Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Hardverski Modem
- This topic has 11 одговора, 8 гласова, and was last updated 19 years, 8 months раније by brale.
-
АуторЧланци
-
23. април 2005. у 2:06 pm #5216AlkebijadУчесник
Imam Mandrake 10.0 , da li neko ima iskustva sa Intel Mrecury modemom
piše u specifikaciji da je hardverski, hoće li raditi pod Linux-om.prodaje ga KBC iz Beograda.
Nemam živce da se akam sa drajverima
23. април 2005. у 2:23 pm #27443skynetУчесникJedini modem (na nasem trzistu) za koji SIGURNO znam da je hardverski je eksterni US Robotics 56k koji se kaci na com (serijski) port PC-a.
Pozdrav
23. април 2005. у 4:18 pm #27444LYbУчесникA ima i ovih Sweex modema… Generalno, modem je hardverski ako se kaci preko RS232 kabla na kompjuter kao i ako mu ni pod windowsom ni pod linuxom ne treba nikakav drajver da bi radio..
23. април 2005. у 5:05 pm #27445djuxУчесникJa sam US Robotics RS232 nasao jedino u pakomu i to za 80 evra! Znam da ce bez problema raditi u bilo kom OS, ali vredi li dati toliki novac !?
23. април 2005. у 5:41 pm #27446DVSoftwareУчесникono jeftini modem koji tje sigurno raditi (dodushe treba instarirati driver, nishta posebno) je intel 536ep (sweex)
25. април 2005. у 2:08 pm #27447skynetУчесникVideo sam na sajtu http://www.pcimpuls.co.yu da imaju externe US Robotics-e. Cene su od (ako se dobro secam) 4200, pa do 7200 dinara, zavisno od modela.
25. април 2005. у 2:35 pm #27448burgaУчесникKupio sam eksterni sweex, radi kao zmaj za 20 evra. Bitna stvar koju sam tom prilikom shvatio je da sve sto se kaci na rs232 ne pravi nikakav problem, samo recite programu gde je. Njega nije briga sta se nalazi na tom ttyS0, on potrazi modem tamo i nadje ga.
25. април 2005. у 5:27 pm #27449braleУчесникTako je , to je staro pravilo. Ako se programu za dial ne kaze gde je prikljucen modem, onda ni on sam nece znati to da uradi. Inace ima i drugih modema (jeftinijih) koji rade isto tako dobro kao USR. Ja sam u Pakomu uzeo jedan na kome pise AGERE i kaci se na serijski port, i radi ko lud na svim distroima. A cena je negde oko 20-25 Evra.
26. април 2005. у 2:16 pm #27450skynetУчесникVidim da se ovde pominju eksterni AGERE i SWEEX modemi koji se kace na rs232 port. Nisam imao prilike da testiram ove modeme. Da li mozda neko ima iskustva sa tim modemima na analognim centralama i sa dvojnicima? Ljudi iz komsiluka i kolege sa posla me cesto pitaju da im preporucim neki modem. Na osnovu licnog iskustva , ja uvek preporucujem externe US Robotics-e, ali su oni znatno skuplji od AGERE i SWEEX, pa ako se ti modemi dobro ponasaju na analognim centralama i dvojnickim brojevima, mogao bih mozda i te modeme da im preporucim, da ljudi ustede koju hiljadarku dinara.
26. април 2005. у 2:29 pm #27451braleУчесникKod mene je analogna centrala i nikada nisam imao problema sa tim Agere modemom. Probao sam i USR i Rockwell i svakojake druge, ali nisam primetio razliku (osim u zvuku i signalizaciji 🙂 ) . Nekada je externe serijske modeme pravilo jako malo proizvodjaca, ali danas je sasvim normalno da ih ima vise na trzistu i to sa veoma razlicitim cenama. Sto starija i poznatija firma, to veca cena. :-). Inace sam davao te modeme nekima koji su dvojnici, i bolje su se ponasali od svih internih modema.
Eto toliko od mene -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.