Почетак › Форуми › Линукс › Играње на линуксу › GTA San Andreas
- This topic has 97 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years раније by Bastard.
-
АуторЧланци
-
6. јул 2005. у 7:27 pm #29687ivasicУчесник
Ljudi treba mi malo pomoci oko ove igre…
Instalirao sam je, sve je proslo OK. Radi kad je pustim (uz par trikova) medjutim ooooocaaaajno je sporo !!! Od trenutka “New Game” kad pocne ona intro animacija ima cenim najvise 3-4 FPS. Probao sam sve moguce varijante (sa onih linkova odozgo), sa flagovima -opengl , sa raznim kombinacijama u config fajlu ( VertexShaders On/Off, PixelShader “off”) i nista. Uvek isto… U Winu lepo radi…
Jel ima neko bilo kakvu ideju sta mu je ?
Sistem: SuSE 9.3, nVIDIA MX440 agp x8.
6. јул 2005. у 10:15 pm #29688MinisterУчесникJEl mozes da napises uz pomoc kojih to par trikova si ukljucio igricu na Suse 9.3?
Ja sam pokusao kopiranje igrice iz win na linuz particiju, i kada startujem wine gta_sa.exe izbaci prozor u kome kaze da ne moze da radi igrica pod win95.Sto se tice tvog problema, tvoja graficka kartica ne podrzava vertex i pixel shadere, pa bi mozda trebalo to da ih iskljkucis u configu.
6. јул 2005. у 10:21 pm #29689MinisterУчесникEh …… nisam video da si probao to.
7. јул 2005. у 6:21 am #29690ivasicУчесникDa probao sam to i nece nazalost…
Sto se tice “trikova” – prilikom pokretanja instalacije izbacuje neki error. Pa verovao ili ne kod mene je proradilo tako sto sam instalirao cedega 4.2.1 pa probao (dobio error) onda instalirao 4.3.2 i instalacija je prosla OK. Medjutim, posle sam probao ponovo i dobio isti error. Ponavljanjem ovog postupka (krajnje idiotski) opet je proradilo… Procitaj one linkove sto su ostavljali na prethodnoj strani mislim da ima kulturno resenje za ovaj problem.
Posle instalacije igra puca na pocetku kad treba da bude onaj Rockstar intro. Ukoliko budes uporan i pritiskas enter (ili space) dok idu logo-i za nvidiu i EAX preskocice taj intro i voila !
Nego ima li neko neki savet za moj problem ???
8. јул 2005. у 12:49 pm #29691DVSoftwareУчесникnemam ideju
da li si instalirao nvidia drivere
kod mene sa istom grafichkom radi bez problema na slackware i ubuntui ne puca na onom mestu
nego samo crna slika dok ne prodje intro ili ga ja ne prekinem8. јул 2005. у 1:38 pm #29692ivasicУчесникJesam instalirao drajvere naravno… TuxRacer radi super 🙂
Meni ono liči kao da ga softverski renderuje, toliko je sporo da mu treba par sekundi da shvati da sam stisnuo space i da prekine intro … Posle toga se ekran zacrni i tol’ko mu beše… nisam imao strpljenja da čekam možda bi se pojavio pored BMX-a hehe…
Jel mogu nekako da proverim šta cedega koristi za rendering ove igre ili tako nešto ?? Bilo kakve dodatne informacije bi pomogle da otkrijem ŠTA mu je pa onda da vidim kako to da rešim… Mada, nisam probao nijednu drugu igru preko cedege da vidim da li uopšte radi nešto drugo. Probaću sada…
8. јул 2005. у 2:12 pm #29693ivasicУчесникOk. Probao sam Counter 1.6
Pustio je bez problema, sa OpenGL radi kao zmaj u 1280×1024 32bit. medjutim kad sam probao da promenim na D3D wine se pobunio i ispisao mi je “Rendering engine not supported. Switching to software”. Hmm.. Sad, da li je do CS-a ili meni nešto neće cedega sa D3D nemam pojma. Ostaje pitanje kako da znam tačno šta cedega koristi kao engine za GTA – openGL ili d3d ? Uh, baš mi treba pomoć oko ovoga…8. јул 2005. у 3:09 pm #29694ivasicУчесникHa ! Detektovao sam problem. Malo čudno ali igra radi OK u bilo kojoj rezoluciji ali 16bit !!! Čim prebacim na 32bit rendering bude 0 FPS. Malo sporo radi u 1280×1024 na 16bit/low … Zašto zeza sa 32bit ?
8. јул 2005. у 8:50 pm #29695DVSoftwareУчесникmozhda iz prostog razloga shto xfree/xorg (ili mozhda driver za grafichku) ne podrzhava 32bit mode, nego 2/4/8/16/24 pa mora da koristi dithering (kombinacijom dve ili vishe boja menja boju koja fali) shto usporava rendering.
18. јул 2005. у 10:09 pm #29696ackoУчесникDVSoftware skinuo sam cedegu ali neznam kako da je instaliram na Slackware 10.0
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.