Početak›Форуми›Linuks distribucije›OpenSuSE›give me back my resolv.conf
- This topic has 2 odgovora, 3 glasa, and was last updated 18 years, 2 months ranije by
dejanium.
-
AutorČlanci
-
17. jula 2005. u 11:20 am #5762
japan
Učesnikdakle, problem (ako moze trako da se nazove) je sledeci:
suse 9.1 + kppp
svaki put kad pokrenem kppp, prijavi mi da ne moze da nadje/procita /etc/resolv.conf. naravno, ne moze da nadje zato sto ga i nema… a koliko sam uspeo da vidim, desava se sledece: ip-up uradi backup resolv.conf-a, i napravi svoj fajl, za svaku konekciju posebno. e, onda bi pri prekidu konekcije trebalo da ip-down uradi restore starog fajla, ali to se iz nekog razloga ne desi, tako da kad sledeci put pokrenem kppp, on mi izbaci ono iritirajuce obavestenje. pokusao sam da napravim prazan fajl, ali on ostane tu samo dok se sledeci put ne nakacim na net.
nemam potrebe da ista resolvujem, tako da mi resolv-conf i ne treba, ali ona poruka prilicno iritira svaki put kad se pokrene kppp.
jel’ imao neko slicno iskustvo?
3. avgusta 2005. u 3:48 pm #31412djvujke
Učesnikneces verovati ali i meni se ista stvar desava
zasto kako neznam ali ja svaki put rucno
to ukucavamnije neki problem tako sprecava ostale da odu na net
bez mog znanja…. 🙂ne znam resenje
mozda neke skripte da napravis i da njih palis
onda one odrade staranje fajla i pozovu kppp3. avgusta 2005. u 8:55 pm #31413dejanium
Učesnikja sam imao slican problem na suse 9.0.
napravio sam resolve.conf ali za razliku od tvog slucaja ostajao je u zivotu.kppp u poslednje vreme pravi mnooogooo problema, prvo se zalio na pppd, preko messages do lock-a.
evo i na SuSE 9.3 (osim pppd-a problema koji pravi i na 9.0, 9.1, 9.2 , 9.3 samo je resolve.conf promasio u verziji 9.3) sam morao da kucam :
chmod +s /usr/sbin/pppd
chmod a+rw /dev/ttyS0
chmod a+rw /var/log/messages
chmod a+rw /var/lock
da bi na kraju kppp radio ok.
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.