Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › Gnome commander file associations problem
- This topic has 10 одговора, 6 гласова, and was last updated 14 years, 8 months раније by nowave.
-
АуторЧланци
-
27. децембар 2009. у 2:46 pm #11672redorУчесник
Pozdrav svima, koristim ubuntu 9.10, gnome commander 1.2.8 kao file manager i imam problem sa file associations u g.commanderu. Pretrazujuci net nasao sam uputstvo kako da izmenim mimeinfo.cache i defaults.list (posto je u samom g.commander-u mime types opcija onemogucena u ovoj verziji) i postavim odredjeni program kao default program ali to ne funkcionise! Konkretno hteo bih da mi vlc bude default za avi fajlove, tako da izmenim red: video/x-avi=totem.desktop u video/x-avi=vlc.desktop i tako u oba fajla ali g.commander i dalje otvara avi sa totem movie player-om.
U nautilusu nije problem podesiti default programe za odredjene tipove fajlova ali nema 2 prozora pa mi ne odgovara. Da li sam nesto propustio ili nisam dobro uradio, kako da resim ovo?27. децембар 2009. у 5:48 pm #82560jovirУчесникInstaliraš Krusader…
27. децембар 2009. у 6:11 pm #82561redorУчесникProbao sam i Krusader ali ne mogu da se konektujem preko sambe na mrezu sa windows racunarima, izbaci mi poruku kad izaberem samba shares iz padajuceg menija : Could not connect to host for smb://smb-network/.
Da li to ima veze zato sto je krusader za kde okruzenje, da li treba da se instalira nesto dodatno? Inace sambu sam podesio kako treba i lepo radi u g. commanderu i nautilusu. Kako da podesim Krusader za sambu?27. децембар 2009. у 9:05 pm #82562zokypokyУчесникPravilan izbor, ovo sa Krusaderom. Što se tiče neuspelog konektovanja vidi permisije za taj šer, na mašini na kojo se nalazi šer.
27. децембар 2009. у 10:12 pm #82563densУчесникu krusaderu radi i sintaksa sa jednim “/”
smb:/host/share
takodje, probaj sa IP adresom masine na kojoj je deljeni folder:
npr:
smb://192.168.1.3
taj jedan nivo iznad, a to je nivo radne grupe ili domena, moze biti problematican, ali bi ovo iznad trebalo da radi.
poz.
27. децембар 2009. у 10:58 pm #82564redorУчесникTo je to, hvala dens! Obe varijante rade bez problema. Koristicu Krusader a ako neko natera g.commander da radi nek javi jer me interesuje u cemu je caka.
Poz.28. децембар 2009. у 9:16 am #82565АнонимниГостNateraćemo ga kad’ izađe nova verzija! :biggrin:
28. децембар 2009. у 9:43 am #82566jovirУчесникKrusader je po funkcionalnosti daleko ispred Gnome commandera…
28. децембар 2009. у 10:32 am #82567Puppet_MasterУчесникTo je to, hvala dens! Obe varijante rade bez problema. Koristicu Krusader a ako neko natera g.commander da radi nek javi jer me interesuje u cemu je caka.
Poz.namestio sam upravo ovo sto tebi treba, ali iz sistema, tj izabrao sam da mi os automatski startuje odredjene programe za odgovarajuce tipove fajlova i gnome-commander koristi ova podesavanja. Nikad nisam podesavao u gnome-commander-u dirktno ovu opciju. Za os bi trebalo da imas opciju kada kliknes na neki fajl desnim, pa properties pa tu da podesi open with biras app koji hoces i to je onda to.
28. децембар 2009. у 3:23 pm #82568redorУчесникProradio mi je Gnome commander, prevideo sam neke stvari i zato nije radio sa izmenama u default.list fajlu (moja greška).
Postavio sam u default.list fajlu da default program bude vlc za video/x-avi mime type a video fajl koji sam želeo da mi otvori ima mime type video/x-msvideo, tako da sam i za taj mime type stavio vlc kao default program (video/x-msvideo=vlc.desktop) i sad je i u g.commanderu vlc default program za avi fajlove.
Podešavanja u samom sistemu u default.list fajlu se odnose na sve programe i pravilno funkcioniše kad se naprave izmene za sve mime tipove koje želite. Ok to je to, hvala!
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.