Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Greška pri kompajliranju taglib
- This topic has 4 одговора, 2 гласа, and was last updated 19 years раније by Mr_Pingvin.
-
АуторЧланци
-
28. септембар 2005. у 12:00 am #6226Mr_PingvinУчесник
Treba mi najnovija verzija tagliba na sistemu, t.j. 1.4. pošto nema paket za slack, probao sam da kompajliram, ali prijavljuje mi grešku… Jel može neko da pripomogne??
make[3]: Entering directory `/home/wojdelj/install/taglib-1.4/taglib/mpeg’
cd ../.. && /bin/sh /home/wojdelj/install/taglib-1.4/admin/missing –run automake-1.9 –gnu taglib/mpeg/Makefile
configure.in:45: version mismatch. This is Automake 1.9.4,
configure.in:45: but the definition used by this AM_INIT_AUTOMAKE
configure.in:45: comes from Automake 1.9.1. You should recreate
configure.in:45: aclocal.m4 with aclocal and run automake again.
make[3]: *** [Makefile.in] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/wojdelj/install/taglib-1.4/taglib/mpeg’
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/wojdelj/install/taglib-1.4/taglib’
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/wojdelj/install/taglib-1.4′
make: *** [all] Error 2to je greška, ne mogu da nađem šta fali za kompilaciju, readme fajl je prazan..
29. септембар 2005. у 10:59 am #35231DVSoftwareУчесникconfigure.in:45: version mismatch. This is Automake 1.9.4,
configure.in:45: but the definition used by this AM_INIT_AUTOMAKE
configure.in:45: comes from Automake 1.9.1. You should recreate
configure.in:45: aclocal.m4 with aclocal and run automake again.zashto niko ne chita greshke?
ochigledno ti se ne poklapaju verzije aclocal-a i automake-a29. септембар 2005. у 11:19 pm #35232Mr_PingvinУчесникNisam znao šta je alocal… Kako da uklopim verzije, pošto to očigledno nije program jer ga nema u /var/log/packages ili mi je sistem prso pa ga ne vidi ili već nešto drugo…
30. септембар 2005. у 10:44 pm #35233DVSoftwareУчесникpa sad, aclocal treba da je u automake package… probaj reinstaliraj automake i proveri link /usr/bin/aclocal (mislim gde pokazuje)
ako pokazuje na tu stariju verziju, obrishi link pa linkuj gde treba1. октобар 2005. у 10:45 am #35234Mr_PingvinУчесникOk, sređeno… Ovi sa linux packages su malo neodgovorni, svakom trećem paketu nešto fali…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.