10 (Edgy Eft) will be available for download only.” The “Edgy” CDs will, however, be made available to the Ubuntu Local Community Teams and other large distributors who are found to be in a good position to spread the Ubuntu message. Other Linux communities, who are interested in obtaining larger quantities of Ubuntu CDs, may order them at a cost of €1.50 per CD. For more information please see the ShipIt plans announced item in last week’s Ubuntu Weekly News.”
http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20060925
Videh na ES-u
Sta mislite ovome-iako zvuci u principu OK,meni ne svidja ni malo….19. oktobar 2006. u 8:14 pm #48812Milanche
UčesnikTo je ja mislim jos ranije izaslo… Mislim da su ispravno uradili… Možda će sada manje ljudi naručivati te CDove jer su neki naručivali i previše (više nego što im je potrebno) i tako vode Canonical do bankrota… Mozda ne bas do bankrota al za te pare bi mogli da urade nesto pametnije nego što salju besplatno CDove. Ali sa druge strane to im je mnogo pomoglo da popularizuju svoj distro Ubuntu…
19. oktobar 2006. u 8:21 pm #48813debelizmaj
Učesnikslazem se…ja sam se izivljavao u pocetku takodje….
20. oktobar 2006. u 3:16 pm #48814popac
UčesnikOdluka je sasvim na mestu nema šta.
20. oktobar 2006. u 4:31 pm #48815miodragz
UčesnikE nema vise dzabe
21. oktobar 2006. u 8:58 am #48816zAkiLi
Učesnikkad smo vec kod izivljavanja, prevrcem ja po diskovima u kutiji jednog bulevarskog pirata, kad ono ubuntu 🙂
i to nekoliko diskova. Ja ga pitam jel to za dz, kaze on “Nije, to je original, ti su 200 dinara” 🙂zbog toga podrzavam reaciju Canonical-a, cudi me kako ovo nisu i ranije uradili.
21. oktobar 2006. u 10:26 am #48817Marel
Učesnikhttp://news.com.com/Canonical+seeks+profit+from+free+Ubuntu/2100-7344_3-6123249.html
Shuttlworth namerava da zaradi pare, tako između ostalog ne očekujte da će se to sa besplatnim slanjem CD-ova nastaviti. Ja sam se ja vratio na Debian, koja je za razliku od Ubuntu prava slobodna distribucija.
21. oktobar 2006. u 10:39 am #48818Milanche
UčesnikMoram da kažem da me boli dupe da li je neki distro pravi slobodan distro ili ne… Ako je Debian pravi slobodan distro, a Ubuntu nije ali je zato ako je Ubuntu bolji sigurno ću njega uzeti, a ne Debian… A i neka Shuttleworth zaradi, šta to nas zanima samo nek nastave da poboljšavaju Ubuntu i da do kraja bude besplatan…
22. oktobar 2006. u 8:16 am #48819Moneo
UčesnikNemam ja,naravno,nista protiv sto neko zeli da zaradi i pomocu linux-a/unixa(ne mogu ljudi ziveti od vazduha),samo dok su ti isti ljudi korektni-samo da ne postanu bezobrazni,sada kada im je distro u vrhu popularnosti,i ne pocnu da ogranicavaju nabavku svoje(uclanjivanje u tamo neke klubove kao kod Mandrive),inace sjajne distribucije….
Ko zna,mozda krenu da naplacuju svoje cedo kao npr. Linspire i ostali “komercijalni” distroi-nista nije nemoguce…22. oktobar 2006. u 1:31 pm #48820Anonimni
GostJa sam se ja vratio na Debian, koja je za razliku od Ubuntu prava slobodna distribucija.
Jeli? A zasto?
Edgy ce ici besplatno samo za LoCo timove, a mi sada radimo na tome da preskocimo probleme sa carinom, kako bismo dobijali diskove koje cemo deliti…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.