Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Google Chrome OS
- This topic has 46 одговора, 15 гласова, and was last updated 16 years, 8 months раније by
dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
21. новембар 2009. у 2:38 pm #79941
nowave
УчесникEvo skinuto i probavam… Nisam bas nesto preterano odusevljen, ali opet u pitanju je beta verzij.
21. новембар 2009. у 2:45 pm #79942Анонимни
ГостŠta si konkretno skinuo: Ja sam ChromOS probao kao VM. Sada skidam chromeos.img, cca 2,8Gb, torrent sporo ide….. :-
22. новембар 2009. у 7:12 pm #79943nowave
УчесникIsprobavam ovaj VM sa prethodne strane, pod Virtual Box-om, i sporo mi nesto ide. Sporo kao i onaj talas. A imam prilicno jaku masinu.
22. новембар 2009. у 7:23 pm #79944nowave
УчесникAh da, jesam napomenuo da se posle jedno 5 min zaglupi? 😀
22. новембар 2009. у 7:40 pm #79945dukenukem_4d
Учесникko se zaglupi , virtuelni box ili google os 😀
22. новембар 2009. у 8:53 pm #79946LINUSER
Учесник“…Chrome OS is unsuitable as a desktop OS because it is not intended to be a desktop OS. Chrome OS is for netbooks and other portable internet devices, and it is not meant to replace the likes of Linux and Windows on your desktop computer. ”
http://maketecheasier.com/first-look-at-the-new-google-operating-system-chrome-os/2009/11/21?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MakeTechEasier+%28Make+Tech+Easier%29&utm_content=Google+Reader23. новембар 2009. у 1:18 pm #79947nowave
Учесникko se zaglupi , virtuelni box ili google os 😀
ChromeOS, naravno. Virtual Box je rock solid! 🙂
Probao sam i pod VMware-om, i tamo radi za nijansu brze, mada nisam uspeo da kompajliram vmnet device pod 2.6.28 kernelom, pa nisam u principu nista korisno mogao da probam.23. новембар 2009. у 1:41 pm #79948dukenukem_4d
Учесникzavisi da li si sa zvaničnim drajverom išao 😀
ovde sam ranije nešto našao
http://groups.google.com/group/vmkernelnewbies/files
http://platan.vc.cvut.cz/ftp/pub/vmware/
ima problema nekih od kernela do kernela :- ne sećam se trenutno do detalja
da li je podržano 2.6.30 i veći u zvaničnom vmware playeru ,ovde je do 2.6.28(napravio sam us tvari za 2.6.27.8 i 2.6.24.5 ,na 2.6.24.5 kažu da je nestabilan
ali po vmware licenci ne smem da okačim kao lzm u repo 😀 bar mislim )EDIT
čak i kad mi je proradio drajver javio mi je neke greške u vezi sa mismatched verzijom drajvera
koje se nalaze u datoteci iocontrols_compat.h (nešto se malo promeni , i pomolimo se da je ok :angel: )23. новембар 2009. у 2:11 pm #79949nowave
УчесникDa ne odlazimo sada previse u off-topic, cu da probam ovo. Mada imam neku bundle verziju, moracu pronaci .tgz (da ne kazem source) fajl 🙂
23. новембар 2009. у 2:32 pm #79950dukenukem_4d
Учесник/usr/local/lib/vmware/modules/source
oni su u ovom folderu obično 😀rekompilac. kernel drajvera može i posle glavne instalacije
jer ove perl skripte updatuju ove tar pakete
vmblock.tar
vmmon.tar
vmnet.tar
(jedino ako se još nešto menja ? )posle valjda treba da se pozove
vmware-config.pl ? (zaboravih tačno)ali mislim da može i ručno da se rekomp drajver po drajver ???
ostavi symlink .ko a ubaci samo vmnet.o O0
(to je stand operat procedura jer mu treba baš taj symlink)
edit : sorry za offtopic 😉 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.