Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Gentoo i muke sa njim
- This topic has 2 одговора, 2 гласа, and was last updated 22 years, 5 months раније by
Анонимни.
-
АуторЧланци
-
27. март 2004. у 9:34 pm #3489
Vladimir_Krstic
УчесникKada sam kupio Gentoo trebalo mi je dobrih nedelju dana da provalim sta treba da uradim da bih ga instalirao i kada sam to zavrsio,a inace na disku koji imam sam dobio samo stage1 tako da sam morao sve da kompajliram od pocetka,bio sam zadovoljan onim sto sam dobio.Sada ako izuzmemo nekih 48 sati procesorskog vremena i pola kile zivaca koje sam utrosio da bih sve zavrsio kada sam ga prvi put ukljucio shvatio sam da nema pola aplikacija koje sam video na drugim distribucijama.Imam neki drugi CD ali ne znam kako da instaliram one programe koji se nalaze na njemu jer mi svaki put kaze da mi nedostaju neki fajlovi i onda krene da ih skida sa neta.Mene interesuje zasto oni ljudi koji su objavili Gentoo nisu stavili sve sto treba na te diskove koji su potrebni za instalaciju nego nas teraju i da jos dosta stvari skidamo sa neta,a najvaznije da li vredi da se toliko mucim oko njega ili da jednopstavno da kupim neku drugu distribuciju tipa Fedora,Mandrake ili Slackware.Ovi odgovori su mi potrebni sto pre!Unapred veliko hvala 😡
28. март 2004. у 3:59 am #17721popeye
Главни мајсторProveri da li na disku imas pakete koje on trazi. Ako su tu, mozda je u pitanju razlika u verziji. To ce se desiti ako si u nekom trenutku odradio emerge rsync, jer si time skinuo novo Portage stablo.
Mozes prinuditi instalaciju verzije koju imas tako sto stavis znak =. Na primer, ako hoces da instaliras kmail, na disku imas kmail-3.1, a po pokretanju naredbe emerge kmail, sistem krene da dovlaci sa neta kmail-3.2. Resenje je emerge =kmail-3.1. Procitaj dokumentaciju za Portage na gentoo sajtu, vrlo je dobra.
U principu, Gentoo nije prakticno drzati kuci na dial-up modemskoj vezi.
28. март 2004. у 1:09 pm #17722Анонимни
ГостStage 1 nikako nije resenje za nas obicne dial-up smrtnike. stage3 GRP bi trebalo da obezbedi sve sto je potrebno za normalan rad, dok sa neta mozes da instaliras koji god hoces program, ali ako hoces Gentoo trebalo bi da imas dobru konekciju (ja ga zato ne koristim) jer instaliranjem sa diskova dobijas isto sto bi i dobio nekom drugom distribucijom
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.