Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › graficki problemi
- This topic has 2 одговора, 2 гласа, and was last updated 20 years, 7 months раније by Duffman.
-
АуторЧланци
-
7. март 2004. у 11:29 am #3414DuffmanУчесник
Imam problema sa drajverima za Nvidiu koje sam skinuo sa Mandrake.co.yu. Instalirao sam krenel pa onda drajvere za Nvidijine karte, nakon instalacije je isao reboot a nakon toga …tras Xwindow nece da se pokrene a greska je slicna kao ona sto je neko opisao ali je bilo vezano za ATI Radon .
ovo 100% pise kad ukucam startx:Markers: (–) probed, (**) from config file, (==) default setting, (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown…Ostatka se ne secam
Pomozite mi zaglavljen sam na ovom Window$u (BLJAK :-)( pa ako neko ima neki predlog povodom uklanjanja ove gnusne greske (nije vazno da rade drajveri samo nek ima X-a, a ako i drajveri prorade puna kapa 🙂 . Graficka je GFMX460, Linux Mandrake 9.1(Bamboo) .Ko moze nek barem proba da pomogne. Ali neka bude detaljniji 😉 jos sam pocetnik sto se tice Linuxa.
Unapred zahvalan D.
P.S. Cim zavrsim prepisivnje ostatka greske odmah cu je dodati. I ne govorite mi da na sajtu ima resenja posto stvarno nemam vremena 🙁 da sve pretrazim jer internet sati je jos malo ostalo. Znaci ako hocete da pomognete recite lepo i jednostavno (a ne to ima negde tamo), ili dajte link do resenja (po mogucstvu da ne bude na engl.)7. март 2004. у 12:27 pm #17333popeyeГлавни мајсторDa li si resetovao racunar po instalaciji novog jezgra? Ako nisi, onda su drajveri za NVidia kartu legli za prethodni kernel. Znaci, redosled je:
1. Novi kernel (ako ides iz source, izmenis /etc/lilo.conf kako bi butovao novi kernel)
2. reboot
3. NVidia drajveri (u datoteci /etc/X11/XF86config-4 promenis “nv” u “nvidia”)
4. startxAko i dalje nece, posalji log za X (nacices ga u direktorijumu /var/log).
16. март 2004. у 1:55 pm #17334DuffmanУчесникPopaye Tomaja mi je vec isto rekao(na mailing listi) i uspeo sam da pokrenem X i NVIDIA drajvere, ipak hvala sto si pokusao da pomognes 🙂
Zahvalan Duffman -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.