Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › gtk-chtheme – oduševljenje
- This topic has 16 odgovora, 5 glasova, and was last updated 20 years, 5 months ranije by
popac.
-
AutorČlanci
-
19. februar 2006. u 12:53 am #40768
popac
UčesnikPored živog xpdf-a, nema šanse 😆
Naravno šalim se ima i acroread neke prednosti, ali brzina mu je mana, mrzi me da čekam minut na otvaranje strane.Jesi li probao da izbrišeš gtkrc pa da probaš moj način, drugačiji je upis u fajl koliko vidim.
19. februar 2006. u 2:07 pm #40769daniel1988
UčesnikIzgleda da je radio i ranije, samo ja nisam imao živaca da čekam minut, pa i više da otvori acroread. Kad sam ga otvorio kao root, otvorio ga je kao od šale, za 5-6 sec na ovoj krdži od hardvera.
Na laptopu ga otvara bez problema, za 2-3 sekunde, a nije nikakav nabudženi laptop pa aj da kažeš.
Mogući problemi: acroread se ne slaže baš najbolje sa ne-default temama ili je možda problem u verziji acroreada (na laptopu je malo starija verzija, inače isto je gentoo sistem)
Da li je moguće naterati acroread da koristi default gtk temu, a sve ostale aplikacije da koriste neku drugu npr. Industrial ?
Probaću da emergeujem i stariju verziju, čisto da vidim `kako se ponaša`.
Pozdrav i hvala na odgovorima!
Daniel21. februar 2006. u 4:07 pm #40770popac
UčesnikAko misliš da acroread ima problem, probaj d4x, kako ga pokreneš tako javi Segmentation Fault. Ja koristim Intudtrial temu već mesec dana, i juce da pokrenem d4x kad eve mi ga na! 😆
21. februar 2006. u 7:20 pm #40771daniel1988
UčesnikUpravo je u tome problem. D4X neće da radi kako valja sa Industrial temom.
link1Re:D4x crashes with “industrial” gtk2 theme. (10 Aug [b]2003[/b] 01:13:03)
Bug traje iz 2003.
Jedna druga osoba je sličan problem rešila ovako:Nevermind, after much much much searching I found the latest version of Industrial and the problem is solved. (06 Aug 2004 08:33:25)
probao sam `emerge gtk-engines-industrial`, ali ne pomaže
24. februar 2006. u 11:12 pm #40772daniel1988
UčesnikEvo da javim.
Na laptopu – Gentoo, gtk tema je Industrial, acroread verzija 7.0.1.1
[code]time acroreadreal 0m6.016s
user 0m1.319s
sys 0m0.230s[/code]Najnoviji acroread se ne slaže baš najbolje sa Industrial temom. Videću da napravim bug na bugs.gentoo.org.
Edit: našao sam rešenje za acroread: link
Edit2: našao sam i nešto o D4X-u, ne znam da li se može nazvati rešenjem
[code]currently you can fix it by changing gtk-theme but 2.5.7 will be free from this bug[/code]25. februar 2006. u 12:00 pm #40773popac
UčesnikJedino logično rešenje za D4X za sada mi je kreiranje novog usera, evo ovako:
[code]
mkdir /home/temp
useradd -g root -d /home/temp -s /bin/bash temp
passwd temp[/code]
možete da otvorite fajl passwd iz /etc i u red temp:x: … izbrišite ovo x da ne bi tražio šifru
i sad pokrećete d4x komandom
[code]su temp -c d4x[/code]Nije neko rešenje ali važno da radi…
26. februar 2006. u 2:08 pm #40774popac
UčesnikIspravka, gore navedena tehnika ne radi na KDE-u jer on ne dozvoljava drugim orisnicima da smeste svoje tray aplikazije kod njega, a d4x tray ikonica ne može da se ukloni koliko ja znam. Za GNOME ne znam.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.