Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › HITNA POMOC
- This topic has 5 odgovora, 2 glasa, and was last updated 21 years, 8 months ranije by
enver.
-
AutorČlanci
-
20. septembar 2003. u 9:44 pm #2894
enver
UčesnikTek shto sam instalirao Mandrake…
Kako instalirati drivere uopshte?
Kako se rootovati,poshto vidim da je to nacin kako instalirati drivere?
Kako da nesjebem neshto.Pomagajte,unaprijed hvala:)
21. septembar 2003. u 12:14 am #13295Anonimni
GostKako da ti odgovorim(o) na sve to???nema rootovanja, mozes biti root korisnik (imas sva ovlascenja) ili neki user koji ima ogranicena ovlascenja. Drajveri se instaliraju ili iz rpm-ova ili se kompajliraju. ako znas neces nista sjebati. nije ti jasno? salu na stranu, imas puno tekstova na forumu pa napred na citanje, ja sam mnogo sati potrosio citajuci. napisi koji je tvoj konkretan problem, st aimas od hardvera, citaj readme-ove i man-ove. to sto ti pitas sadrzi neki how-to ili neka knjizica o linux-u pa proceprkaj po sajtovima, naci ces puno toga 😉
21. septembar 2003. u 5:06 am #13296enver
Učesnik**Graficka kartica je nVIDIA GF4 MX 420
**Zvucna je integrisana na maticnoj Avance AC97 Audio
**Win Modem Lucent 56kI to je to.Pise ovako:
To install modem driver you must be logge on as a root
than bla,bla,blaIdem da trazim HOW TO…
21. septembar 2003. u 6:55 am #13297DVSoftware
UčesnikGraficka : http://www.nvidia.com pa skini drajvere (6mb). instaliraj binutils sa mandrakeovim installerom. kad skines predji u text mod tako sto ces kada ti se pojavi lilo boodmenager pritisnuti esc i otkucati ‘linux 3’. Otkucaj putanju i ime fajla npr: /home/pera/Desktop/NVIDIA….run, ali pazi na velika i mala slova. Prati uputstva. Ako vec setup nije odradio, uradi sledece: kao root korisnik (idi u K->Applications-> File tools-> File Manager (Super User Mode). Idi u /etc/X11 i otvori fajl XF86Config-4 i u njemu u sekciji device u driver umesto nv stavi nvidia.
Zvuk: potrazi negde na ovom forumu. jedan korisnik je imao isti problem kao ti. mozda su ti cak i kanali smanjeni do kraja. otvori kmix pa se igraj malo sa parametrima. u svakom slucaju mislim da bi oss resio stvar.
Modem: u konzoli kucaj su password pa odradi ono sto treba. imas negde na ovom sajtu linmodem howto.
21. septembar 2003. u 7:49 am #13298enver
UčesnikHvala ljudi,pokushacu da uradi shto si mi reko.
Hvala,al znajte,bit ce josh pitanja😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😛 HVALA 😛 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
23. septembar 2003. u 9:53 pm #13299enver
UčesnikImam drajver za modem,ali on sadrzi 10-ako foldera i nekih ikonica…..
nidje nema rpm fajla.Jer da ima ja bi dvoklik….
A sht ose tice ostalih fajlova.To neznam… -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.