Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › GNOME – Srpski
- This topic has 5 одговора, 2 гласа, and was last updated 23 years раније by
jovir.
-
АуторЧланци
-
4. август 2003. у 8:42 pm #2815
jovir
УчесникSkinuo sam i instalirao gnome-sr_YU-0.2-1mdk.i586.rpm.
Ono sto me buni je da GNOME na srpskom vidim samo kada se ulogujem kao root, a kada se ulogujem kao obican korisnik, sve ostaje na engleskom jeziku.
Prevod je dobar, GNOME na srpskom ostavlja super utisak, samo jos da se aktivira i za obicne korisnike, a ne samo za root-a. Kako?
Hvala!4. август 2003. у 9:21 pm #13011popeye
Главни мајсторTane je objasnio na prvoj strani, u vesti o cirilicnom prevodu.
Poenta je da je postavljeno na sr_YU, sto je inace na Mandrake-u latinica.
Probaj preko localedrake-a (iz konzole) da postavis na srpsku latinicu, pa se ponovo uloguj.
U terminalu kucaj
# set
i pogledaj vrednosti za sve promenljive koje pocinju sa LC_
Sve treba da budu postavljene na sr_YU.UTF-8, a promenljiva LANGUAGE na sr_YU.UTF-8:sr.5. август 2003. у 7:29 pm #13012jovir
УчесникJos uvek nista nisam uradio. Za izvrsavanje komande “localedrake” neophodno je biti ulogovan kao root, onda se izabere sr_YU.UTF-8 i to ima efekta samo ako se ulugojem kao root. U /etc/sysconfig/i18n sam ubacivao i
LC_TELEPHONE=sr_YU.UTF-8
LC_CTYPE=sr_YU.UTF-8
LANGUAGE=sr_YU.UTF-8:sr
LC_MONETARY=sr_YU.UTF-8
LC_ADDRESS=sr_YU.UTF-8
LC_COLLATE=sr_YU.UTF-8
LC_NAME=sr_YU.UTF-8
LC_PAPER=sr_YU.UTF-8
LC_NUMERIC=sr_YU.UTF-8
SYSFONT=lat2-sun16
LC_TIME=sr_YU.UTF-8
LC_MEASUREMENT=sr_YU.UTF-8
LANG=sr_YU.UTF-8
LC_MESSAGES=sr_YU.UTF-8
LC_IDENTIFICATION=sr_YU.UTF-8
Na komandu # set ako sam root, pod LC… izbacuje …sr_YU.UTF-8, a ako se odmah zatim u konzoli prijavim kao obican korisnik i ponovim # set, pod LC… izbacuje …en. Kao da negde posebno cuva podesavanja za root i posebno za korisnika. U root i user direktorijumu sam pokusao da pronadjem nesto kao .gnome… i u tim direktorijumoma nisam pronasao deo koji bi mogao biti namenjen za takve postavke.
Srpski Gnome je toliko dobar (cak je i Gimp na srpskom) da nikako ne bih odustajao od njega, a da se stalno logujem kao root, nekako mi je nelogicno.
Pomoc je dobrodosla. Hvala.7. август 2003. у 2:23 am #13013popeye
Главни мајсторPotrazi u svom kucnom direktorijumu datoteku .i18n i zaviri unutra. 8)
7. август 2003. у 1:41 pm #13014jovir
УчесникDa to je to.
Trazio sam .gnome… a nije mi palo na pamet .i18n .
Hvala puno.
ps. Od sada mi je GNOME default !!! 😀9. август 2003. у 1:55 pm #13015jovir
УчесникEvo me opet. Ima jedna stvar koja me sada iritira. Sistemski fontovi u npr. mozilli (file, edit. view,…), xmms i dr. sada su ogromno i ruzni ( da li je to “SYSFONT=lat2-sun16” iz i18n?). Sta sada?
Hvala. -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.