Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›help no.3131
- This topic has 2 odgovora, 2 glasa, and was last updated 19 years, 8 months ranije by
Poljak.
-
AutorČlanci
-
27. septembra 2003. u 12:15 pm #2917
Poljak
UčesnikZdravo svima, svaka vam cast, sajt rula ,nov dizajn je lep ,samo tako nastavite najbolji ste.
Imam nekoliko pitanja ovako :
Imam mandrake 9.0 koji sam narucio ovde kod vas i kde 3.0 ,problem je u tome sto ne znam zbog cega..ali Non-Kde aplikacije ne koriste default Kde boje nego su sarene
eto na primer Xchat mi je plavo beo….umesto da bude plav kao sto je KDE i kao sto je bio pre..nego eto sad nece vise…probao sam U Control Center tamo sam namestio u Ciolors ” Apply changes to none kde applications”…i tako…da li vi znate zbog cega je to ? znaci hocu da programi koji su namenjeni za gnome,gtk itd. da imaju boje iste kao kde a ne da budu sarene..nervira me to…pre je bilo ok ali sada nesto nece…2.pitanje
Interesuje me da li bih mogao da instaliram mdk 9.1 preko moje devetke i da ne izgubim nikakve svoje licne fajlove i programe…?unapred zahvalan.
27. septembra 2003. u 1:39 pm #13406tane
Učesnikevo ja sam baš skoro radi upgrade 9.1 -> 9.2 RC2
i ok je odradio upgrade.
Moguće da samo neke konfiguracije ćeš možda morati da podesiš ponovo.
Ne puno vrlo malo.
Nazalost ne koristim kde nego gnome ali evo odgovora.
Finta je zbog boja je ovakva.
Linux ima Xfree86 koji služi za radi sa grafičkim karticama.
Ispod toga su menadjeri za prozore (KDE , Gnome ,Window Maker ,xpde).
E sad aplikacije koriste GUI toolkite koji omogoćavaju prikaz
radio button ok dropdown …
Za xchat se koristi gnome GTK GUI toolkit to KDE aplikacije koriste QT
ima još puno toolkitova ali su ova 2 najpoularnija.
U windows toga nema pa je sve standardizovano.
E sad dali je ovo loše ili dobro veliko pitanje.Tako da KDE control centar se odnosi samo na QT aplikacije GNOME moraš da podesiš u gnome-control-centru.
28. septembra 2003. u 3:23 pm #13407Poljak
Učesnikthanx nigga 😉
e resio sam problem delete sam jedan fajl u /home direktoriju ,to mi je bilo zbog XFCE window managera on je sve gtk aplikacije nacinio sarenim -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.