Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Graficko okruzenje?
- This topic has 16 одговора, 6 гласова, and was last updated 21 years, 1 months раније by enver.
-
АуторЧланци
-
25. септембар 2003. у 4:55 pm #2910enverУчесник
Zashto mi se nedize graficko okruzenje na Mandrake-u?
Sve je bilo OK,dok neshto nisam cacnuo,e sad,trazi mi LOGIN i PASSWORD i onda kad ukucam to dobijem samo tekst.
odnosno samo konzola mi se pojavi.
Kako da ga dignem na graficko?To je jedna stvar.
Druga stvar je,pohto sam dobio uputstvo kako da instaliram modem,i ja napishem u konzoli make clean i ono mi pishe blablablabalbla,smor
Shta to znaci?
25. септембар 2003. у 5:05 pm #13363popeyeГлавни мајсторZashto mi se nedize graficko okruzenje na Mandrake-u?
Sve je bilo OK,dok neshto nisam cacnuo,e sad,trazi mi LOGIN i PASSWORD i onda kad ukucam to dobijem samo tekst.
odnosno samo konzola mi se pojavi.
Kako da ga dignem na graficko?Kucaj startx
Nadji datoteku /etc/inittab.
Otvori je u nekom editoru teksta i nadji liniju:
id:3:initdefault:
Prepravi je u:
id:5:initdefault:
Sacuvaj izmene u datoteci. Sledeci put kad budes pokretao racunar trebao bi da se podigne u grafickom okruzenju.Druga stvar je,pohto sam dobio uputstvo kako da instaliram modem,i ja napishem u konzoli make clean i ono mi pishe blablablabalbla,smor
Shta to znaci?
To pitam ja tebe. Sta znaci: blablablabalbla,smor?
26. септембар 2003. у 7:05 am #13364SlsimicУчесникKad saznate sta znaci: “blablablabalbla,smor” JAVITE
Mozda se i meni javi ta sistemska greska. 🙂 🙂26. септембар 2003. у 1:03 pm #13365enverУчесникma pishe mi sledece:
[root@localhostenver]#make clean
***make*—No rule to make target clean.Stop.Stho da cinim,i shta ovo znaci.
Dobio sam uputstvo da napishem sledece:Kopiraj driver sa CD-a u home dirjektorijum,u konzoli kucam tar xvfz(ili tako neshto,,znam nego se nesjecam,imam nedje zapisano)-ime fajla,
kad ga raspakuje,”udji u direktorijum koji se napravio u home direktorijumu,u konzoli se uloguj kao root i kucam
make clean
make 536ep
make installI svaki put mi pishe ovo:
[root@localhostenver]#make clean
***make*—No rule to make target clean.Stop.[root@localhostenver]#make 536ep
***make*—No rule to make target 536ep.Stop.[root@localhostenver]#make install
***make*—No rule to make target install.Stop.Stho da cinim ljudi?
Pomagajete26. септембар 2003. у 1:21 pm #13366DVSoftwareУчесникpo ovome što si napisao, ti uopšte nisi ušao u taj direktorijum, već se nalaziš u /root direktorijumu. Pod ulaženjem u direktorijum se podrazumeva ulaženje iz konzole (komandom cd putanjadodirektorijuma) a ne iz npr. konqueror-a.
26. септембар 2003. у 5:58 pm #13367enverУчесникaaaaaa,pa shto nekazesh,
shta samo kucam lokaciju direktorijuma u rootu(konzoli)
jel?26. септембар 2003. у 6:53 pm #13368enverУчесникhttp://www.users.cg.yu/kikota/nikako.doc
Da nepishem,pogledajte shta se desilo
27. септембар 2003. у 8:25 am #13369DVSoftwareУчесникodakle ti uopste ideja da kucas make blablabla. Ovde nema makefile-a (zato sto ovo nije source. ako ti vec treba src imas ga u ./source.tar.gz
probaj ./build_module
ako ne uspe ./build_rpm, pa instaliraj rpm27. септембар 2003. у 8:43 am #13370DVSoftwareУчесникcekaj malo… koji modem ti uopste imas intel, sweex ili lucent?
arhiva koju si raspakovao je za lucenta a uputstvo (ono make clean, make 536ep…) je za sweexa (kojeg ja imam) i intela 536epsvrati ti do linmodems.org pa proveri da li si dobre drajvere skinuo.
da li je jos neko primetio ovo ili ja gresim
❓ ❓ ❓27. септембар 2003. у 9:42 am #13371enverУчесникUU,da jebote.
Pa ja sam poreshan driver skinuo,tako je.KAki sam ja debil……
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.